- Jeg savner henne hele tiden

Kronprinsesse Victoria synes det er vanskelig å reise fra Estelle.

STRÅLER AV LYKKE: - Tiden med Estelle har vært helt fantastisk, sier kronprinsesse Victoria og prins Daniel. Foto: Stella Pictures
STRÅLER AV LYKKE: - Tiden med Estelle har vært helt fantastisk, sier kronprinsesse Victoria og prins Daniel. Foto: Stella Pictures Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEOGHØR.NO: Kronprinsesse Victoria (35) jobber hardt for å kombinere småbarnslivet med rollen som representant for Sverige og kongehuset.

I likhet med andre foreldre, kjemper hun en evig kamp mot sin dårlige samvittighet. Timene på jobb blir mange – og tiden med lille Estelle så knapp.

På spørsmål fra ukebladet Svensk Damtidning om hvordan hun opplever å være så mye borte fra datteren, svarer Victoria rett fra mammahjertet:

- Jeg savner henne hele tiden!

Som andre mødre er Victoria full av beundring for sin lille hjerteknuser. I SVTs program "Året med kongefamilien" beskrev hun datteren som glad og sosial.


- Estelle er en glad, åpen og nysgjerrig person. Jeg vil si at hun er veldig sosial. Hun liker mennesker, og er observerende.

I februar feirer prinsesse Estelle sin første fødselsdag. De stolte kongelige foreldrene kunne ikke vært mer fornøyd med året som har gått.

Lykkelig tid
- Det har vært en herlig tid. Vi føler oss veldig lykkelige og takknemlige. Å bli foreldre er
noe helt spesielt. Vår lykkeligste tid, har Victoria tidligere fortalt.

Derfor er også savnet så stort når hun må reise bort fra datteren i forbindelse med jobboppdrag. Men følelsen av å ikke strekke til er ikke ukjent i den svenske kongefamilien.

Kronprinsessen husker godt hvordan det var å ha en travel dronning som mamma da hun selv var liten jente. Som voksen kjenner hun seg igjen i mamma Silvias kvaler med å forlate barna titt og ofte:

- Jeg husker en gang mamma skulle reise bort. Madeleine ble så fortvilet som bare barn kan bli. Hun skrek høyt og dro i mammas kjole, samtidig som pappa ropte at hun måtte skynde seg. Jeg forsøkte å beholde roen, men forsto at mamma aller helst ville blitt hjemme hos oss, forteller kronprinsessen i boken «Victoria, Victoria!»

Mette-Marits savn
Også hennes kronprinsessekolleger opplever det samme. Under fylkesbesøket i Aust-Agder for to år siden fortalte kronprinsesse Mette-Marit (39) om savnet etter barna når hun var ute på reise.

– Nå gleder jeg meg til å komme hjem til tre barn, en hund og en mor. Vi savner dem vi er glade i, fortalte Mette-Marit den gang.
 
LES OGSÅ: Rammet av mystisk sykdom


Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer