KNALLSALG: Førsteopplaget på 11.000 bøker av "Møt din skytsengel" er revet vekk etter at de kom i butikkhyllene 23. oktober. Nå er 10.000 nye bøker på vei. Foto: SCANPIX
KNALLSALG: Førsteopplaget på 11.000 bøker av "Møt din skytsengel" er revet vekk etter at de kom i butikkhyllene 23. oktober. Nå er 10.000 nye bøker på vei. Foto: SCANPIX Vis mer

Kan tjene millioner på englene

Pengene triller inn på prinsessens konto.

Publisert
SEHER.NO: Reaksjonene har vært mildt sagt blandede etter at prinsesse Märtha Louise og medforfatter Elisabeth Samnøy ga ut engleboken "Møt din skytsengel". Nå kan forfatterne tjene millioner på boka, skriver Dagbladet.

Førsteopplaget på 11.000 bøker er nemlig revet vekk siden de kom i butikkhyllene 23. oktober. Tirsdag er opplag nummer to - på 10.000 bøker - på lager, mens tredjeopplaget på ytterligere 10.000 bøker er på vei.

- Det er hyggelig at det går bra, sier forlagssjef i Cappelen Damm AS, Ida Berntsen til avisen.

Berntsen vil ikke kommentere inntekter og utgifter på enkeltbøker, og heller ikke kontraktsforholdet mellom forlaget, Märtha og Elisabeth Samnøy. Men ifølge Dagbladet, er normal royalty for faglitteratur 15 prosent - og 13 prosent for de 3.000 første solgte bøkene.

Dermed vil forfatterne tjene i overkant av to millioner kroner hvis en bok selger i 31.000 eksemplarer der prisen på boka er 349 kroner.

- Denne boka har gode forfattere med kvaliteter for sjangeren som treffer mange mennesker. Det er vanskelig å si om boka selger bedre fordi en av forfatterne har et kjent navn, sier Ida Berntsen.

Vi belønner gode kjendistips! Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901!

LES OGSÅ: Forberedt på å bli gjort narr av

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer