Prins Andrew og Virginia Giuffre:

- Jeg satt der på senga, vettskremt

Virginia Giuffre hevder hun ble tvunget til å ha sex med prins Andrew da hun var 17 år gammel.

SNAKKER UT: Virginia Giuffre forteller sin side av historien i et nytt intervju med BBC. Hun hevder å ha blitt utsatt for seksuelle overgrep av prins Andrew da hun var 17 år gammel. Her er de to avbildet i 2001. Foto: NTB Scanpix
SNAKKER UT: Virginia Giuffre forteller sin side av historien i et nytt intervju med BBC. Hun hevder å ha blitt utsatt for seksuelle overgrep av prins Andrew da hun var 17 år gammel. Her er de to avbildet i 2001. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

For drøye to uker siden svarte britiske prins Andrew (59) for første gang på spørsmål om vennskapet til den avdøde millardæren Jeffrey Epstein - en dømt seksualforbryter.

En av kvinnene som har vitnet mot Epstein, Virginia Giuffre (35), hevder at hun ble tvunget av Epstein til å ha samleie med den britiske prinsen da hun var 17 år gammel. Epsteins ekskjæreste, Ghislaine Maxwell (57), skal ha sagt hva hun måtte gjøre.

Mellom 1999 og 2002 skal prinsen og Giuffre, som den gang het Roberts til etternavn, ha hatt samleie ved tre anledninger. Ifølge Giuffre skal Epstein ha betalt henne 15 000 dollar for å ha samleie med prinsen.

Andrew og kongehuset har hele veien avvist anklagene, og i intervjuet med BBC fortalte Andrew at han ikke kan huske å ha møtt Giuffre. Nå er det imidlertid hennes tur til å snakke.

Det er i et intervju med BBC at hun nå forteller at det var en skremmende tid i livet hennes, og at bare en av dem forteller sannheten.

BBC presiserer at samtalen skjedde før prinsen stilte til sitt intervju.

VITNET MOT EPSTEIN: Virginia Giuffre (i midten) på vei inn i et rettslokale i august, kort tid etter at det ble kjent at Jeffrey Epstein hadde tatt sitt eget liv. Foto: NTB Scanpix
VITNET MOT EPSTEIN: Virginia Giuffre (i midten) på vei inn i et rettslokale i august, kort tid etter at det ble kjent at Jeffrey Epstein hadde tatt sitt eget liv. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Følte meg skitten

Intervjuet går under tittelen «The Prince and the Epstein Scandal», og Giuffre forteller sin side av historien fra den kvelden hun skal ha blitt tvunget til å ha samleie med prinsen.

Giuffre forteller at hun fra en ung alder ble misbrukt, og at hun mentalt var såpass skadet at hun rømte fra livet sitt - og fant Maxwell, som igjen introduserte henne for Epstein. Da skal hun ha blitt tilbudt å bli trent opp til å jobbe som massør for Epstein.

Kort tid etter at hun fikk jobben, begynte de seksuelle overgrepene.

SNAKKER UT: Virginia Giuffre stiller til sitt første intervju om forholdet til prinsen. Foto: NTB Scanpix
SNAKKER UT: Virginia Giuffre stiller til sitt første intervju om forholdet til prinsen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

I 2001 reiste de til London, og Giuffre bodde i Maxwells hjem. Dit skal prins Andrew ha kommet på besøk, og ifølge Giuffre drakk de te og snakket om ekskona, Sarah Ferguson (60).

Deretter dro de ifølge Giuffre videre på et utested, der hun blant annet danset med prinsen - en opplevelse hun nå beskriver som «forferdelig».

På vei tilbake til Maxwells hjem fikk Giuffre instrukser om at hun måtte gjøre det samme med prins Andrew som hun før hadde gjort for Epstein.

- Jeg forventet ikke det fra en kongelig. Jeg forventet ikke det fra noen som folk ser opp til.

- Vi tok et bad, så gikk det videre til soverommet. Det varte ikke lenge. Det var ekkelt. Han var ikke slem eller noe sånt, men han reiste seg og sa takk før han gikk ut. Og jeg satt der på senga, vettskremt. Jeg følte meg så skitten. Det var forferdelig, forteller Virginia Giuffre i intervjuet.

- Det var en skummel tid i livet mitt. Jeg hadde akkurat blitt misbrukt av et medlem av den kongelige familien. Jeg kunne ikke skjønne hvordan noen kunne tillate dette, ikke minst delta i det, sier hun gråtkvalt.

STÅR FRAM: Virginia Giuffre snakker ut om forholdet til Epstein og den britiske prinsen i et intervju med BBC. Foto: AP / NTB Scanpix
STÅR FRAM: Virginia Giuffre snakker ut om forholdet til Epstein og den britiske prinsen i et intervju med BBC. Foto: AP / NTB Scanpix Vis mer

- Ba Epstein ta bildet

35-åringen tar også opp det mye omtalte fotografiet av henne og prins Andrew, som han selv har hevdet at muligens kan være manipulert.

Giuffre forteller at det var Epstein som tok bildet, og at hun selv ba ham ta det - da hun ville vise familien sin at hun hadde møtt prins Andrew.

Hun hevder å ha levert originalbildet til FBI for undersøkelser.

BILDET: Virginia Giuffre forteller til BBC at hun selv ba Epstein ta det mye omtalte bildet av henne og prinsen. Foto: NTB Scanpix
BILDET: Virginia Giuffre forteller til BBC at hun selv ba Epstein ta det mye omtalte bildet av henne og prinsen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Giuffre hevder hun og prinsen hadde sex tre ganger. I huset i London, i Epsteins luksusleilighet i New York, og på Epsteins private øy i Karibien.

På den private øya sier Giuffre at hun ble tvunget til å delta i gruppesex med prins Andrew i 2001. Han har tidligere innrømmet at han har vært på besøk på øya, men benekter alle påstander om seksuelle omganger.

- Han vet hva som skjedde. Jeg vet hva som skjedde. Bare en av oss forteller hele sannheten, og jeg vet at det er meg, avslutter Giuffre.

STÅR FRAM: Virginia Giuffre snakker ut om forholdet til Epstein og den britiske prinsen i et intervju med BBC. Foto: AP / NTB Scanpix
STÅR FRAM: Virginia Giuffre snakker ut om forholdet til Epstein og den britiske prinsen i et intervju med BBC. Foto: AP / NTB Scanpix Vis mer

- Usant og uten grunnlag

Buckingham Palace har i forkant av intervjuet kommet med en uttalelse der det kommer fram at prinsen «beklager sin dårlige dømmekraft i tilknytning til Jeffrey Epstein» og at han «sympatiserer med de berørte».

At prins Andrew har hatt seksuell kontakt med Giuffre, nekter de for.

«Hertugen av York hadde ikke noen form for seksuell kontakt eller forhold til Virginia Roberts. Enhver påstand om det motsatte er usant og uten grunnlag», heter det i uttalelsen fra Slottet, skriver BBC.

PRINS PÅ FEST: I kjølvannet av overgrepsanklager og spørsmål rundt vennskapet til avdøde Jeffrey Epstein, sier prins Andrew sier i et nytt intervju at han ikke skjønner hvordan han har fått stempelet som «partyprins», da han ikke lenger fester. Bilder av prinsen i Saint-Tropez sier det motsatte. Foto: Coleman-Rayner / Stella Pictures. Klipp: Emilie Rydning Vis mer

Nekter for anklagene

Prins Andrew har som nevnt uttalt at han ikke husker å ha møtt Giuffre.

- Jeg kan ikke erindre å ha møtt denne kvinnen. Overhodet ikke, sa prinsen i intervjuet med BBC, og hevdet at det er flere elementer ved anklagen som ikke stemmer.

Han mener han var hjemme med barna den aktuelle dagen, og heller ikke bildet som finnes av ham og Giuffre, som skal være tatt hjemme hos Epsteins ekskjæreste, Ghislaine Maxwell, kan 59-åringen forklare.

Prinsen utelukker ikke at bildet kan være manipulert.

- Våre undersøkelser har ikke klart å bekreftet hvorvidt bildet er manipulert, fordi det er et bilde av et bilde av et bilde, sa han til BBC.

Jeffrey Epstein ble funnet død på sin egen celle i et fengsel i New York i august - der han sto tiltalt for menneskehandel og overgrep mot mindreårige. Han døde av selvmord.

LES OGSÅ: - Kan bli saksøkt

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer