Dronning Elizabeth:

- Kaller hjem Meghan og Harry

Skal ha bedt hertugparet om å returnere til Storbritannia.

HAR REIST: Hertugparet har den siste tiden oppholdt seg i Canada. Nå skal dronning Elizabeth ha bedt dem om å komme tilbake til Storbritannia i mars. Foto: NTB Scanpix
HAR REIST: Hertugparet har den siste tiden oppholdt seg i Canada. Nå skal dronning Elizabeth ha bedt dem om å komme tilbake til Storbritannia i mars. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hertuginne Meghan (38) og prins Harry (35) har den siste tiden oppholdt seg i Canada etter at det i januar ble kjent at de trekker seg tilbake fra sine kongelige plikter. Som følge av beslutningen vil hertugparet miste både sine kongelige titler og apanasje.

I midten av januar dro prinsen til Canada, hvor hertuginnen og deres 9 måneder gamle sønn Archie befant seg. Tidligere denne uken meldte amerikanske medier også at paret hadde reist til USA, hvor de trolig hadde sin første offentlige opptreden siden de forlot kongehuset.

Hertugparets sjokkavgjørelse har blitt bredt dekket i den internasjonale pressen, og nå skriver The Sunday Times at dronning Elizabeth (93) kaller hjem Meghan og Harry for å delta på et kongelig oppdrag.

- KALLES HJEM: Dronning Elizabeth skal ha bedt hertugparet om å komme tilbake til Storbritannia i mars. Foto: NTB Scanpix
- KALLES HJEM: Dronning Elizabeth skal ha bedt hertugparet om å komme tilbake til Storbritannia i mars. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Ifølge avisen skal dronningen angivelig ha bedt hertugparet om å returnere til Storbritannia i anledning markeringen av «Commonwealth Day», som er en slags feiringsdag for samveldet.

I år faller markeringen på mandag 9. mars, og dronning Elizabeth skal altså ha spurt hertugparet om å delta på et arrangement i Westminster Abbey sammen med resten av kongefamilien denne dagen.

Det er enda ikke offisielt bekreftet at hertuginnen og prinsen skal delta, men The Sunday Times skriver at det er ventet at de reiser til Storbritannia sammen med sønnen Archie.

Dette kan dermed være blant de siste offisielle oppdragene til hertugparet.

TALE: Prins Harry forteller at han og hertuginne Meghan følte at de ikke hadde noen annet valg enn å forlate den kongelige familien. Video: Instagram / Sussexroyal Vis mer

- Reiste til Florida

Hertugparet har stort sett oppholdt seg i Canada siden midten av januar, men tidligere denne uken meldte en rekke medier, deriblant Page Six, at Meghan og Harry hadde reist til Miami i USA.

Her skal de ha deltatt på et privat arrangement på det eksklusive hotellet 1 Hotel i South Beach.

- Det er veldig hysj, hysj, og mye sikkerhet rundt det hele, hevdet en kilde til nettstedet, som også sa at Harry snakket til forsamlingen.

Harper’s Bazaars kongereporter Omid Scobie tvitret fredag følgende:

- En kilde bekrefter at prins Harry og hertuginne Meghan reiste til Miami for å delta på et privat JPMorgan-event. Kun Harry talte til gjestene.

Hertugparets talsperson ville imidlertid ikke kommentere nyheten.

Ifølge People har familien på tre den siste tiden bodd i et hus til 14 millioner dollar på Vancouver Island i Canada, hvor de nyter naturskjønne omgivelser.

- De liker å leve et rolig liv. De går lange turer, gjør yoga og Meghan lager mat. De er skikkelig hjemmekjære og elsker å kose seg med Archie og hundene, fortalte en venn nær paret til nettstedet.

- På husjakt i Los Angeles

Det kan se ut til at Meghan og Harry trives i USA. Tidligere denne måneden skrev nemlig E! News at de skal tilbringe sommeren i Los Angeles, og at de dermed er på jakt etter et sted å bo i "englenes by".

Kilder til E! News skal nylig ha avslørt at de har begynt å se etter hus på internett, og er i gang med en intervjuprosess for å finne sikkerhetsvakter. Meghan og Harry skal ha kontaktet folk i L.A., og gitt beskjed om at de gjerne vil ha et sikkerhetsteam med lokale ansatte.

- De håper på å finne noe som kan utfylle deres krav og behov, utdypet kilden.

NEI: Alt gikk ikke helt etter planen da Hertuginne Meghan Markle skulle hilse på en gammel venn på et veldedighetsarrangement. Video: Rød Løper/AP DV Vis mer

Meghan har visstnok spesifikke kriterier for California-hjemmet. Hun ønsker å være i stand til å være vertinne for venner og holde selskap, og samtidig ha muligheten til å utføre jobbmøter hjemme.

- Det er noen av kravene som er viktig for henne, skal kilden ha uttalt.

Da dronning Elizabeth kom med sin første uttalelse etter at Meghan og Harry trakk seg tilbake, fortalte hun at hertugparet ville bo delvis i Canada, og delvis i Storbritannia i en overgangsperiode.

LES OGSÅ: - Visste det da jeg giftet meg

Vil du logge inn før du fortsetter?

Det koster ingenting, men det hjelper oss med å tilby deg en bedre leseropplevelse.

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer