<strong>SYK MANN:</strong> Dronning Elizabeth må trolig feire alene etter at mannem , prins Philip har blitt syk med hjerteproblemer. Foto: Stella Pictures
SYK MANN: Dronning Elizabeth må trolig feire alene etter at mannem , prins Philip har blitt syk med hjerteproblemer. Foto: Stella Pictures Vis mer

Kan få gave til 560 millioner

Men dronningen gleder seg uansett mest til folkefesten.

Publisert
Sist oppdatert
SEHER.NO: Dronning Elizabeth er begeistret over at folket vil delta i feiringen av hennes 60 år på tronen. Men blant politikerne er det strid om en planlagt skipsgave til en verdi av 560 millioner kroner.

Dronning Elizabeth (85) er verdens eldste og nest lengst regjerende nålevende monark - etter Thailands kong Bhumibol. Med 60 år på tronen er hun også den nest lengst regjerende monark i Storbritannia etter dronning Victoria, som regjerte 1837–1901.

Dronningens 60-års jubileum skal markeres med brask og bram - dog trolig uten sin ektemann, prins Philip - i Storbritannia i juni.

Også deler av den engelske regjeringen vil slå på stortrommen. Utdanningsministeren Michael Gove har foreslått at dronningen får et skip til 560 millioner kroner.

Kongefamiliens tidligere skip, «Britannia», ble tatt ut av tjeneste i 1997. Jubileumsgaven skaper allerede splid på øyriket på grunn av den tøffe økonomiske tiden landet er inne i.

- Det kan ikke være tvil om at landet befinner seg i en vanskelig økonomisk situasjon. Ressursene er knappe, og derfor vil en slik anskaffelse ikke være fornuftig bruk av offentlige midler i dagens situasjon, mener statsminister David Cameron.

Selv gleder dronningen seg mer til å feire diamantjubileumet med folket enn til overdådige gaver.

- Jeg håper det blir en minneverdig og hyggelig markering, sier 85-åringen til avisa The Telegraph.

3. juni oppfordres alle briter til å gå ut i gatene – og spise lunsj sammen med sine naboer som en del av feiringen.

- Det er fantastisk at organisatorene bak jubileumslunsjen hjelper folk i hele Storbritannia og samveldestatene å delta i feiringen som markerer mitt diamantjubileum i 2012, sier dronningen.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre mobilsider. Send sms med kodeord: SHMOBIL til 2255

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: Se og Hørs gave til kronprinsesse Victoria gikk verden rundt

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer