TAR FRI: Ifølge flere utenlandske medier tar nå hertuginne Kate seg fri fra alle offisielle plikter i seks måneder for å være med sin nyfødte. Her sammen med sine to eldste barn, prins George og prinsesse Charlotte. Foto: NTB Scanpix
TAR FRI: Ifølge flere utenlandske medier tar nå hertuginne Kate seg fri fra alle offisielle plikter i seks måneder for å være med sin nyfødte. Her sammen med sine to eldste barn, prins George og prinsesse Charlotte. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Hertuginne Kate:

Kan bli «borte» i mange måneder

Hertuginne Kate går ut i mammaperm.

Publisert

Det har vært en travel vår for britiske hertuginne Kate (36).

23. april kunne hertuginnen og prins William (35) ønske sitt tredje barn, Louis Arthur Charles, velkommen til verden, og dagene etter samlet hele den britiske kongefamilien seg for å hilse på den lille krabaten.

Knappe uker etter gjorde hertuginnen sin første offisielle opptreden etter fødselen, da hun deltok i prins Harry (33) og Meghan Markles (36) bryllup den 19. mai.

Kort tid senere deltok hun dessuten i dronning Elizabeth (92) sin offisielle bursdagsfeiring.

Ifølge Marie Claire har flere fans blitt bekymret for hertuginnens raske retur tilbake til hverdagen etter fødselen - men nå skal hun trolig ta seg en lengre pause.

Ifølge magasinet, og flere andre medier, skal hertuginne Kate ta en flere måneder lang pause fra offentlige opptredener.

Tilbake i oktober?

Britiske Express skriver at hertuginne Kate har hatt mammaperm siden tidlig i april, og at trebarnsmoren trolig ikke blir å se i det offentlige før i oktober igjen - altså om bortimot fire måneder.

Ifølge kilder til Marie Claire vil hertuginnen kun delta på utvalgte familiesammenkomster. Utover det vil hun trekke seg tilbake fra alle plikter.

FIKK EN SØNN: Hertuginne Kate og prins William viste frem den nyfødte prinsen, kun timer etter fødselsen. Video: NTB Scanpix Vis mer

Ifølge Se og Hørs kongehusekspert Caroline Vagle er det ikke unormalt for kongelige å ta en slik pause.

- Det er helt normalt at også kongelige tar en slags permisjon i forbindelse med fødsler. Akkurat som deg og meg, trenger og ønsker de tid til å bli kjent med det nye familiemedlemmet. Det er ulikt hvor lang tid de er hjemme, men jeg synes ikke seks måneder er spesielt lenge, sier Vagle.

Forhastet seg

Sist gang hertuginne Kate fødte, da lille prinsesse Charlotte (3) kom til verden, var hun også innstilt på å ta en lengre fødselspermisjon. Hun hadde nemlig lært fra gangen før, med prins George (4).

Den gang var hun tilbake i rampelyset allerede to måneder etter fødselen.

- Hun følte at hun kom tilbake for raskt forrige gang. Denne gangen vil hun ha mer tid å nyte sammen med George og babyen, sa en rojal kilde til People den gang.

Etter fødselen av prinsesse Charlotte skal Kate ha fortalt vennene sine at hun for fullt ville knytte bånd med de to barna i ro og mak etter fødselen, hevdet kilden. Etter sitt første svangerskap, overrasket den stilsikre hertuginnen ved å dukke opp til åpningen av et maratonløp - fem uker etter fødselen.

Kommer tilbake

Ifølge Caroline Vagle skal man heller ikke se bort ifra at hertuginnen vil dukke opp selv under permisjonstiden.

- Jeg er helt sikkert på at Kate dukker opp på noen offisielle tilsetninger i løpet av denne perioden, slik hun gjorde senest sist lørdag i forbindelse med Trooping the Colour, sier Vagle.

Kritikk for navnevalg

I likhet med under sine tidligere svangerskap, fikk Kate oppmerksomhet for alt fra magen til klesvalg mens hun gikk gravid med prins Louis.

Men kanskje det som fikk aller mest oppmerksomhet var navnevalget til den nye prinsen.

Det tok lang tid for prins William og Kate avslørte babynavnet, og da det først ble kjent var det mange som rynket på nesen.

Se og Hørs kongehusekspert Anders Johan Stavseng kunne den gang forklare at det var navnets franske røtter som trolig fikk mange til å stusse.

- Briter generelt er ikke så spesielt velvillig innstilt ovenfor franskmenn - og vice versa. For mange er det nok litt uvant å måtte venne seg til å si prins Louis, sa Stavseng den gang.

Saken fortsetter under:

FAMILIEKJÆR: Hertuginne Kate er opptatt av å tilbringe tid med barna sine. Her sammen med prins George og prinsesse Charlotte. Foto: NTB Scanpix
FAMILIEKJÆR: Hertuginne Kate er opptatt av å tilbringe tid med barna sine. Her sammen med prins George og prinsesse Charlotte. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Både pappa prins William og storebror prins George (4) har for øvrig Louis i navnet sitt: Den nybakte trebarnsfaren er nemlig døpt William Arthur Philip Louis, mens det fulle navnet til prins George er George Alexander Louis.

Denne gangen har imidlertid prins William og hertuginne Kate altså valgt å trekke Louis-navnet frem i «første rekke»:

- Jeg tror hertugparet kan være glade for at det ikke var parets førstefødte de kalte Louis, da hadde nok reaksjonene blitt større, ettersom britene er relativt konservative, la Stavseng til.

LES OGSÅ: Slik gjorde hun gammel kjole «ny» igjen

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer