Durek Verrett:

- Jeg vil trolig rote det til igjen

I et intervju med VG sier Durek Verrett at han trolig vil rote det til igjen, men at han veiledes av kongefamilien.

LEI SEG: Durek Verrett sier til både NRK og VG at han er lei seg for bokbråket. Foto: NTB Scanpix
LEI SEG: Durek Verrett sier til både NRK og VG at han er lei seg for bokbråket. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Onsdag har både NRK og VG møtt Durek Verrett (45) i London i forbindelse med utgivelsen av den norske oversettelsen av hans mye omdiskuterte bok, med det opprinnelige navnet «Spirit Hacking».

Lei seg

Til VG sier han at han er lei seg.

- Jeg er lei meg for de tingene jeg har gjort, og jeg håper folk forstår at det ikke er lett - og jeg vil trolig rote det til igjen. For jeg er menneskelig og ikke perfekt. Men samtidig … Gi meg litt rom. Alt dette er nytt for meg, sier han.

Han sier også at han rettledes av Märtha Louises familie.

- Å, de gir meg hele tiden rettledning og veiledning når jeg gjør feil, sier han.

Leder av kongehusets kommunikasjonsstab, Guri Varpe, avkrefter derimot Verretts uttalelse overfor VG.

- Det kongelige hoff har ikke brukt noen ressurser på å veilede eller på annen måte understøtte Verrett.

«SENSURERT»: Den selverklærte sjamanen, Durek Verrett, langet i natt ut mot norsk presse og forlaget Cappelen Damm etter at boka hans «Spirit Hacking» ikke skal utgis i Norge likevel. Video: @shamandurek Vis mer

Vil forklare

Overfor NRK forsøker Verrett å forklare hva han egentlig mente.

- Jeg sier ikke at barn får kreft fordi de er ulykkelige. Det jeg sier er at vi har skapt et giftig samfunn.

Han erkjenner også at han har fått med seg hva pressen har skrevet om boka, og sier at når folk ikke kjenner ham eller hans historie med kreft, så kan man trekke slutninger.

- Om jeg hadde lest det jeg leste om meg selv i media, hadde jeg også tenkt at dette var gal manns tale, sier han til NRK.

Verrett beklaget

I oktober anklaget Durek Verrett norske medier for å «mobbe» og «sensurere» ham. Tordentalen kom etter at forlaget Cappelen Damm stoppet den planlagte utgivelsen av Märtha Louises kjærestes bok.

I tillegg anklaget Verrett legen Wasim Zahid for rasisme. Dette avviste Zahid overfor Dagbladet, og omtalte anklagen som «absurd».

Senere beklaget han til nordmenn i en video på Instagram.

- Jeg vil si unnskyld for å ha generalisert nordmenn. Det er ikke alle i Norge som har et problem med meg. Jeg vil ikke at folk skal misforstå det faktum at Norge er et vakkert land, med vakre mennesker, og selvfølgelig kjæresten min, som er prinsesse i Norge. Så jeg har selvfølgelig mye respekt og kjærlighet for landet, sa han.

- AVTRYKK I VAGINA: Durek Verrett, også kjent som prinsesse Märtha Louises kjæreste og selvutnevnt sjaman, uttalte seg om kvinners vagina og sexpartnere til det irske nettstedet Xposé. Det likte ikke kjendislegen Wasim Zahid. Video: Wasim Zahid. Klipp: Marie Røssland Vis mer

Massiv kritikk

Verretts bok «Spirit Hacking» skulle i utgangspunktet gis ut i slutten av oktober av forlaget Cappelen Damm.

Dagbladets anmelder ga boken terningkast én, og omtalte den som «gal manns tale». Blant annet ble det hevdet i boka at dødelige sykdommer som kreft kan oppstå som et resultat av at vi ikke lenger ønsker å leve. Denne påstanden har høstet sterk kritikk fra leger.

Etter massiv kritikk valgte Cappelen Damm å ikke gi ut boka likevel.

Denne måneden kunngjorde forlaget Lille Måne at de vil gi ut Verrets bok med noen endringer: Tittelen endres til «Sjamanens reise», samt at avsnittene som omhandler barn og kreft endres.

Denne saken ble først publisert på Dagbladet.no.

FRITTALENDE: Prinsesse Märtha Louise sin kjæreste, Durek Verrett, holder lite tilbake når han beskriver sexlivet sitt. Video: Rød Løper Vis mer

LES OGSÅ: Truet med streik

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer