OPPFORDRER ALLE TIL Å FØLGE DRØMMENE: Engleskole-gründerne Elisabeth Nordeng og prinsesse Märtha vil hjelpe mennesker til å trosse Janteloven og finne styrken til å gjøre en forskjell. Foto: Se og Hør
OPPFORDRER ALLE TIL Å FØLGE DRØMMENE: Engleskole-gründerne Elisabeth Nordeng og prinsesse Märtha vil hjelpe mennesker til å trosse Janteloven og finne styrken til å gjøre en forskjell. Foto: Se og HørVis mer

- Jeg vil forandre verden

Engleskolen vil hjelpe folk å følge drømmene sine og gi blaffen i Janteloven.

SEOGHØR.NO: Prinsesse Märtha Louise gjør sammen med sin forretningspartner Elisabeth Nordeng stor suksess med sin engleskole.

I fjor sommer begynte duoen å blogge for det amerikanske nettstedet Huffington Post, og i sitt nyeste innlegg mandag, som har fått navnet «Å forandre verden - Er du med eller har du meldt deg ut?», snakker de om janteloven, det å stikke seg frem og å tørre og tenke annerledes.

Huffington Post skriver at Norge er et land som ikke setter pris på folk som tenker høyt om seg selv, og at Märtha gikk motvillig med på å skrive dette innlegget.

«Jeg vil forandre verden. Jeg har ingen anelse om hvor dette ønsket kommer fra, men det har alltid vært der. Jeg ble tross alt født som prinsesse... I hundrevis av år har rollen til kongelige familier vært å oppdra og dyrke personligheter som ville ta ansvar og forandre kongedømmene deres. Hva var min rolle i dette, tenkte jeg? innleder prinsessen innlegget med».

Vil bryte med Janteloven

Nordeng som er født og oppvokst i en normal familie snakker om at det også var utfordrende for henne å finne en plass i samfunnet fordi hun alltid har vært en drømmer.

«(...) Den største utfordringen var å prøve å lære seg de sosiale kodene - de uskrevne reglene vi er ventet å følge. Har samfunnet plass til en som meg, og til drømmene mine? Svaret er ja. (...)».

Jentene skriver videre at Engleskole ønsker å hjelpe andre til bryte med Janteloven og tørre å tenke og handle annerledes, og å følge drømmene sine - selv om de risikerer å bli kritisert, latterliggjort og ydmyket av familie, venner og kollegaer.

«Vi vil forandre verden! Vi vil gjøre en forskjell ved å hjelpe mennesker å bli oppmerksomme på sitt eget fantastiske potensial og hjelpe dem å finne styrken til å gjøre en forskjell på deres egne unike måter»

«Det er folk som får ting til å skje som blir husket. Ikke de som sier at en ide ikke er god nok. Hvem velger du å være?» avslutter de.

Les hele blogginnlegget her.

LES OGSÅ: Märthas engleskole ble tatt av stormen