Prins Joachim:

Journalist etter skandaleintervju: - Unnskyld

Journalisten står fram og beklager intervjuet som gikk viralt for 13 år siden.

BEKLAGER: Journalisten beklager til prins Joachim. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB
BEKLAGER: Journalisten beklager til prins Joachim. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB Vis mer
Publisert

For 13 år siden fikk et intervju med prins Joachim (53) internasjonal oppmerksomhet.

Nå står journalisten fram med sin identitet, og avslører hvordan han opplevde situasjonen.

- Et veldig pinlig klipp

I det virale klippet ser vi prins Joachim og prinsesse Marie (47) på besøk på skoleskipet Danmark, hvor en journalistpraktikant hos danske TV 2 Nyhetene stikker den røde mikrofonen mot prinsen og spør:

- Hvor mye betyr skoleskipet for deg?

- Det (spørsmålet, red.anm.) tar vi på nytt, svarer prinsen gjentatte ganger, før han til slutt understreker overfor journalisten at han ikke vil tiltales med du eller deg.

ÅPNER OPP: I et eksklusivt intervju med danske B.T. sier Prins Joachim og prinsesse Marie at barna deres føler seg «utstøtt». Foto: Bax Lindhardt / B.T. Vis mer

Nå avslører DRs klimakorrespondent Thøger Kirk at det var han som sto bak spørsmålet som tilsynelatende fornærmet prins Joachim.

- Jeg fanget det ikke opp, forklarer Kirk til «Aftenshowet» om prinsens gjentatte forespørsel, gjengitt av danske B.T.

- Det er nesten det mest pinlige. Det er på ganske lang avstand, og jeg nesten roper det til ham. Det er et veldig pinlig klipp og det gikk verden rundt. Heldigvis kan du ikke se meg, fortsetter Kirk.

Venner reagerte

Intervjuet fikk ulike reaksjoner den gang. Noen mente prinsen var både «snobbete» og «arrogant», mens andre beskrev journalisten som «uhøflig» og «udannet».

Noen fortalte også DR-korrespondenten akkurat hva de tenkte om intervjuet, uten å vite at det var han som hadde rettet den røde mikrofonen mot prinsen.

EN GOD AVGJØRELSE: Kronprins Haakon utalelser om avgjørelsen rundt prinsesse Märta Louise rolle. 8. november ble det kjent at hun skal slutte å representere kongehuset. Video: Jonathan Gaathaug Nielsen. Vis mer

Han mimrer tilbake til en taxitur der sjåføren brukte klippet som et eksempel på at journalister burde være mer dannet. Også venner av Kirk snakket negativt om klippet i middagsselskaper der Kirk satt rundt bordet med dem.

- Men det var jeg som stilte ham «du-spørsmålet», og det skal han selvfølgelig få et unnskyld for. Jeg synes ikke det var hans beste øyeblikk, men det var heller ikke mitt fineste øyeblikk.

- I pinligste laget

Den gang var det mange ulike meninger om saken, og også her hjemme vekket klippet oppsikt. Den gang kommenterte hoffreporter Kjell Arne Totland intervjuet til Se og Hør.

UT PÅ TUR: For å markere at det er 75 år siden krigens slutt, skal kronprins Haakon bruke tre dager på å gå til svenskegrensa. Video: Andreas Fadum Vis mer

- For øvrig tror jeg dette sier mest om prins Joachim som person. Jeg tror faktisk verken dronning Margrethe selv, kronprins Frederik eller kronprinsesse Mary ville ha reagert på denne måten, forklarte han den gang.

- Og det kan jo virke som selv franskfødte prinsesse Marie syntes ektemannens oppførsel ble litt i pinligste laget.

LES OGSÅ: Med stikk mot Se og Hør

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer