Maud Angelica Behn:

- Jeg var i sjokk

Maud Angelica Behn åpner seg opp om farens bortgang.

ÆRLIG: Maud Angelica åpner opp om tiden etter at hun mistet faren. Foto: Haakon Mosvold Larsen / NTB
ÆRLIG: Maud Angelica åpner opp om tiden etter at hun mistet faren. Foto: Haakon Mosvold Larsen / NTB Vis mer
Publisert

Første juledag er det tre år siden Ari Behn tok sitt eget liv, 47 år gammel, og Maud Angelica Behn (19) mistet faren sin.

I tiden etter har 19-åringen kjempet for mer åpenhet rundt mental helse. Hun har også blitt tildelt en rekke priser for nettopp dette.

I et nytt intervju med Dagens Næringsliv åpner hun seg opp om tiden etter farens bortgang.

Til DN kan Maud Angelica fortelle at hun alltid har engasjert seg for mental helse, men at det ble enda viktigere etter at faren døde.

- Jeg har vært veldig opptatt av det. Men det var jo da det med pappa skjedde, at jeg følte at det ble så personlig. Det var da jeg skjønte at dette er noe jeg skikkelig brenner for.

TALTE: Ari Behns eldste datter, Maud Angelica, brøt ut i gråt da hun framførte sine minneord om Ari Behn. Bilder fra NRK. Vis mer

Maud Angelicas tale under Aris bisettelse rørte en hel nasjon med de vakre ordene sine. Slik lød deler av talen:

- Jeg husker så vidt siste gang jeg så deg. Det siste jeg sa til deg var sannsynligvis at jeg elsket deg. Jeg skulle så inderlig ønske at jeg kunne ha sagt ha det til deg, eller gitt deg tegningen min.

Selv er hun overrasket over at hun greide å tale foran så mange mennesker.

- Jeg var jo i sjokk gjennom de dagene. Det var noe av det verste … jeg var så ille mentalt. Så det at jeg faktisk klarte det, og at jeg turte, det synes jeg er skikkelig bra gjort av meg selv.

Nå vil hun ha mer åpenhet rundt mental helse.

KAN REDDE LIV: Maud Angelica Behns tale fra faren Ari Behns begravelse ble hyllet. Senere har hun snakkert om selvmord i en kampanje for Helse Vest. Video: Helse Vest Vis mer

- Ved å snakke om dette på en riktig måte, kan vi redde liv. Det å lære om mental helse er så essensielt. Det å lære om hvordan en kan leve et bra liv, hvordan en kan være et bra menneske, hvordan man kan hjelpe hverandre – jeg kan ikke forestille meg noe som er viktigere.

LES OGSÅ: Derfor ser man aldri søstrene

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer