Prins Carl Philip og prinsesse Sofia:

Julebildet overrasker

Den svenske prinsefamilien ville ønske alle en god Lucia - med en liten overraskelse.

VISER FRAM MAGEN: På fredag kunngjorde prinsesse Sofia sitt tredje svangerskap. Allerede nå viser hun fram magen - etter å ha holdt den skjult på finulig vis i flere uker. Foto: Victor Ericsson/Kungl. Hovstaterna
VISER FRAM MAGEN: På fredag kunngjorde prinsesse Sofia sitt tredje svangerskap. Allerede nå viser hun fram magen - etter å ha holdt den skjult på finulig vis i flere uker. Foto: Victor Ericsson/Kungl. Hovstaterna Vis mer
Publisert

På fredag ble det kjent at prins Carl Philip (41) og prinsesse Sofia (36) av Sverige skal utvide familien nok en gang. Paret har fra før de to barna prins Alexander (4) og prins Gabriel (3), men venter altså nå til våren en liten prins eller prinsesse til.

- Vi er glade og forventningsfulle, og ser frem til å ønske velkommen vårt tredje barn - et søsken til prins Alexander og prins Gabriel. Et nytt lite medlem i vår familie, sa paret i en pressemelding.

Katta er altså endelig ute av sekken, og prinsessen kan begynne å vise frem den voksende magen. På søndag bestemte den vordende familien seg for å dele en liten Lucia-hilsen med det svenske folket, og på bildet kan man tydelig skimte den voksende magen til prinsessen.

«Vi ønsker alle en fin tredje søndag i advent og en bra Lucia-feiring. Vi vil også uttrykke et stort takk til alle fine gratulasjoner til vår voksende familie», skriver de på Instagram.

NY SERIE: Prinsesse Sofia forteller åpenhjertig at hun har slitt med å finne ro i prinsesserollen i en ny dokumentar på svensk tv. Vis mer

Skjulte magen

Det som overrasker med bildet, er et dette er første gang prinsesse Sofia viser frem magen. Expressen skriver nemlig at hun har gjort alt i sin makt den siste tiden for å skjule at hun snart skulle bli mor igjen - på finurlig vis.

Løse bukser, høye midjer, formløse kjoler og taktiske poseringer er knep hun har benyttet seg av den siste tiden. Det har hun også gjort gjennom sine tidligere svangerskap.

Da hun besøkte Värmland i slutten av oktober viste hun seg i en stor høyhalset genser, med løst skjørt og stor kåpe.

Da hun hadde tatt av kåpa, poserte hun slik at armene skjulte magen. Dermed kunne ikke fotografene fange opp at hun var gravid. Svensk Damtidning skriver at de har «hatt på følelsen» at prinsessen er gravid - nettopp fordi hun har posert med armene foran magen en rekke ganger.

Det handler også om vinkler. I og med at prinsesse Sofia ikke har hatt like mange offisielle oppdrag som før den siste tiden, grunnet pandemien, har hun selv kunnet velge hva hun ville vise frem av seg selv.

På prinseparets offisielle Instagram-konto er det bare lagt ut bilder av prinsessen hvor magen ikke er synlig. På et sitter hun bak en stor skrivepult, og et annet er beskåret slik at man bare ser henne fra brystene og opp.

Hoffet har selv bekreftet at prinsessen gjorde det hun kunne for å bære på hemmeligheten så lenge som mulig.

- Først og fremst er prins Carl Philip og prinsesse Sofia veldig glade og forventningsfulle. Det gjelder også for kongefamilien, som har kjent til dette i en stund, sa informasjonssjef ved det svenske hoffet, Margareta Thorgren, og fortsatte:

- Det er en gledelig beskjed at prinseparet nå venter barn, i ei tid som ellers har vært så dyster. Et barn er alltid velkomment, sa hun videre.

Vis mer

Var syk

Nyheten om graviditeten kommer bare ei ukes tid etter at det ble bekreftet at prinsesse Sofia og prins Carl Philip hadde fått påvist coronasmitte.

«Prinseparet viser tegn til lettere influensasymptomer, men har det etter omstendighetene bra. Umiddelbart etter at de fikk påvist sykdommen satt prinseparet seg i karantene hjemme med sine to barn», het det i pressemeldingen fra Det svenske kongehuset i slutten av november.

Dermed har prinsesse Sofia vært syk under svangerskapet.

Det er nok trolig flere som lurer på om det å være gravid og coronasmittet kan utgjøre noen form for risiko for den gravide eller fosteret.

Da Se og Hør slo på tråden til lege Harald Meling Dobloug for å få svar, kunne han fortelle at man alltid er litt ekstra bekymret når det kommer til infeksjoner og sykdommer i svangerskapet.

- De gravide med coronasmitte har en høyere risiko for å havne på sykehus. Det kan også handle om at det er lavere terskel for å legge inn pasienter som er gravide, sa han.

Dobloug påpekte at det hittil ikke ser ut som at coronasmitte kan ha noen negativ effekt på fosteret, og at det dermed kan følges opp som vanlig.

- Nå blir jo hun som prinsesse trolig fulgt opp ekstra nøye, men det at hun er gravid er bare en positiv nyhet. Hadde jeg vært hennes lege hadde jeg sagt at hun ikke trenger å være bekymret, men at hun må følges ekstra opp, avsluttet han.

TENNER LYS: Tredje søndag i advent og kongefamilien avslører hva som er deres juleønsker. Video: Kongehuset på Facebook Vis mer

LES OGSÅ: Om støtten fra Märtha: - Er det som hjelper

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer