Jublende kongeferd!

Kongefamilien ble møtt med jubel da de ankom Eidsvoll. Følg jubelferden på seher.no.

STASELIG: Kronprinsparet ble fraktet i hest og kjerre på Hamar! Foto: Marcus Husby
STASELIG: Kronprinsparet ble fraktet i hest og kjerre på Hamar! Foto: Marcus Husby Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

VANN-VITTIG PÅ ÅNDALSNES:Det kongelige følget hadde bare vært i Åndalsnes noen få minutter før regnet høljet ned. - Sånn er det noen ganger, men det går bra, meddelte kronprinssese Mette-Marit til noen at de mange hundre fremmøtte. Gråværet la imidlertid ingen demper på stemningen i den vakre fjordbyen. - Det viser virkelig hvor mye kongefamilien betyr når folk står timesvis i plaskende regn for å få et lite glimt av dem, sier Se og Hørs hoffreporter Kjell Arne til seher.no. - Jeg kan ikke la være å tenke på hvor overveldende denne turen må ha vært for kong Haakon og dronning Maud i 1906. Og ikke minst strabasiøs. De brukte jo flere uker på den samme turen som vi bruker bare noen dager på, sier han.Åndalsnes var det siste stoppestedet for toget, og det herskapelige følget ble fraktet i sjaluppen fra kaien og ut til kongeskipet Norge.

 

FOLKEFEST PÅ OTTA:

Det var nesten 17. mai-stemning i gatene da kongefamilien ankom Otta, som er tredje stoppested på kroningsjubileets ferd mot Trondheim. Både dronning Sonja og kronprinsesse Mette-Marit hadde skiftet antrekk og lagt igjen hattene på kongetoget.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer