40 ÅR SKILLER: Bildet til høyre er tatt i 1973 da det danske regentparet var på Oslo-besøk. Bildet til venstre er tatt nylig, og viser at prinsegemalen har blitt stadig rundere med årene. Men nå vil 78-åringen altså ta grep. Foto: Stella Pictures / NTB Scanpix
40 ÅR SKILLER: Bildet til høyre er tatt i 1973 da det danske regentparet var på Oslo-besøk. Bildet til venstre er tatt nylig, og viser at prinsegemalen har blitt stadig rundere med årene. Men nå vil 78-åringen altså ta grep. Foto: Stella Pictures / NTB ScanpixVis mer

- Jeg må kutte ut brød, poteter, ris og vin

Prins Henrik har bestemt seg: 10 kilo skal vekk!

SEOGHØR.NO: Dronning Margrethes (72) ektemann prins Henrik (78) gjør som mange andre på nyåret. Han skal slanke seg.

I et intervju med det franske bladet Point de Vue sier prinsgemalen at han skal bli 10 kilo lettere.

- Som de fleste andre mennesker har jeg etter jule- og nyttårshelgen bestemt meg for å slanke vekk noen kilo. Hovedsakelig rundt magen, sier prinsen som tidligere denne uken vekket oppsikt da han sutret fordi han ikke har fått tittelen som Konge av Danmark.

- Jeg har vært slank hele livet, men de siste årene har jeg lagt på meg, sier Henrik – som avslører hvilke goder han skal gi slipp på for å nå målet om et lettere liv.

- Jeg må kutte ut brød, poteter, ris og vin fra måltidene.


Prins Henrik regner med at slankingen vil gå greit. Det største problemet blir å drikke mindre vin, erkjenner 78-åringen som eier en egen vingård i Frankrike og produserer hvitvin, rødvin og rosévin.

- Vin ja. Det blir vanskelig. Spesielt fordi jeg produserer vin selv. Hva vil vinkjennere si, dersom jeg ikke drikker min egen vin? Jeg må i det minste smake på den, spøker prinsen. 
 
LES OGSÅ: Kronprinsesse Victoria lider av mystisk sykdom