Prins Harry:

- Kalt gissel før bryllupet

Kjærlighetshistorien om Harry og Meghan har så langt vært alt annet enn et eventyr.

KONGELIG BRYLLUP: Prins Harry og Hertuginne Meghan giftet seg for snart tre år siden. Tiden etter har vært alt annet enn kjærlig. Foto: REX / Shutterstock / NTB
KONGELIG BRYLLUP: Prins Harry og Hertuginne Meghan giftet seg for snart tre år siden. Tiden etter har vært alt annet enn kjærlig. Foto: REX / Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mandag 27. november i 2017 skrev seg inn i historiebøkene som en merkedag i den britiske kongefamilien. Skandaleprins Harry (36) hadde forlovet seg med den amerikanske skuespilleren Meghan Markle (39), og han skulle endelig slå seg til ro.

Et knapt halvår senere, 19. mai 2018, var hele verdens øyne rettet mot Windsor, hvor prinsen skulle få sin prinsesse. I utgangspunktet skulle dette være begynnelsen på et romantisk eventyr om kongefamiliens nye it-par, men i stedet ligner det nå på et mareritt man helst vil våkne fra.

Beskyldninger om iskalde familieforhold, sjokkavgjørelse om å trekke seg tilbake fra kongelige plikter og mobbe-anklager har overskygget kjærligheten.

- Gissel

Når Harry og Meghan for første gang skal uttale seg om hva som egentlig har skjedd i sin helhet søndag kveld, er det mange som mener mye. Venner av paret, kjendiser og kongehuseksperter har uttalt seg om saken, men også rykter sprer seg som ild i tørt gress.

Allerede før Harry fikk sin Meghan, skal stemningen ha endret seg innad i kongefamilien. Det hevder i hvert fall en ansatt i hoffet. Ifølge Page Six skal prins Harry ha blitt kalt gissel i forkant av bryllupet av ansatte.

FORLOVELSE: Harry og Meghan møtte pressen kort tid etter den gledelige nyheten om at de hadde forlovet seg. Foto: REX / Shutterstock / NTB
FORLOVELSE: Harry og Meghan møtte pressen kort tid etter den gledelige nyheten om at de hadde forlovet seg. Foto: REX / Shutterstock / NTB Vis mer

Spenningen rundt bryllupet eskalerte da dronning Elizabeth (94) nektet Meghan å selv velge hvilken tiara hun skulle bruke på bryllupsdagen. Dette skal ha vært en av flere heftige diskusjoner som oppstod i forbindelse med bryllupet, og skal også ha bidratt til at prins Harry angivelig skal ha skreket til personalet: «Hva Meghan vil ha, får hun!»

Det har også blitt hevdet at 39-åringen fikk hertuginne Kate (39), prins Williams (38) kone, til å gråte. Ifølge kilder var det en krangel om passformen på kjolen til den da tre år gamle prinsesse Charlotte (5).

KYSS PÅ TRAPPA: Meghan og Harrys første kyss som mann og kone. Video: AP Vis mer

- Det var svært få prøvinger for brudepikene. Alt ble gjort i siste øyeblikk, og det var svært stressende for alle de involverte, fortalte en kilde den gang.

Etter hendelsen skal hertuginne Kate ha blitt svært opprørt og oppløst i tårer, men det er usikkert hva som fikk hertuginnen til å ta til tårene.

Etter bryllupet roet tilsynelatende alt seg, og Meghan var på sitt første offentlige oppdrag med dronning Elizabeth. Det kom derfor overraskende på mange at paret, som har sønnen Archie sammen og nå venter sitt andre barn, valgte å trekke seg fra sine kongelige plikter.

Etterforsker anklager

Dette ble starten på nok en offentlig ryktebørs, hvor det de siste par ukene har stått på som verst. Ansatte ved Kensington Palace har hevdet at Meghan mobbet dem, og Kongehuset har seinere gått ut med at de skal undersøke anklagene mot 39-åringen.

«Vi er åpenbart bekymret for anklagene i The Times fra tidligere ansatte om hertugen og hertuginnen av Sussex», het det i en uttalelse fra Kongehuset.

UENIGE: Det er mange som har møtt opp i Windsor i anledning prins Harrys og Meghan Markles bryllup, men ikke alle er enige i prinsens valg av brud. Reporter: Henriette Eilertsen / Video: Emilie Rydning Vis mer

«Derfor vil HR-teamet vårt undersøke innholdet i artikkelen. Medlemmer av personalet involvert på det tidspunktet, inkludert de som har forlatt hoffet, vil bli invitert til å delta for å se om vi kan lære av det. Det kongelige hoff har hatt retningslinjer i flere år, og verken har eller vil tolerere mobbing eller trakassering på arbeidsplassen», het det videre.

Dette kjenner imidlertid ikke 39-åringen seg igjen i. Det fortalte hun gjennom sin talsperson onsdag, ifølge ET Online.

- Vi er skuffet over å se at denne ærekrenkende skildringen av hertuginnen av Sussex, blir gitt spalteplass av et medie.

Videre mente talspersonen at det ikke er tilfeldig at slike forvrengte beskyldninger kommer bare kort tid før hertuginnen og prins Harry søndag skal snakke ut for første gang.

- Hertuginnen er såret over det siste angrepet på karakteren hennes, spesielt siden hun har vært målet for mobbing selv, og er dypt forpliktet til å støtte dem som har opplevd smerte og traumer, sa talspersonen, som la til at Meghan er fast bestemt på å skulle fortsette arbeidet sitt mot mobbing.

LØGNER: - Vi kan ikke forbli tause år de kommer med løgner, sier Meghan i intervju med Oprah Winfrey. Video: CBS Vis mer

LES OGSÅ: Derfor forsvant hun

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer