James Middleton:

- Jeg trengte desperat hjelp

Hertuginne Kates lillebror åpner opp om depresjonen.

MÅTTE FÅ HJELP: Lillebroren til hertuginne Kate og Pippa, James Middleton (t.h.), letter på sløret om en vanskelig tid i livet. Foto: NTB Scanpix
MÅTTE FÅ HJELP: Lillebroren til hertuginne Kate og Pippa, James Middleton (t.h.), letter på sløret om en vanskelig tid i livet. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mens hertuginne Kates (37) søster Pippa Middleton (35) har tatt verden med storm og blitt en yndling i likhet med Kate, har deres lillebror, James Middleton (31), imidlertid holdt en langt lavere profil i internasjonal presse.

Han har de siste årene vært til stede på en rekke offentlige og kongelige arrangementer, blant annet Kate og Williams (36) bryllup i 2011 og Pippas bryllup i 2017. Han var også en selvskreven gjest da prins Harry (34) fikk sin Meghan (37) i fjor.

Selv om både Kate og familien lever et tilsynelatende lykkelig og glamorøst liv, letter James nå på sløret om tiden da ikke alt var like rosenrødt.

Deprimert

I en ny kronikk publisert hos Daily Mail forteller 31-åringen nemlig om hvordan han har slitt med depresjon, og hvordan han innså at det var viktig for ham å snakke om sin mentale helse.

- Jeg dro meg selv opp og på jobb, hvor jeg bare stirret tomt på dataskjermen før jeg endelig kunne dra hjem igjen, sier James, og legger til at han slet med å kommunisere med både familie og venner.

SØSTRENE SISTERS: Pippa og Kate sammen på Wimbledon i 2016. Foto: NTB Scanpix
SØSTRENE SISTERS: Pippa og Kate sammen på Wimbledon i 2016. Foto: NTB Scanpix Vis mer
GODE VENNER: Søsknene i Middleton familien skal stå hverandre svært nær. Her var Pippa og James også på Wimbledon. Foto: NTB Scanpix
GODE VENNER: Søsknene i Middleton familien skal stå hverandre svært nær. Her var Pippa og James også på Wimbledon. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Videre påpeker 31-åringen at han er klar over at han er mer privilegert enn mange andre, men at dette langt ifra gjorde ham immun mot depresjon.

James forklarer videre at han følte seg ensom med tankene sine, men etter flere måneder med problemer tok han omsider grep.

31-åringen klargjorde både hunder og utstyr, fortalte ingen hvor han skulle, og dro på en bortgjemt hytte som han har elsket å tilbringe tid på.

Artikkelen fortsetter under videoen.

- Jeg trengte hjelp

Der benyttet han tiden til å tenke på seg selv, og det var også der han innså at han ikke hadde det noe godt med seg selv.

- Jeg innså at jeg ikke hadde det bra, og at jeg desperat trengte hjelp. Denne erkjennelsen gjorde at jeg slo meg til ro, på en måte. Jeg visste at hvis jeg aksepterte at jeg trengte hjelp, så ville det være håp. Det var et lite gløtt av lys i mørket, sier han i kronikken.

Videre forklarer James at han nå ønsker å snakke om problemene for å fjerne stigmaet rundt mental helse. Det har han også lært av storesøsteren Kate, hennes ektemann William og prins Harry.

De tre har nemlig rettet fokus mot mental helse flere ganger, og blant annet da prins William og hertuginne Kate var på besøk i Oslo for et år siden, var nettopp mental helse et tema. Selv om James har blitt inspirert av familien til å dele sine erfaringer, innrømmer han at det ikke var like lett å være åpen overfor dem.

- Dere kan lure på hvorfor jeg ikke betrodde meg til dem, men de som står deg nærmest er ofte de vanskeligste å snakke med. Det var umulig for meg å la mine kjære få vite om torturen som pågikk i hodet mitt, innrømmer han.

Artikkelen fortsetter under bildet.

SAMMENSVEISET: Hertuginne Kates søsken, Pippa og James ankom bryllupet til prinsesse Eugenie i fjor. Her sammen med Pippas ektemann James Matthews (t.v). Foto: NTB Scanpix
SAMMENSVEISET: Hertuginne Kates søsken, Pippa og James ankom bryllupet til prinsesse Eugenie i fjor. Her sammen med Pippas ektemann James Matthews (t.v). Foto: NTB Scanpix Vis mer

Droppet ut av skolen

Og James Middletons vei opp og frem har tilsynelatende vært en god del mer brokete enn søstrenes. 31-åringen har nemlig måttet tåle mange overskifter som fremstiller ham som en mislykket forretningsmann, ifølge This is Money.

Han droppet ut av Edinburgh University i 2007, etter kun å ha fullført ett av fire år av graden sin, ifølge The Daily Telegraph. Det siste tiåret har James heller satset på flere ulike selskaper, med varierende hell.

Det første, Cake Kit Company, startet han i 2007. Konseptet gikk ut på at man kunne bestille bakesett på nettet, deriblant barnevennlige kaker formet som skattekister eller fotballbaner, og få dem levert hjem på døren, ifølge GQ.

Businessen gikk ikke dårlig for unge Middleton, som i et intervju med The Daily Telegraph i 2011 kunne fortelle at selskapet hadde vunnet to priser året før. I mai 2015 ble imidlertid selskapet frivillig oppløst, ifølge Companies House.

Mens Cake Kit Company fortsatt eksisterte, i 2011, startet Middleton tre nye selskaper: Nice Cakes, Nice Wine og Nice Group London Ltd.

I starten av 2013 skrev The Daily Telegraph at Nice Group London hadde gått med et tap på 16 858 pund det første året. Den gang måtte familien komme ham til unnsetning for å dekke underskuddet.

Artikkelen fortsetter nedenfor.

Oppløste tre selskaper

Selv uttalte James Middleton at han ikke var bekymret for det nyoppstartede selskapet sitt, selv om han skulle ønske at ting gikk raskere framover.

- Nice Group er et gründerselskap, og som du kan forestille deg finnes det utgifter som er nødvendige for å starte et selskap. Jeg tok den avgjørelsen å finansiere forretningen selv, i tillegg til et lån, framfor å gå til investorer, forklarte han i 2013.

Selv om James den gang understreket at det ikke er uvanlig at nyopprettede selskap går med tap i starten, valgte han til slutt å gi opp selskapet:

Nice Group London Ltd. ble faktisk frivillig oppløst sommeren 2017, ifølge Companies House. To år tidligere, i mai 2015, ble dessuten både Nice Cakes og Nice Wine frivillig oppløst.

LES OGSÅ: - Ble hengt ut for sin «enorme» kropp

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer