Prins Harry og hertuginne Meghan:

- Kan gi barnet afrikansk navn

Se og Hørs kongehusekspert tror Meghan vil sette sitt tydelige preg på navnet til kongehusets kommende medlem.

<strong>BLIR FORELDRE:</strong> Prins Harry og hertuginne Meghan venter i disse dager sitt første barn. Se og Hørs kongehusekspert tror barnet kan få et afrikansk navn i navnerekken. Foto: NTB Scanpix
BLIR FORELDRE: Prins Harry og hertuginne Meghan venter i disse dager sitt første barn. Se og Hørs kongehusekspert tror barnet kan få et afrikansk navn i navnerekken. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

En ny fødsel i det britiske kongehuset nærmer seg med stormskritt, da prins Harry (34) og hertuginne Meghan (37) venter sitt første barn i disse dager. Eller rettere sagt, den kan også ha funnet sted allerede. I en pressemelding tidligere denne måneden, gjorde Kensington Palace det klart at Meghan og Harry vil holde fødselen hemmelig inntil de selv føler seg klare for å dele nyheten med resten av verden.

En eksakt termindato har aldri blitt avslørt av det britiske kongehuset, men terminen skal altså være i disse dager. Det ryktes også at Meghans mor, Doria Ragland (62), i helgen ankom London for å være til stede når barnet melder sin ankomst.

I mellomtiden spekuleres det hyppig i britiske medier hvilket navn kongehusets nye medlem vil få. Se og Hørs kongehusekspert, Anders Johan Stavseng, tror den amerikanske hertuginnen vil sette sitt tydelige preg på barnets navn.

Diana blant favorittene

Sammen med fødselsdag, er kjønn og potensielle navn, tradisjon tro, et yndet veddemål på britiske bettingsider.

<strong>SNART FORELDRE:</strong> Hertuginne Meghans termindato skal være i disse dager. Nå spekulerer britene på hva parets førstefødte barn skal hete. Foto: NTB scanpix
SNART FORELDRE: Hertuginne Meghans termindato skal være i disse dager. Nå spekulerer britene på hva parets førstefødte barn skal hete. Foto: NTB scanpix Vis mer

Ifølge avisen Mirror, tror det store flertallet i Storbritannia at Meghan venter en liten jente. Blant navnefavorittene, dersom britenes spådom skulle stemme, er det Elizabeth, Diana og Viktoria som pryder toppen.

Også kongehusekspert Anders Stavseng, har tro på at hertugparet kan komme til å kalle opp en eventuell datter etter Harrys avdøde mor, som var kjent som «folkets prinsesse».

- Mange spår at en prinsesse vil bli kalt opp etter prinsesse Diana, og det er ikke helt umulig ettersom Meghan elsker oppmerksomhet, sier Stavseng, og legger til at Kate og Williams prinsesse Charlotte, bare har Diana som tredje mellomnavn.

<strong>KAN HEDRE DIANA:</strong> Flere tror at hertugparet vil hedre Diana ved å velge dette navnet dersom Harry får en datter. Her er Harry og William med prinsesse Diana på ferie i Spania i 1987. Foto: NTB Scanpix
KAN HEDRE DIANA: Flere tror at hertugparet vil hedre Diana ved å velge dette navnet dersom Harry får en datter. Her er Harry og William med prinsesse Diana på ferie i Spania i 1987. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Skulle det bli en liten gutt, er Albert og Philip favoritter i Storbritannia. Førstnevnte skal også være et av to navn prinsesse Diana avslo da hun fikk både prins William og Harry, sammen med Arthur.

I Andrew Mortons omstridte bok «Diana: Her True Story - In Her Own Words», hevder han at Diana fortalte ham at disse navnene ikke føltes riktig for sine to sønner.

- Alternativene var Arthur og Albert. Nei takk. Det var ingen krangler om det. Det var bare et faktum, skal Diana selv ha uttalt, ifølge boken.

Både William og Harry har likevel fått hver sitt av disse navnene som mellomnavn. Mens Williams fulle navn er William Arthur Philip Louis, er Harrys fulle navn Henry Charles Albert David.

I EKSTASE: Flere tusen unge mennesker tok fullstendig av da prins Harry hadde en overraskelse på lur. Prinsen talte under det veldedige arrangementet WE DAY. Video: WE.org. Foto: Reuters Vis mer

- Kan få afrikansk navn

Stavseng mener det er all grunn til å tro at Meghan vil sette sitt eget preg på navnet til sitt kongelige barn og tror hennes afrikanske røtter vil være å finne i navnerekken.

- Meghan og Harry kommer nok garantert til å gi barnet et afrikansk navn, for å hedre Meghans forforeldre, som kom til USA som slaver og jobbet på bomullsplantasjer i Georgia, sier Stavseng og legger til:

- Meghan er svært stolt av sin afroamerikanske bakgrunn. Moren Doria kom til bryllup på Windsor med afrofletter, og gospelkoret «The Kingdom Choir» fikk det til å svinge i det kongelige bryllupet.

SHOWMAN: Pastor Michael Curry skapte flere reaksjoner blant de oppmøtte under vielsen. - For erkekonservative briter kan han ha vært litt too much, men det gjenspeiler veldig hvem Meghan og Harry er, sier Se og Hørs ekspert Caroline Vagle. Video: AP Vis mer

Kontinentet har i tillegg en stor og viktig plass i begges hjerter. Prins Harry har drevet veldighetsprosjekter i sin mors ånd i flere afrikanske land i over et tiår og i 2015 var han også på en Afrika-turné.

Meghan og Harry ferierte også i Botswana i forkant av forlovelsen og den ene stenen i Meghans forlovelsesring, stammer også herfra.

Flytter til Afrika?

Den siste tiden har det også versert rykter om at hertugparet har planlagt å flytte til kontinentet etter at barnet blir født. Andre har skrevet at de først vil flytte i 2021. The Sunday Times skrev blant annet at paret hadde vært i samtaler om å flytte til Afrika for å påta seg en rolle som kombinerte deres offisielle roller med veldedighetsarbeid.

Parets angivelige flytteplanene skal imidlertid nylig ha blitt avvist av en talsperson for kongehuset. Til Hello! Magazine skal talspersonen ha uttalt at dette er spekulasjoner fra pressens side på nåværende tidspunkt.

- Ingen beslutning er tatt vedrørende deres fremtidige roller. Prinsen vil fortsette sin rolle som samveldets ungdomsambassadør.

<strong>I NAMIBIA:</strong> Prins Harry har fulgt i sin mors fotspor og har i en årekke vært involvert i flere veldedige prosjekter i afrikanske land. Her er han i Namibia i november. Foto: NTB Scanpix
I NAMIBIA: Prins Harry har fulgt i sin mors fotspor og har i en årekke vært involvert i flere veldedige prosjekter i afrikanske land. Her er han i Namibia i november. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Kalles neppe opp etter morfar

På Meghans slektstre finnes også navn som Alvin, Jerry og Garland, navn som kanskje ikke sklir rett inn i det tradisjonelle, britiske kongehuset. Men det finnes også navn som vi har god kjennskap til fra før, også i Norge.

- Meghans mor, Doria, er oppkalt etter sin tante Dora. Og det er jo et navn vi kjenner godt i Norge også. Kanskje det blir prinsesse Dora om det blir en jente?, sier Stavseng.

I tillegg nevner han navn som Texie, Claudie, Virginia og Lillie på Meghans side av familien.

- Skulle det bli en prins finnes det både Joseph, Jacob, James og Marvin blant Meghans forfedre. Det eneste som er sikkert er at en prins neppe blir oppkalt etter morfaren.

LES OGSÅ: Slettet alt av sosiale medier. Nå er hun tilbake

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer