Hertuginne Meghan og prins Harry:

- Kaldhjertede drittunger

Hertugparet får gjennomgå etter å ha delt innlegg på Instagram.

UTLØSER RASERI: I går delte hertugparet dronning Elizabeths offentlige uttalelse på sin offisielle Instagram-profil. Det tok ikke lang tid før flere så rødt og begynte å lire av seg spydige kommentarer. Foto: NTB Scanpix
UTLØSER RASERI: I går delte hertugparet dronning Elizabeths offentlige uttalelse på sin offisielle Instagram-profil. Det tok ikke lang tid før flere så rødt og begynte å lire av seg spydige kommentarer. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

I den krevende situasjonen vi nå står overfor med spredningen av det mye omtalte coronaviruset, er det flere kongefamilier som har gått ut med uttalelser til folket sitt.

Her til lands talte blant annet kong Harald til hele nasjonen forrige uke, og i går var det dronning Elizabeth (93) sin tur.

I gårsdagens uttalelse sa 93-åringen at «verden går inn i en periode med stor bekymring og usikkerhet». Samtidig hyllet hun dem som kjemper mot utbruddet av coronaviruset.

TAKKNEMLIG: Dronning Elizabeth benyttet anledningen til å hylle innsatsen til forskere, helsepersonell og nødetatene i gårsdagens pressemelding. Foto: NTB Scanpix
TAKKNEMLIG: Dronning Elizabeth benyttet anledningen til å hylle innsatsen til forskere, helsepersonell og nødetatene i gårsdagens pressemelding. Foto: NTB Scanpix Vis mer

«Vi er ekstremt takknemlige for ekspertisen og innsatsen til forskere, helsepersonell og nødetatene, men nå - mer enn noen gang - har vi alle en viktig rolle som individer. I dag og i de kommende dagene, ukene og månedene», var noe av det hun sa.

«Mange av oss må finne nye måter å holde kontakten på, og sørge for at våre kjære er trygge. Jeg er sikker på at vi er klare for den utfordringen. Dere kan være sikre på at jeg og min familie står klare for å gjøre vår del», fortsatte hun.

TALE: Prins Harry forteller at han og hertuginne Meghan følte at de ikke hadde noen annet valg enn å forlate den kongelige familien. Video: Instagram / Sussexroyal Vis mer

Rasende

I kjølvannet av gårsdagens uttalelse delte hertuginne Meghan (38) og prins Harry (35) den samme uttalelsen på sin offisielle Instagram-profil - til delte meninger fra følgerne deres.

Hertugparet har måttet tåle mye kritikk og hets de siste årene, og stormen har ikke avtatt etter at de kunngjorde at de trekker seg tilbake fra sine kongelige plikter fra 31. mars.

Flere har nå påpekt at det var svært unødvendig av hertugparet å dele den samme uttalelsen som dronningen, og det oppsto raskt et utbrudd av rasende kommentarer rettet mot hertugparet.

- Dette er allerede publisert minutter før dere. Hennes majestet har klasse, nåde og verdighet. Dere to burde lære å være mer som henne, og mindre som de bortskjemte, kaldhjertede, drittungene dere er. Vi ville vært interessert i å vite hva dere to gjør annet enn å dele hva andre uttaler, raser en fra seg i kommentarfeltet.

CORONA CHALLENGE: Influenser Ava Louise har lagt ut en video på TikTok der hun prøver å skape en ny trend hvor folk skal slikke på toalettsete. Vis mer

- Vi trenger ikke slike som dere til å gjenta det dronningen allerede har sagt. Dere har begge lagt for mye vekt på det dere mener er deres verdi. Dere har ikke noen verdi fordi dere har gjort absolutt ingenting enda. Ingenting i det hele tatt som den uavhengige enheten dere er, er noe av det en annen lirer av seg.

SER RØDT: I kommentarfeltet under Instagram-innlegget florerer det av rasende kommentarer rettet mot hertugparet. Foto: NTB Scanpix
SER RØDT: I kommentarfeltet under Instagram-innlegget florerer det av rasende kommentarer rettet mot hertugparet. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Gå bort og hold dere unna. Dere har gjort nok skade med deres egoistiske oppførsel. Folket i Storbritannia har god hukommelse. Dra og besøk faren din, Meghan, og takk ham for at han betalte for utdannelsen din. Betal tilbake kostnadene for det latterlige bryllupet deres, renovasjonen av Frogmore Cottage (denne skal hertugparet i hovedsak ha betalt selv, journ.anm.) og betal for deres egen forbanna sikkerhet. Stopp med prekenen deres, skriver en tredje.

- Resten av de kongelige vil dukke opp og jobbe hardt for å støtte folket når de har mulighet. Disse to vil bare dukke opp for et gebyr og de vil ta med seg en faktura, kommenterer en tredje, hvor en annen svarer:

- De har sikkert sendt en faktura til slottet for at de delte dette. «1000 pund vær så snill». Slottet vil svare; «vi trekker det fra regningen for Frogmore Cottage,» skriver en siste.

- Bortskjemte drittunger

Det har skapt sterke reaksjoner etter at hertugparet i begynnelsen av januar annonserte at de skulle trekke seg tilbake fra sine kongelige plikter. Beslutningen gjør at ekteparet vil miste både apanasjen og sine titler, og nyheten skapte store sjokkbølger verden over.

I dagene som fulgte var det flere som reagerte sterkt på nyheten, blant andre tv-profil Piers Morgan (54). I kjent stil gikk han ut og kritiserte hertugparet i en lang Twitter-tirade, og beskrev blant annet hertugparet som «skamløse, bortskjemte drittunger».

- Folk sier jeg er for kritisk mot Meghan Markle, men hun har droppet familien sin, droppet faren sin, droppet de fleste av sine gamle venner, splittet Harry fra William og nå splittet ham fra kongefamilien. Jeg har sagt mitt, var noe av det Morgan delte på den sosiale plattformen.

GODT HUMØR: Hertuginne Meghan og prins Harry smilte til de fremmøtte da de viste seg offentlig for første gang på flere uker. Video: Vilde Holta Røssland Vis mer

LES OGSÅ: - Får ektemannen til å kvitte seg med falske venner

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer