ALLTID BEREDT: Carl Gustaf elsker fortsatt å gå i speiderklær og hilse på andre speidere. Foto: Stella Pictures
ALLTID BEREDT: Carl Gustaf elsker fortsatt å gå i speiderklær og hilse på andre speidere. Foto: Stella PicturesVis mer

Kallenavnet er «Mowgli»

- Carl Gustaf har dratt inn minst 600 millioner.

SEOGHØR.NO: Sveriges kong Carl Gustaf får nå oppmerksomhet i hjemlandet fordi han er med på å samle inn enorme summer til den internasjonale speiderbevegelsen.

Torsdag reiser han til Filippinene sammen med John Geoghegan, sjefen for den internasjonale speiderorganisasjonen, for å se på speidernes arbeid i hovedstaden Manilla. Kongens deltagelse er virkelig gull verdt for organisasjonen.

- Kongen fortsetter å støtte speiderne og deres arbeid og synes det er moro å kunne bidra ned engasjement, forteller hoffet i en kommentar til den svenske avisa Expressen.

Startet i 1977

Carl Gustaf har vært en aktiv ambassadør for speiderbevegelsen i 36 år, og hans kongelige status har ført til at speiderne har fått stor oppmerksomhet rundt arbeidet. Støttespillere har åpnet lommebøkene på vidt gap!

- Han har i løpet av årene dratt inn over 100 milllioner dollar till vår virksomhet over hele verden, forteller speidernes John Geoghegan til Expressen.

Carl Gustaf ble selv med i speideren som åtteåring, og hans kallenavn er «Mowgli». Han elsker dessuten å gjøre speiderhilsen når han treffer andre speidere.

Silvia trøstet Sofia.

I fjor var Carl Gustaf på speidertur til både Japan og USA.

Da forholdet mellom kong Juan Carlos og dronning Sofia var påbristepunktet etter utrohetsskandalen var Carl Gustaf og dronning Silvia i Spania på speiderleir.

Ekteparet kombinerte leirbesøket med en privat audiens hos det spanske kongeparet - og det svenske hoffet publiserte i etterkant et bilde av dronning Silvia sammen med dronning Sofia - trolig for å vise omtanke...

LES OGSÅ:     Sjokkmåling ryster kongehuset