HYLLER KONGEN: Petter Stordalen og Haddy NJie er blant kjendisene som gratulerer kong Harald på 80-årsdagen. Foto: NTB Scanpix
HYLLER KONGEN: Petter Stordalen og Haddy NJie er blant kjendisene som gratulerer kong Harald på 80-årsdagen. Foto: NTB ScanpixVis mer

Kong Harald 80 år:

- Jeg tror ingen kunne gjort det bedre

Kjendis-Norge hyller kong Harald på hans store dag.

(Se og Hør): Tirsdag feirer kong Harald 80 år, og vår folkekonge har mange fans blant norske kjendiser, som gjerne vil gratulere med det rojale jubileet:

Petter Stordalen (54), forretningsmann: - I en verden som blir stadig mer lunefull og skarpere i kantene, trenger vi forbilder som deg, Kong Harald. Du viser hva som er viktig og hva som gjør dette landet til kanskje verdens beste: Likeverd og likestilling.

- Gjennom dine taler og offentlige opptredener, senest nå i høst og under 22. juli, blir vi alle litt klokere og får et sterkere fellesskap. Og for det takker jeg deg. Gratulerer med dagen!

Haddy Njie (37), NRK-profil : – Mitt sterkeste minne med Kongen er uten tvil talen han holdt under Nasjonal Minnemarkering for 22. juli i 2011. Han klarte å fange den helt spesielle stemningen med sine sterke og personlige ord. Han snakket som far, bestefar, ektefelle og konge. Jeg tror ingen kunne gjort det bedre. Og jeg håper vi aldri kommer i en situasjon der noen norsk konge må gjøre det igjen.

Jan Thomas (50) , kjendisstylist: – Først og fremst vil jeg si gratulerer med dagen! De beste minnene er nok den siste talen - som har blitt hyllet globalt. Det sier mye om våre grunnleggende verdier som nordmenn.

- INKLUDERENDE KONGE: Jan Thomas er glad for kong Haralds inkluderende holdning. Foto: NTB Scanpix
- INKLUDERENDE KONGE: Jan Thomas er glad for kong Haralds inkluderende holdning. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- En konge som inkluderer og ikke ekskluderer. En konge som bruker kjærlighet som virkemiddel, til å få gjennom et budskap, er en konge jeg er stolt av og ikke minst glad i. Selv om du ikke er verdens best kledde konge, er du verdens beste konge.

- FLOTT FORBILDE: Elisabeth Andreassen ble rørt av kongens tale etter terrorangrepet 22. juli. Foto: NTB Scanpix
- FLOTT FORBILDE: Elisabeth Andreassen ble rørt av kongens tale etter terrorangrepet 22. juli. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Elisabeth Andreassen (58), artist: – Vår kjære konge er et flott forbilde for oss alle. Han holder rørende taler når vi trenger det mest. Hans tale etter 22. juli gjør at jeg er stolt av vår konge, som tør å være personlig. De pårørende merket hans ekte medfølelse. En konge som viser medmenneskelighet, er en konge for meg. Gratulerer med dagen!

Kåre Magnus Bergh (38), programleder: – Kong Harald er en stødig og jordnær konge. Han kan godt holde på litt til!

Thomas Seltzer (47), programleder og rockestjerne: - Kong Harald er en trivelig, inkluderende og særdeles lite pompøs fyr. Hans tale i Oslo Spektrum i minneseremonien etter 22. juli var veldig viktig. Da greide han med få ord å vise hvor mye og sterkt han følte med dem som hadde mistet sine nærmeste. Det gjorde et veldig sterkt inntrykk på meg.

- TRIVELIG FYR: Kong Harald er en trivelig, inkluderende og særdeles lite pompøs fyr, sier NRK-programleder Thomas Seltzer. Foto: NTB Scanpix
- TRIVELIG FYR: Kong Harald er en trivelig, inkluderende og særdeles lite pompøs fyr, sier NRK-programleder Thomas Seltzer. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Linni Meister (31), TV-personlighet: - Jeg synes vi har verdens beste konge. Det har han bevist flere ganger. En mer kjærlig, god, kjekk, snill, ærlig, rettferdig og godhjertet konge skal man lete lenge etter. Hvis alle hadde hatt en konge som Harald, ville verden vært et bedre sted å bo. Nå var jeg veldig fan av pappaen hans også, og jeg gråt da Olav gikk bort - selv om jeg var seks år. Jeg håper Harald lever i 80 år til. Det hadde vært helt konge!

Carina Olset (35), sportsanker NRK: Gratulerer med dagen, kong Harald! Håper vi får mye å feire når VM i Lahti er i full gang!

LES OGSÅ: Kongen ga meg nytt liv