- Jeg skjønner ikke hva dronningen tenkte på

Dronningen Margrethes utspill vekker sterke reaksjoner i hjemlandet.

REAGERER: - Man kan jo ikke endre klimaet når det endrer seg selv. Det må man se i øynene, sa dronning Margrethe da hun nylig besøkte Grønland. Nå får hun kritikk fra danske miljøvernere. Her er hun avbildet sammen med prins Henrik under reisen.  Foto: Stella Pictures
REAGERER: - Man kan jo ikke endre klimaet når det endrer seg selv. Det må man se i øynene, sa dronning Margrethe da hun nylig besøkte Grønland. Nå får hun kritikk fra danske miljøvernere. Her er hun avbildet sammen med prins Henrik under reisen. Foto: Stella Pictures Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEHER.NO: Nylig uttalte dronning Margrethe (71) at «man ikke kan gjøre om på klimaet». Uttalelsene setter sinnene i kok hos danske miljøvernere, som nå går rett i strupen på dronningen.

- Man kan jo ikke endre klimaet når det endrer seg selv. Det må man se i øynene, uttalte dronningen under et besøk på Grønland.

Akkurat det er Greenpeace langt fra enig i.

- Jeg skjønner ikke hva Margrethe tenker på når hun sier at man ikke kan gjøre noe. Heldigvis kan man gjøre noe med klimaforandringene, og jo før det skjer, jo bedre, sier presseansvarlig for Greenpeace' klimaprogram, Christina Koll, ifølge Ekstrabladet.

Også hos WWF Verdensnaturfondet vekker dronningens utspill stor undring.
 
- Klimaforandringene har jo ikke kommet av seg selv. de er tydelig menneskeskapte, og derfor kan man jo også gjøre noe med dem, mener klima- og miljøsjef i WWF, John Nordbo.
 
Danmarks statsoverhode sa også om selve bekjempelsen av klimaforandringene at «man jo ikke kan gå ut med en dypfryser og legge ny is på en fjord». Det er som det er, mener hun.

Også det er skudd i blinde, hevder Verdensnaturfondet.
 
- Jeg tror det må ha vært et forsøk på å formidle noe meget komplisert på en enkel måte. Men det var et forsøk som ikke helt lyktes, konstaterer Nordbo.

I juni skrev Berlinske Tidende at dronningen skal ha gått til anskaffelse av et høreapparat. Dermed skal hun i hvert fall ikke ha problemer med å høre de rungende meldingene fra de danske miljøvernerne...

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: Dronning Margrethe har fått høreapparat  

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer