Hertuginne Kate:

- Jeg var veldig syk

Forteller hvordan hun håndterte både sin ekstreme morgenkvalme og fødselen av prins Louis.

HYPNOFØDSEL: Hertuginne Kate benyttet seg av hypnoseteknikker under fødselen av prins Louis i 2018. Foto: NTB scanpix
HYPNOFØDSEL: Hertuginne Kate benyttet seg av hypnoseteknikker under fødselen av prins Louis i 2018. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hertuginne Kate (38) har siden 2013 rukket å få tre barn med prins William (37) - prins George (6), prinsesse Charlotte (4) og prins Louis (1).

Kort tid etter fødslene har hertuginnen stått nysminket og vakkert oppkledd på sykehustrappen foran fotografene, for å vise frem den nyfødte for folket og resten av verden. Dette har hun også blitt kritisert for, da det menes at hun fremstiller fødsel på en måte som ikke stemmer overens med virkeligheten.

TREBARNSMOR: Prins Harry og hertuginne Kate sammen med yngstesønnen prins Louis utenfor St Mary's Hospital i London i april 2018. Foto: Tim Rooke/ REX/ NTB scanpix
TREBARNSMOR: Prins Harry og hertuginne Kate sammen med yngstesønnen prins Louis utenfor St Mary's Hospital i London i april 2018. Foto: Tim Rooke/ REX/ NTB scanpix Vis mer

Til tross for at Kate har fremstått tilsynelatende opplagt i sine møter med pressen etter sine tre fødsler, har svangerskapene vært vanskelige. Og hertuginnen skal ha gjort alt for å håndtere plagene - også under fødsel.

Syk under svangerskapet

I helgen gjestet hertuginne Kate podkasten «Happy Mum Happy Baby», ledet av forfatteren Giovanna Fletcher (35).

Der åpnet trebarnsmoren seg blant annet om sine erfaringer med ekstrem svangerskapskvalme, og hvordan en form for hypnose hjalp henne gjennom den siste fødselen.

Det er allerede kjent at hertuginnen har slitt med «hyperemesis gravidarum», eller ekstrem svangerskapskvalme som det heter på norsk, i alle svangerskapene sine - også da hun gikk gravid med prins Louis i 2017. Ifølge hertuginnen var dette en opplevelse hun gjerne skulle vært foruten.

SNAKKER UT: Hertuginne Kate snakket ut om fødselsopplevelsen sin da hun gjestet podkasten «Happy Mum Happy Baby». Foto: NTB scanpix
SNAKKER UT: Hertuginne Kate snakket ut om fødselsopplevelsen sin da hun gjestet podkasten «Happy Mum Happy Baby». Foto: NTB scanpix Vis mer

- Det var helt forferdelig! Jeg var veldig syk - jeg spiste ikke det jeg burde, men fortsatt var kroppen i stand til å samle all styrke for å gro frem et nytt liv, noe jeg mener er fascinerende, forteller Kate til Giovanna, gjengitt av Radar Online.

Hypnofødsel

I januar 2018 skrev Sunday Times at jordmødre ved The Lindo Wing på St. Mary's Hospital i London skulle gjennomgå et intensivt todagerskurs i hypnofødsel, i anledning Kates forestående fødsel. Denne opplevelsen snakker Kate om i den ovennevnte podkasten.

- Jeg så kraften i det, meditasjonen og den tunge pustingen og slikt de lærer deg i hypnofødsel, da jeg var veldig syk og innså at det var noe jeg kunne ta kontroll over under fødselen, forteller Kate i podkasten.

Radar Online skriver at hypnofødsel innebærer forskjellige avslapningsmetoder og selvhypnotiseringsteknikker som skal hjelpe kroppen med å slappe mer av under fødsel. Det kan innebære musikk, visualisering, positiv tenking og ord.

Også partneren kan bidra med forskjellige ting, men dette skal ikke ha vært noe Kate krevde av prins William.

- Det er forskjellige nivåer av det. Jeg skal ikke si at William sto der og sang til meg, det gjorde han definitivt ikke! Jeg spurte ham ikke om det engang, men dette var noe jeg ville gjøre for min egen del, forteller hun.

Videre hevder Kate at teknikken hjalp henne stort gjennom fødselen.

- Det var virkelig kraftfullt, fordi alt hadde vært så forferdelig under graviditeten. Jeg likte faktisk fødselen.

Følte seg isolert

Dette er ikke første gang Kate snakker ut om sin opplevelse med fødsel og svangerskap. Hun har tidligere vært åpen om at hun følte seg isolert etter at parets førstefødte meldte sin ankomst i 2013.

På den tiden jobbet prins William fortsatt i den britiske redningstjenesten, noe som førte til at Kate var mye alene med prins George. Tidligere i år besøkte hun et barnesenter i byen Cardiff i Wales, hvor hun ifølge Huffington Post fortalte at hun hadde satt pris på å ha et lignende tilbud da hun fikk sitt første barn.

STRÅLTE: Hertuginne Kate og prins William var fornøyde med besøket sitt så langt, og Kate så frem til en dag med mer utendørsaktiviteter. Video: Kine Falch / Reporter: Henriette Eilertsen Vis mer

- Det var det første året, og jeg hadde akkurat fått George. William jobbet med redningstjenesten, og vi kom opp hit med en liten baby midt i Anglesey (en øy utenfor kysten av Wales, journ.anm.), skal hun ha sagt.

- Jeg var så isolert, så avskåret. Jeg hadde ikke noe familie rundt meg, og William jobbet skift om natten, fortalte hun videre.

Denne uken har Kate og William en pause fra sine kongelige plikter, da barna har vinterferie. Det er vanlig at hertugparet også tar fri, for å tilbringe tid med familien, ifølge People. De er forventet å være tilbake neste uke.

LES OGSÅ: - Får ektemannen til å kvitte seg med falske venner

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer