Kronprinsesse Victoria:

- Jeg vil helst ikke

Den nye «The Crown»-inspirerte serien er under innspilling.

SKEPTISK: Kronprinsesse Victoria jubler ikke over serieplanene. Foto: SplashNews/NTB
SKEPTISK: Kronprinsesse Victoria jubler ikke over serieplanene. Foto: SplashNews/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den femte sesongen av den populære Netflix-serien «The Crown» er rett rundt hjørnet. Mange har latt seg fascinere av konseptet, og nå er det en ny «The Crown»-inspirert serie i produksjon - med fokus på den svenske kongefamilien.

Det var i fjor det ble annonsert at Sverige får sin egen versjon, og i august startet filmingen til serien, skriver Tatler.

Det er den svenske kongen Carl Gustaf (76) som vil være fokus i den nye serien som har fått navnet «Monarki».

Carl Gustaf tok over tronen etter sin farfar i 1973. Faren hans døde da han bare var rundt ett år gammel i en flyulykke.

HUMPETE: Svenske kronprinsesse Victoria og prins Daniel er vertskap for besøket det norske kronprinsparet hadde lagt til Stockholm. Første dag med besøk fikk en noe humpete start. Video: Caroline Vagle / Se og hør Vis mer

- Føles veldig rart

En som imidlertid ikke er så fornøyd med de nye serie-planene er ingen ringere enn kronprinsesse Victoria (45) selv.

Ifølge Tatler håper hun at hun selv ikke er med i serien.

- Jeg vil helst ikke bli portrettert. Kanskje jeg er borte hele sesongen, sier hun ifølge nettstedet.

KJEDELIG: Det er ikke alltid like lett å holde 100% fokus under lange forsamlinger. Det fikk den svenske kongefamilien føle på. Video: Expressen TV Vis mer

I januar åpnet kronprinsessen seg til Svenska Dagbladet om hva hun egentlig tenker om den kommende serien, og hun har fremstått skeptisk til ideen.

- Ja, altså for de som blir portrettert vil det nok alltid føles veldig rart, så det føles vel sånn passe. Hvordan kan det muligens bli rett? Det er vanskelig å håndtere, spesielt når personene er i live, sa hun til avisen.

Ikke involvert

Det kongelige hoffet har imidlertid avvist at de er en del av produksjonen.

- Vi er ikke involvert på noen måte. På den andre siden har manusforfatter Åsa Lantz villet stille noen spørsmål basert på deler av dokumentaren, og basert på det har vi svart, har det kongelige hoffet uttalt ifølge Tatler.

BLEMME PÅ DIREKTEN:Prinsesse Madeleine var på besøk i hjemlandet Sverige. Under et intervju av åpningen gikk det litt i ball for prinsessen. Video: Pelle T Nilsson. Vis mer

Lantz har på sin side fortalt at hun har jobbet med dette prosjektet i mange år.

I fjor uttalte manusforfatteren følgende til Variety:

- Andre konger og dronninger skal ha hatt en innvirkning på hendelser i verden. Historien om vår konge er annerledes. Ikke så stor internasjonalt, men like dramatisk og fascinerende. Og for mange av oss - helt ukjent.

LES OGSÅ: Detalj vekker oppsikt: - Veldig merkelig

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer