Prinsesse Beatrice og prinsesse Eugenie:

- Kan ha ødelagt sjansene deres

Kongehusekspert mener prinsessenes titler står i fare.

KAN MISTE TITLENE: Kongehusekspert Hilary Fordwich hevder prinsessene Beatrice og Eugenie kan miste prinsessetitlene. Foto: Rex/Shutterstock/NTB
KAN MISTE TITLENE: Kongehusekspert Hilary Fordwich hevder prinsessene Beatrice og Eugenie kan miste prinsessetitlene. Foto: Rex/Shutterstock/NTB Vis mer
Publisert

Den siste tiden har «tittelbråket» i Danmark stått for flere overskrifter. Forrige måned ble det nemlig kjent at dronning Margrethe (82) fjerner fire av barnebarnas prins-og prinsessetitler, til stor misnøye fra flere i kongefamilien.

Nå mener kongehusekspert Hilary Fordwich at flere kongelige står i fare for å miste titlene sine, mer konkret prins Andrews (62) to døtre, prinsesse Beatrice (34) og prinsesse Eugenie (32). Grunnen skal være deres fars overgrepsskandaler, skriver Svensk Dam.

FRUSTRERT: Her blir Storbritannias Kong Charles frustrert under signering. Video: Reuters / UK POOL Vis mer

- Ødelagt sjansene deres

Prins Andrew ble i fjor saksøkt av Virginia Giuffre, som hevder at prinsen forgrep seg på henne tre ganger da hun var 17 år gammel. Overgrepene skal ha skjedd på den nå avdøde milliardæren Jeffrey Epsteins eiendommer.

I januar kunngjorde Buckingham Palace at prins Andrew ville få fjernet sine militære titler og patronasjer, og at han derfor ville kjempe saken videre som privatperson.

I et intervju med Fox News forklarer Fordwich at kong Charles (73) trolig ikke har glemt brorens skandaler.

PRINS PÅ FEST: I kjølvannet av overgrepsanklager og spørsmål rundt vennskapet til avdøde Jeffrey Epstein, sier prins Andrew sier i et nytt intervju at han ikke skjønner hvordan han har fått stempelet som «partyprins», da han ikke lenger fester. Bilder av prinsen i Saint-Tropez sier det motsatte. Foto: Coleman-Rayner / Stella Pictures. Klipp: Emilie Rydning Vis mer

Hun hevder kongen er «flau» og tror at store avgjørelser som vil påvirke Andrews familie er i ferd med å bli tatt.

- Uheldigvis for prinsessene Eugenie og Beatrice har farens oppførsel hatt direkte katastrofale konsekvenser for deres fremtid som kongelige, sier Fordwich.

Prinsessenes titler er dermed i fare ifølge Fordwich, og den kongelige eksperten frykter det bare er spørsmål om tid før de blir fratatt prinsessetitlene.

- Det er høyst tvilsomt at de får beholde titlene sine fordi avgjørelsen om dette blir tatt av onkelen deres, kong Charles, sier hun.

BYGDØY: Kongen uttaler seg for første gang om Durek Verrett. Video: Madeleine Liereng. Reporter: Ruben Pedersen Vis mer

Fordwich tror britenes konge vil bli betydelig mer restriktiv når det kommer til kongelige titler.

- Prinsessene vil sannsynligvis bli Lady Beatrice og Lady Eugenie i stedet, da deres far prins Andrews sexskandale antas å ha ødelagt sjansene deres for å gjøre kongelige plikter.

- En trend

Også Se og Hørs kongehusekspert, Caroline Vagle, utelukker ikke fjerning av titler i det britiske kongehuset.

- Det er ventet at kong Charles ønsker å «slanke» det britiske monarkiet, og dermed kutte ned på titler. Det kan fort være at det går ut over prinsessene Beatrice og Eugenie også.

SVARTE FEIL: Se og Hørs kongehusekspert Anders Stavseng intervjuet Kronprinsesse Mary av Danmark i Texas. Det gikk ikke helt som det skulle. Vis mer

- Det kan i så fall være at deres fars oppførsel er en medvirkende årsak, men jeg tror det kunne skjedd uansett, forklarer Vagle.

Kongehuseksperten sier det moderne monarkiet har «rett og slett plass til færre prinser og prinsesser».

- Og det har det vært sagt lenge at Charles ville gjøre noe med antallet den dagen han ble konge. Dette er en trend, og vi ser den i alle de europeiske kongehusene.

LES OGSÅ: Hudflettes etter Instagram-bilde

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer