<strong>STØRRE ANSVAR:</strong> Det er mulig at prinsesse Eugenie og prinsesse Beatrice får større ansvar i det britiske kongehuset etter Meghan og Harrys valg om trekke seg tilbake. Foto: NTB Scanpix
STØRRE ANSVAR: Det er mulig at prinsesse Eugenie og prinsesse Beatrice får større ansvar i det britiske kongehuset etter Meghan og Harrys valg om trekke seg tilbake. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Prinsesse Beatrice og Eugenie:

Kan overta Harry og Meghans oppgaver

Prinsessene kan få større roller etter at Meghan og Harry trekker seg tilbake.

Publisert
Sist oppdatert

Det britiske kongehuset er kraftig underbemannet i kjølvannet av prins Andrews (59) Epstein-skandale og prins Harry (35) og hertuginne Meghan (38) sine valg om å tre tilbake som kongelige seniorer.

Med en stadig aldrende monark, en pensjonert prins Philip (98) og en tronarving i 70-årene, trenger kongehuset all den hjelp de kan få - og det er mulig hjelpen kommer i form av prinsesse Eugenie (29) og prinsesse Beatrice (31).

TALE: Prins Harry forteller at han og hertuginne Meghan følte at de ikke hadde noen annet valg enn å forlate den kongelige familien. Video: Instagram / Sussexroyal Vis mer

Avhengig av de yngre

Den kongelige biografiforfatteren Robert Lacey, som er konsulent for Netflix kongelige dramaserie «The Crown», tror prins Andrews døtre vil bli bedt om å trappe opp. Det forteller han til Hello! Magazine.

- Det er helt klart at en av konsekvensene blir at Beatrice og Eugenie nå skal fremover i rekkene, hvis de er villige til det selv, forteller Lacey til magasinet.

Hvis to velger å forlate familien, i dette tilfellet Meghan og Harry, må to inn. Det er forfatteren helt klar på.

- Jeg er sikker på at de kommer til å tre frem og bli ønsket velkommen. Det er det familien trenger, da det ennå er 15 år til prins George sin generasjon kan stille opp, utdyper han videre.

Godt likt av dronningen

Det er ingen hemmelighet at det britiske kongehuset består av et par eldre generasjoner, som når som helst også kan kaste inn håndkleet. Dronning Elizabeth fyller snart 94 år, og prins Philip er 98 år og pensjonert.

Prins Charles (71) er også godt opp i årene, og hans søster prinsesse Anne fyller 70 i år. Prins Andrew på sin side har sittet på bakerste rad siden Epstein-skandalen i høst, og er ikke i posisjon til å påta seg et større ansvar, ifølge Fox News.

Prins Edward (55), dronning Elizabeths yngste sønn, har i flere år holdt en lav profil, men hans kone Sophie (55) på en annen side har tatt større plass i det britiske kongehuset.

<strong>GOD KANDIDAT:</strong> Kongehusekspert Phil Dampier peker på Sophie, grevinne av Wessex, som en kandidat til å fylle Meghan og Harrys fotspor. Her med ektemannen prins Edward. Foto: NTB scanpix
GOD KANDIDAT: Kongehusekspert Phil Dampier peker på Sophie, grevinne av Wessex, som en kandidat til å fylle Meghan og Harrys fotspor. Her med ektemannen prins Edward. Foto: NTB scanpix Vis mer

Kongehusekspert Phil Dampier peker på nettopp Sophie som en god kandidat til å bidra i større grad.

- Sophie har blitt en stjerne i seg selv. Hun er veldig nær dronningen og er en av hennes favoritter. Nylig har hun vært på flere utenlandsreiser og har gjort det bra økonomisk. Nå som barna hennes er litt eldre tror jeg det ville vært en fin rolle for henne, påpeker Dampier, ifølge Fox News.

Mister titlene

Det er snart tre uker siden prins Harry og hertuginne Meghan kunngjorde at de skulle trekke seg tilbake fra sine kongelige plikter for å blant annet bli økonomisk uavhengige.

I kjølvannet av nyheten har hertugparet mottatt sterk kritikk, både fra ukjente og fra Meghans egen familie. Likevel har hertugparet fått dronning Elizabeth og ytterlige familie sin støtte i valget om å skape en egen framtid utenfor kongehuset.

Etter et krisemøte ved dronningens gods i Sandringham slapp monarken en offisiell uttalelse, hvor hun blant annet uttrykket sin støtte.

«Jeg anerkjenner utfordringene de har opplevd som følge av den intense situasjonen de siste to årene, og jeg støtter deres ønske om et selvstendig liv», het det i en uttalelsen.

Videre kom det frem at hertugparet mister titlene sine som følge av avgjørelsen. Det vil si at de ikke lenger skal møtes med betegnelsen HRH, eller Hennes/Hans Kongelige Høyhet.

Her i Norge har prinsesse Märtha Louise (48) sagt fra seg det samme.

For tiden oppholder Harry og Meghan seg i Canada, nærmere bestemt Vancouver, med sønnen Archie. Fortsatt er det en rekke saker å ta stilling til før paret begynner sitt nye liv som mer anonyme medlemmer av den britiske kongefamilien.

LES OGSÅ: Fikk «ny» søster etter kongelig affære

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer