- Jeg lar meg ikke provosere

Men ekspertene slakter Unni Askelands bilder av kongefamilien.

<strong>KRITISK:</strong> - Hun har gått for langt, jeg kjenner det. Samtidig kan jeg ikke sensurere henne. Jeg ser strategien hennes. Det er litt «in your face», sier Ari Behn om venninnens bilder. Foto: Scanpix
KRITISK: - Hun har gått for langt, jeg kjenner det. Samtidig kan jeg ikke sensurere henne. Jeg ser strategien hennes. Det er litt «in your face», sier Ari Behn om venninnens bilder. Foto: Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEHER.NO: Tirsdag åpnet Litteraturfestivalen på Lillehammer med kunstprosjektet «AU!», der kunstneren Unni Askeland (47) har laget bilder basert på Ari Behns upubliserte dikt - blant annet av Ari Behn (38) svigerfamilie, nemlig kongefamilien.

Tidligere denne uka uttalte Ari Behn til VG at han har motridende følelser over Askelands prosjekt. Nå blir Askeland også slaktet av ekspertene, skriver Dagbladet.

– Det er lite her som ikke tidligere er gjort på en kunstfaglig interessant måte av folk som Andy Warhol. At Unni Askeland gjør dette i 2011, er vel omtrent like interessant som at en depressiv førskolestudent gjør et eksistensialistisk maleri inspirert av Edvard Munch, sier kunstkritiker og kunstskribent Erlend Hammer til avisen.

Askeland selv derimoter ikke overrasket over ordene fra Hammer. Hun bryr seg heller ikke om det som eventuelt vil komme av slakt framover.

- Jeg forventer slakt. Jeg kunne tjent meg rik på det. Jeg tenker at Hammer ikke sier noen ting. Jeg lar meg ikke provosere. Kritikeren burde ha vært i rommet, mener Askeland, mens Ari Behn ikke legger skjul på at han ikke føler seg hundre prosent komfortabel med situasjonen.

- Unni er en venn, og jeg er veldig trygg på henne. Men hun har gått for langt, jeg kjenner det. Samtidig kan jeg ikke sensurere henne. Jeg ser strategien hennes. Det er litt «in your face», sier Behn til Dagbladet.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ:  - Jeg har motstridende følelser over dette 

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer