­­Prinsesse Charlottes «dobbeltgjenger»:

- Jeg trodde det var Charlotte

Den lille prinsessen er som snytt ut av nesen på prinsesse Dianas niese.

SLÅENDE LIKHET: Likheten mellom Lady Kitty Spencer og prinsesse Charlotte vekker oppsikt. Foto: Privat / Instagram / NTB Scanpix
SLÅENDE LIKHET: Likheten mellom Lady Kitty Spencer og prinsesse Charlotte vekker oppsikt. Foto: Privat / Instagram / NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Datteren til prins William (36) og hertuginne Kate (36), prinsesse Charlotte (3), har for lengst sjarmert seg inn i hjertene til det britiske folket. Ved flere anledninger har også resten av verden fått se den sjarmerende prinsessen stjele showet, og nå gjør hun det igjen.

Denne gangen er det imidlertid ikke treåringen alene som vekker oppmerksomhet.

Det er derimot den slående likheten mellom henne og prinsesse Dianas niese Lady Kitty Spencer (27), som nå får rojale fans til å sperre opp øynene.

De siste månedene har Dianas niese vært på alles lepper, etter at hun i bryllupet til hertuginne Meghan (37) og prins Harry (34) ble omtalt som en av bryllupets best kledde gjester.

27-åringen, som er eldstedatteren til Dianas bror, jarl Charles Spencer (54), stjal den gang showet i en grønn kreasjon fra Dolce & Gabbana.

Artikkelen fortsetter under bildene.

SJARMTROLL: Prinsesse Charlotte sjarmerte i bryllupet til prinsesse Eugenie og Jack Brooksbank i oktober. Foto: NTB Scanpix
SJARMTROLL: Prinsesse Charlotte sjarmerte i bryllupet til prinsesse Eugenie og Jack Brooksbank i oktober. Foto: NTB Scanpix Vis mer
FIKK LILLEBROR: Mens prins George var noe skeptisk vinket prinsesse Charlotte som vanlig ivrig til fotografene. Her på vei inn for å hilse på sin ferske lillebror i april. Foto: NTB scanpix
FIKK LILLEBROR: Mens prins George var noe skeptisk vinket prinsesse Charlotte som vanlig ivrig til fotografene. Her på vei inn for å hilse på sin ferske lillebror i april. Foto: NTB scanpix Vis mer

- Trodde det var Charlotte

I motsetning til de fleste andre som er tilknyttet den britiske kongefamilien, er Lady Kitty å finne i sosiale medier. Da hun torsdag forrige uke la ut et bilde av seg selv som barn på Instagram, var det flere som umiddelbart trakk paralleller til lille prinsesse Charlotte.

- Første dag på skolen, skriver 27-åringen under bildet, etterfulgt av emneknaggen «TBT» (tilbakeblikk på en torsdag, journ.anm.).

Både hårfrisyren og skoene som Kitty Spencer har på barndomsbildet, minner mye om prinsesse Charlotte utseende da hun begynte på førskolen i januar.

Artikkelen fortsetter under bildet.

PRINSESSE CHARLOTTE: Den lille prinsessen avbildet i forbindelse med sin første dag på førskolen i vinter. Det er mamma hertuginne Kate som har tatt bildet. Foto: REX/Shutterstock/ NTB scanpix
PRINSESSE CHARLOTTE: Den lille prinsessen avbildet i forbindelse med sin første dag på førskolen i vinter. Det er mamma hertuginne Kate som har tatt bildet. Foto: REX/Shutterstock/ NTB scanpix Vis mer

I kommentarfeltet har det strømmet inn med kommentarer, hvor flere påpeker den slående likheten.

- Wow, prinsesse Charlotte ligner virkelig på deg, skriver en.

- Jeg trodde det var Charlotte, skriver en annen.

Også en rekke internasjonale medier har omtalt den store likheten mellom de to. Deriblant People, Express, Hello! Magazine og E! News mener at Kitty og Charlotte er bortimot «identiske».

Artikkelen fortsetter nedenfor.

Se dette innlegget på Instagram

First day of school 🤓 #tbt

Et innlegg delt av Kitty Spencer (@kitty.spencer)

Flyttet på grunn av Diana

Lady Kitty Spencer har den siste tiden gjort seg bemerket både for utseendet og sin moteriktige klessmak ved flere kongelige anledninger. 27-åringen var for øvrig kun seks år gammel da prinsesse Diana døde i en tragisk bilulykke i Paris den siste dagen i august 1997.

Hun rakk derfor ikke å oppleve mange minner med tanten sin, men de få minnene hun har, holder hun kjært.

- Jeg var så ung da Diana døde. Det er bare noen få minner, men de er spesielle og fine. Jeg er så heldig som har de, har hun sagt i et lengre intervju med Vanity Fair.

I 1995 flyttet Kittys foreldre, Charles Spencer og Victoria Aitken (53), fra London til Cape Town i Sør-Afrika med henne og søsknene hennes, tvillingene Amelia (26) og Eliza (26) og broren Louis Spencer (24).

Prins William og hertuginne Kate hadde med barna på besøk til Canada. Vis mer

Bakgrunnen for flyttingen var at de ønsket å beskytte barna fra all medieoppmerksomheten de fikk som følge av prinsesse Dianas popularitet, ifølge The Telegraph.

- Vi levde ikke et liv i rampelyset i Sør-Afrika. Jeg tror ikke noen der visste noe særlig om familien min. Det var fantastisk å vokse opp i et miljø der folk bygget hverandre opp, har hun fortalt til avisen.

Artikkelen fortsetter nedenfor.

Flyttet tilbake

Foreldrene hennes skilte imidlertid lag i 1997, noe som førte til at Charles Spencer flyttet tilbake til London, mens Kitty selv ble værende i Cape Town med moren. Foreldrene har begge giftet seg på nytt siden - faren to ganger, og moren én gang.

I senere tid har 27-åringen også valgt å flytte tilbake til London. Der har hun planer om å bli, har hun røpet til Vanity Fair.

- Jeg har aldri følt at jeg må ofre noe bare fordi mamma bor i Sør-Afrika og pappa bor i London. Nå elsker jeg å være i London, og det gir mening for meg å være der. Det er et spennende sted å bo i 20-årene, har hun sagt til magasinet.

Selv om Lady Kitty Spencer har et nært forhold til sine to kongelige fettere, prins William og prins Harry, har hun tidligere uttalt til The Telegraph at hun sjelden snakker om sin kongelige familie i mediene.

- Av respekt for dem så kan jeg ikke snakke om dem. Beklager. Slik har det bare alltid vært, sa hun i 2016.

LES OGSÅ: - De kommer ikke overens

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer