Prins Harry:

- Kan gjøre kongelig comeback

Kongehusekspert mener at brødrene kan forsones om kongen dør.

ØDELAGT FORHOLD: Harry og William skal ikke være på talefot. Mange håper at brødrene kan gjenforenes nå som kong Charles er blitt kreftsyk. Foto: AP/NTB
ØDELAGT FORHOLD: Harry og William skal ikke være på talefot. Mange håper at brødrene kan gjenforenes nå som kong Charles er blitt kreftsyk. Foto: AP/NTB Vis mer
Publisert

Mandag denne uken ble det kjent at kong Charles (75) er kreftsyk. Det er ikke kjent hva slags type kreft det er snakk om eller hvor alvorlig det er.

Prins Harry (39) valgte tirsdag å fly fra USA til London for å besøke faren, men det ble rapportert at verken Harry eller prins William (41) hadde planer om å møte hverandre.

Det har i flere år vært en isfront mellom de to prinsebrødrene, hvor det hele toppet seg da Harry i fjor ga ut bokbomben «Spare».

Kongehusekspert Johan T. Lindwall sier til Se og Hør at han ikke utelukker en gjenforening mellom brødrene, til tross for den dårlige stemningen.

- Det kan hende at William og Harry forsones på Charles' dødsleie, men det hadde vært tragisk om det er det som gjør at de forsones.

Prins Harry reiser alene hjem til London etter kong Charles sin kreft-beskjed. Reporter: Caroline Vagle. Video: Nora Skavhaug/Se og Hør, NTB. Vis mer

Om det skulle vise seg at kreftsykdommen er såpass alvorlig at kong Charles dør, tror Lindwall at Harry kan begynne å jobbe igjen for å støtte broren.

- Ja, jeg tror Harry kan gjøre et comeback. Jeg utelukker ikke at Harry kan gripe inn og ta ansvar om noe sånt skulle skje, sier Lindwall.

Harry ga fra seg alle sine kongelige plikter i 2020, da han og kona hertuginne Meghan (41) flyttet til USA.

Ifølge The Telegraph skal ikke Harry og William ha hatt kontakt siden boken til Harry ble publisert for et år siden. Likevel skal flere kilder nær brødrene ha et håp om de nå kan gjenforenes for farens skyld.

«Flere kilder mener at det en gang nære båndet mellom brødrene er ødelagt for alltid, men at den ene tingen de har til felles er deres kjærlighet for sin 'kjære pappa', den eneste forelderen de har igjen», skriver avisen.

LES OGSÅ: Nye detaljer etter sjokkbeskjeden