- Jeg og kongen var lekekamerater

Nå bekrefter kong Carl Gustafs elskerinne, Camilla Henemark, alt. - Ved Slottet i Stockholm har de nok fryktet nettopp dette, mener kongeekspert.

SNAKKER UT: Popstjernen Camilla Henemark snakker ut om kongeaffæren i fredagens utgave av Expressen. Sangerinnen har også gjort et åpenhjertig intervju med Expressen-tv.  Foto: Stella Pictures
SNAKKER UT: Popstjernen Camilla Henemark snakker ut om kongeaffæren i fredagens utgave av Expressen. Sangerinnen har også gjort et åpenhjertig intervju med Expressen-tv. Foto: Stella Pictures Vis mer
SEHER.NO:  Onsdag i forrige uke kunne Expressen avsløre at den 46 år gamle svenske popstjernen Camilla Henemark er en av kvinnene som angivelig skal ha vært elskerinnen til kong Carl Gustaf (64) på slutten av 90-tallet.

Henemark, som slo gjennom som artist med bandet Army of Lovers,  er den eneste kvinnen som står omtalt med navn i boken «Carl XVI Gustaf – Den motvillige monarken», og ifølge forfatterne Thomas Sjöberg, Deanne Rauscher og Tove Meyer skal svenskekongen og Henemark ha hatt et forhold i over ett år

De to skal ha møttes for første gang under en privat middag på Fridhemsplan i Stockholm. Senere skal 46-åringen ha blitt invitert på en middag i forbindelse med en privatfest på Östermalm. Etter dette møtet skal Carl Gustaf angivelig ha innledet et forhold til artisten.

Til nå har ikke Henemark, som omtales som «kurtisanen», ønsket å kommentere boken, til tross for det enorme mediekjøret.

I fredagens utgave av Expressen står hun imidlertid frem med hele sin historie, og i et ferskt tv-intervju med avisen bekrefter hun endelig det alle har lurt på den siste tiden - at hun har vært svenskekongens elskerinne.

- Om jeg har forstått hva kurtisan betyr, så er det vel kanskje en lekekamerat. Og det er vel kanskje det vi kan si, at vi har vært lekekamerater. Vi hadde det bare gøy. Jeg vil ikke si at det bare betyr at man har vært elskerinne, det er mer det at man er en lekekamerat til noen som trenger å ha en privat sfære. Men det trenger ikke bety noe veldig spesielt. Jeg synes det er litt overdrevet. Kurtisan høres ut som et litt feil uttrykk, sier hun i intervjuet.

Se hele tv-intervjuet her! (ekstern link)

Henemark innleder intervjuet med å rose Carl Gustaf, og hans rolle som konge.

- Jeg synes han har mange bra sider. Når man ser han som konge, så er han naturligvis en veldig bra regent og sjef. Jeg synes han gjøre en fantastisk bra jobb. Personlig synes jeg han er trivelig, varm og morsom, morsom framfor alt. Han er en morsom person, forteller hun.

Popstjernen, som tidligere har snakket åpenhjertig ut om sitt turbulente liv, pengeproblemer og alkohomisbruk, innrømmer at de to møttes regelmessig, men at det var slitsomt å holde ting skjult.

Ifølge Henemark tullet hun og kongen også med å «flykte» til en øde øy, for å unngå å bli sett sammen.

- Jeg følte meg litt stresset over å bli sett i selskap med ham, for min politiske innstilling passet kanskje ikke helt opp. Men han tok parti med meg, og vi snakket om hvordan vi kunne omgås uten å bli sett, og da tullet vi med at vi fikk flykte til en øde øy, sier hun og ler.

I boken forteller forfatterne at kongen skal ha virket forelsket og oppglødd da han var sammen med Camilla, men popstjernen avviser at forholdet var seriøst.

- Jeg synes han er en flott person, vi hadde det veldig gøy sammen, men det var ingenting alvorlig. Vi lekte og hadde det gøy noen ganger, men det her er så lenge siden. Jeg vil legge det bak meg nå og gå videre. Jeg ønsker kongefamilien all lykke, og håper de ønsker meg det samme, sier hun.

Til nettutgaven av Expressen sier Henemark at det var kongens pressekonferanse i forrige uke, som gjorde at hun bestemte seg for å stå frem.

- Den pressekonferansen ble litt rar. Og det gjenstod masse spørsmål. Derfor har jeg bestemt meg for å gi min versjon av hendelsene i boken, sier hun.

46-åringen innrømmer at tiden etter utgivelsen har vært svært tøff for henne, og at affæren med kongen er noe hun ikke er spesielt stolt over.

- Jeg vil gå videre med livet mitt, akkurat som Hans majestet har jeg også oppdrag. Jeg har akkurat gjennomgått en livskrise, som har tatt meg ut. Jeg vil kunne jobbe. Jeg er en offentlig person. Jeg vil at folk skal ha tiltro til meg og forstå at man ikke kan være stolt av alt som skjer i livet. For det her er ikke noe jeg er stolt over. Men når det nå kommer opp, så får man vel stå for det man har gjort, og det forsøker jeg å gjøre, sier hun.

Se og Hørs hoffreporter Kjell Arne Totland, er ikke overrasket over at Henemark nå velger å stå frem.

- Dette er en utvikling jeg faktisk trodde kunne komme. Og ved Slottet i Stockholm har de nok fryktet nettopp dette. Det er klart at saken på nytt vil eksplodere i mediene - og at kong Carl Gustaf nå kan få ytterligere problemer.

Totland mener Henemarks bekreftelse på at hun og kongen hadde en relasjon, langt på vei forklarer kongens noe merkelige svar i møte med pressen dagen etter at boken ble lansert for halvannen uke siden.

- Det var nok fordi han fryktet at dette kunne skje at kongen svarte som han gjorde på pressemøtet: At det var lenge siden og at han hadde snakket med familien, mener hoffreporteren.

Daglig leder i kommunikasjonsbyrået Siste Skrik, Elizabeth Hartmann, mener skandalen med Henemarks bekreftelse øker i alvorlighetsgrad.

 - Ja, den gjør jo det, i form av at det hele blir enda mer sant. Nå nytter det ikke lenger å vifte det bort og si at det ikke er sant. Nå blir det enda sterkere fokus på det, mener omdømmeeksperten.

- Hva slags effekt vil det ha på monarkiet?

- Det er klart at det fører det over i en annen fase. Og det er jo ofte slik at når én har stått frem, så gjør kanskje flere det også. Og da nytter det ikke for kongen å gå ut og si at det var henne, men ikke henne, for da bekrefter han det jo. Det er ikke lenger han som har regien på dette. Og særlig det med pressekonferansen bidro til å svekke ham. Hadde han nektet, hadde nok mange fortsatt levd i troen og håpet om at det ikke var sant, og kanskje heller valgt å tro på ham, enn det mange kanskje ser på som en lykkejeger. Så når du går ut og sier, eller ikke sier noe til pressen, må du virkelig vite hva du gjør.

- Blir monarkiet svekket?


- I alle sånne saker blir det en svekkelse, hvertfall når man gjør noe som mange ikke liker. Det kommer helt sikkert til å bli gjort masse undersøkelser og avstemmelser i forhold til dette, og det vil nok svekke kongehusets stilling. Det er jo et paradox på en måte, for kongehuset i Sverige har jo vært veldig strenge, hvertfall sett sånn i forhold til det norske, hvor de har vært veldig liberale. Og den svenske kongefamilien har vært veldig strenge i forhold til hva som er bra nok for deres barn- Så det blir jo et paradox, for nå viser det seg at kongen ikke lever etter disse reglene selv. Så det kan se ut som et sett regler gjelder for barna, og ett for kongen, mener Hartmann.

- Hva bør kongen gjøre nå?


- Han bør holde kjeft. Det beste i slike situasjoner er ofte å ikke si noe. Hvis han skal begynne å stå frem som en angrende synder vil det bli helt patetisk, og da kommer han til å sette familien i forlegenhet, sier Elizabeth Hartmann til Seher.no.


Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ:   - Et dypt tragisk liv