Foto: REUTERS
Foto: REUTERSVis mer

- Jeg tenker på henne hver dag

Prins Harry avslører at han ofte kjenner på savnet etter sin mor, prinsesse Diana.

SEOGHØR.NO: Prins Harry var kun tolv år gammel da hans mor, prinsesse Diana døde i en bilulykke i 1997.

Som voksen har Harry fortsatt med mye av det samme veldedighetsarbeidet som var med å gi moren kallenavnet «folkets prinsesse»

I et nytt intervju med TV-programmet «Good Morning Britain» avslører han at han ofte kjenner  på savnet etter sin berømte mor.

- Det er utrolig trist at hun ikke er her. Hver dag lurer jeg på hvordan det ville vært hvis hun var i live, hva hun ville sagt, og hvordan hun ville fått alle til å le, sier han ifølge Daily Mirror.

I USA: Prins Harry er for tiden i Florida for å støtte sin hjertesak Invictus Games. Der har han blant annet fått støtte fra USAs tidligere president George W. Bush og hans kone Laura Bush. Foto: Rex Features
I USA: Prins Harry er for tiden i Florida for å støtte sin hjertesak Invictus Games. Der har han blant annet fått støtte fra USAs tidligere president George W. Bush og hans kone Laura Bush. Foto: Rex Features Vis mer

Harry avslørte at han sammen med sin bror, prins William og flere andre nå planlegger å få reist et nytt minnesmerke til 20-års markeringen for hennes død i 2017.

- Noe bør hugges i stein eller bli laget for å hedre minnet hennes. Vi tenker på henne hver dag, så det ville være passende få istand noe som kunne vare evig til 20-års markeringen. Det ville være en passende heder til alt hun gjorde mens hun var i live.

Harry er for tiden i Florida i forbindelse en av sine hjertesaker, idrettsarrangementet Invictus Games.

Konkurransene er for skadete og syke militære, både nåværende og veteraner.

GODE MINNER: Prins Harry og  prins William på tur med foreldrene til Spania i 1987. Foto: Reuters
GODE MINNER: Prins Harry og prins William på tur med foreldrene til Spania i 1987. Foto: Reuters Vis mer

Selv hevder imidlertid sjarmørprinsen at han har lang vei å gå før han klarer å måle seg med arbeidet til moren.

- Navnet hennes er omtrent det samme som et varmerke. Jeg føler ikke at det er noe press på meg for å fylle skoene hennes, fordi jeg vet at jeg aldri vil klare å gjøre det.

- Hvis det er kun et lite område jeg kan klare å gjøre en forskjell på, så er det suksess for meg.

LES OGSÅ: - William og Harry har fått hemmelige roller i «Star Wars»