Prins Andrew:

- Kan bli spurt om å gi fra seg tittelen

Prins Andrew må bevise sin uskyld.

PÅSTÅTTE OVERGREP: Prins Andrew står overfor sterke overgrepsanklager. Foto: Steve Parsons / Pool Photo via AP / NTB
PÅSTÅTTE OVERGREP: Prins Andrew står overfor sterke overgrepsanklager. Foto: Steve Parsons / Pool Photo via AP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tidligere denne uken ble britiske Gislaine Maxwell (60) funnet skyldig i fem av seks tiltalepunkter i retten i Manhattan. Retten konkluderte med at hun er skyldig i å ha rekruttert og transportert unge jenter, for å bli seksuelt misbrukt av den avdøde milliardæren Jeffrey Epstein på 90- og 2000-tallet.

Epstein tok sitt eget liv i fengselet i august 2019, én måned etter at han ble pågrepet og tiltalt for menneskehandel. Flere jenter har stått frem med sine historier om Epsteins virksomheter.

En av dem er Virginia Giuffre. I tillegg til å ha stått frem som ett av Epsteins ofre, har hun også saksøkt prins Andrew (61) for overgrep.

I søksmålet påstår hun at prinsen skal ha forgrepet seg på henne tre ganger da hun var 17 år. Prins Andrew har hele tiden nektet på anklagene.

Det britiske hoffet skal likevel ha diskutert prinsens fremtid.

PRINS PÅ FEST: I kjølvannet av overgrepsanklager og spørsmål rundt vennskapet til avdøde Jeffrey Epstein, sier prins Andrew sier i et nytt intervju at han ikke skjønner hvordan han har fått stempelet som «partyprins», da han ikke lenger fester. Bilder av prinsen i Saint-Tropez sier det motsatte. Foto: Coleman-Rayner / Stella Pictures. Klipp: Emilie Rydning Vis mer

Nekter for alt

Epstein-saken er stor. Maxwell ble nå funnet skyldig i å være milliardærens medsammensvorne, men det er mange flere mennesker som kan ende opp som skuddskiver i denne saken.

Prins Andrew er én av dem.

Prinsen var venn med Epstein, og skal flere ganger ha besøkt milliardæren på hans mange eiendommer opp gjennom årene. Giuffre mener overgrepene har funnet sted på en av disse eiendommene.

Da prins Andrew ble presentert for anklagene under et BBC-intervju i 2019, nektet han for å ha hatt samleie med Giuffre da hun var under 18.

Han har tidligere uttalt at han angrer på sin «dårlige dømmekraft» i relasjonen til Epstein. Han har også avvist at han har kjennskap til Epsteins virksomheter.

Må bevise at han ikke svettet

Til tross for at prinsen står ved sin uskyld, kommer han ikke utenom søksmålet. Og nå ønsker Giuffres advokater å komme til bunns i det hele. Giuffre har tidligere hevdet at prinsen svettet mye i perioden de påståtte overgrepene fant sted.

SAKSØKT: Virginia Giuffre (t.h.) har saksøkt prins Andrew (t.v.) for seksuelle overgrep. Foto: NTB
SAKSØKT: Virginia Giuffre (t.h.) har saksøkt prins Andrew (t.v.) for seksuelle overgrep. Foto: NTB Vis mer

Prins Andrew har derimot hevdet at han i perioden ikke svettet av medisinske årsaker. Nå ønsker Giuffre og hennes advokater bevis på at disse påstandene stemmer, ifølge CNN.

De krever også å få dokumentert når prinsen har oppholdt seg på Epsteins privatfly og eiendommer.

Kan han miste tittelen?

I kjølvannet av denne nyheten har britisk presse trykket flere saker om prinsens fremtid i det britiske kongehuset. The Sunday Times hevder nemlig at flere innad i det britiske hoffet har diskutert tittelen hans.

Det kommer frem at prins Andrew, som er hertug av York, kan bli spurt om å si fra seg hertugtittelen hvis Giuffre vinner søksmålet.

Han kan også bli spurt om å kutte bånd med veldedighetsorganisasjoner, og bli sendt i det avisen kaller en form av «intern eksil».

– Hvis han taper saken, er spørsmålet «hva skal vi gjøre med ham?». De kan ikke tvinge ham til å tre tilbake, slik du ville gjort med en normal person. Men han kan bli spurt om å sette hertugdømmet til side, har en kilde uttalt til avisen, gjengitt av Daily Mail.

LES OGSÅ: Dette har aldri skjedd før i «Mesternes mester»

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer