SELVIRONISK: Prins Carl Philip spøkte med sin egen tabbe fra fjorårets idrettsgalla, da han delte ut Jerringsprisen.  Foto: All Over Press Patrik ??sterberg
SELVIRONISK: Prins Carl Philip spøkte med sin egen tabbe fra fjorårets idrettsgalla, da han delte ut Jerringsprisen. Foto: All Over Press Patrik ??sterbergVis mer

- Jeg vet hvordan det føles å mislykkes

Prins Carl Philip overrasket fra talerstolen.

SEOGHØR.NO: Mandag 13.januar var det duket for idrettsgalla i Sverige, og i år som i fjor delte prins Carl Philip ut Radiosportens Jerringpris. Vel å merke med bedre hell dette året!

I fjor delte prinsen ut prisen til Lisa Nordén - og da han skulle regne ut hvor mange stemmer hun hadde fått, gikk det fullstendig i surr for den kongelige prisutdeleren. Dette lot han ikke gå upåaktet hen i årets tale:

JUBELBRUS: Prinsen ble hyllet for sin selvironiske tale både i salen og på sosiale medier. Foto: All Over Press Patrik ??sterberg
JUBELBRUS: Prinsen ble hyllet for sin selvironiske tale både i salen og på sosiale medier. Foto: All Over Press Patrik ??sterberg Vis mer

- Jeg vet hvordan det føles å mislykkes. Det gjelder både når jeg er ute å kjører STCC-konkurranse og når jeg skal holde tale på en viss idrettsgalla. Det blir ikke akkurat som man har tenkt seg, sa den selvironiske prinsen til full jubel fra salen.

Prinsen ble ifølge Expressen hyllet for den morsomme talen i sosiale medier:

"Prins Carl Philip fantastisk humor! Elsker!", skrev programleder Kristin Kaspersen på twitter. Hun er datter av Lill-Babs og norske Kjell Kaspersen.

Selv lot prinsen seg imponere av alle de flotte idrettsheltene som var samlet på et og samme sted i Ericcson Globe.

- Jeg blir både inspirert og rørt av alla fantastiske prestasjoner som våre idrettsutøvere står for. Vi har mange forbilder å lære av, sa prinsen til Expressen.
 

Carl Philip er selv aktiv motorsportutøver. Han har kjørt i STCC-klassen, og som han selv nevnte i talen, går det ikke alltid som han har tenkt bak rattet. I fjor endte også hans rallydebut i grøfta.

PRISVINNER: Jerringsprisen gikk i år til golfspilleren Henrik Stenson. Foto: All Over Press Patrik ??sterberg
PRISVINNER: Jerringsprisen gikk i år til golfspilleren Henrik Stenson. Foto: All Over Press Patrik ??sterberg Vis mer

Jerringsprisen gikk i år til golfspilleren Henrik Stenson. Prisen er den eneste idrettsprisen i Sverige hvor folket er jury, og den deles ut til en person eller et lag som har gjort Sveriges største idrettsprestasjon. Prinsen ble grunnlagt i 1979 av Radiosporten til minne om radiolegenden Sven Jerring, som døde samme året.