Durek Verrett:

Kan Durek få prinsetittel?

Durek Verrett skal gifte seg med prinsesse Märtha Louise.

FORLOVET: Prinsesse Märtha Louise og Durek Verrett delte den hyggelige nyheten tirsdag. Foto: Lise Åserud/NTB
FORLOVET: Prinsesse Märtha Louise og Durek Verrett delte den hyggelige nyheten tirsdag. Foto: Lise Åserud/NTB Vis mer
Publisert

Etter at nyheten om prinsesse Märtha Louise (50) og Durek Verretts (47) forlovelse kom tirsdag morgen, har paret naturligvis fått enorm oppmerksomhet i norsk, så vel som utenlandsk, presse.

Det er foreløpig ikke kjent når de to skal gi hverandre sitt «ja», men hva skjer egentlig når de gjør det? Det er nemlig naturlig å spekulere på om Durek Verrett kan få kongelig tittel når han gifter seg med prinsessen av Norge.

- Ingen tradisjon

Märtha ga avkall på tittelen som «Hennes kongelige høyhet» i 2002, men bærer fremdeles prinsessetittelen. Det betyr imidlertid ikke at Verrett blir prins av den grunn den dagen paret gifter seg.

- I Norge er det ingen tradisjon for å gi prinsetittel til de som gifter seg inn i kongefamilien med andre enn tronarvingen, sier Se og Hørs kongehusekspert, Caroline Vagle.

Hun trekker blant annet frem at kong Haralds søstres ektemenn ikke fikk prinsetitler - noe heller ikke Ari Behn gjorde da han giftet seg med Märtha i 2002.

Det kan likevel skje at 47-åringen får prinsetittel, forklarer Vagle.

- Det er dog kong Harald som bestemmer, men jeg finner det svært lite sannsynlig at han gir Durek prinsetittel, sier hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.