- Jeg kuttet navlestrengen

Chris O’Neill strålte da han møtte pressen etter prinsessefødselen i New York.

BABYJUBEL: Hele Sverige fulgte med på Madeleines voksende babymage. I dag er det full jubel hos söta bror. Foto: Fame Flynet
BABYJUBEL: Hele Sverige fulgte med på Madeleines voksende babymage. I dag er det full jubel hos söta bror. Foto: Fame Flynet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Prinsesse Madeleine og Chris O´Neill ble fredag foreldre til en liten prinsesse - mindre enn ni måneder etter parets eventyrbryllup i Stockholm 8. juni i fjor.

Den nye prinsessen ble født i New York den 20. februar, klokken 22.42 lokal tid.

Fredag klokken 18.00 norsk tid møtte den nybakte faren pressen for første gang for å fortelle om den lille babyen og gleden over å ha blitt pappa.

- Hun ligner sin mor. Akkurat som jeg håpet på. Hun har ti fingre og ti tær, og foreløpig brune øyne og brunt hår. Og så har hun et kraftig skrik, fortalte Chris følelsesladet til pressen.

- Jeg kuttet navlestrengen. Det var fantastisk å holde henne første gang.

Delte fotavtrykk av babyen

Han takket også sykehuset og alle de ansatte for den fantastiske jobben, før han fortsatte:

- Alle fødsler er vanskelige, og det er et under at kvinner klarer å gå gjennom dette. Jeg tror ikke menn ville klart det. Prinsessen var kjempeflink og sterk. Hun hviler nå. Vi har ikke sovet så mye.

- Jeg hadde blandede følelser i går. Det var en spesiell opplevelse og jeg var nervøs. Spesielt fordi min kone ikke hadde det så bra. Akkurat nå er jeg overveldet, smilte han.

Chris viste også stolt frem et fotavtrykk han hadde av den nyfødte babyen på armen.

- Jeg kuttet navlestrengen

Samtidig avslørte han at navnet hennes allerede er bestemt, men at han ikke fikk lov til å offentliggjøre det enda.

En lege ved sykehuset fortalte at den lille jenta veier 3150 gram og er 50 cm lang.

– Chris var den perfekte pappa. Veldig bekvem og støttende, skrøt hun.

På spørsmål om hvordan Chris skulle feire datterens fødsel, svarte han følgende:

- Med en drink!

Kongefamilien er i Stockholm

Kong Carl Gustav og resten av kongefamilien ble informert om fødselen natt til fredag, men befinner seg fremdeles i Stockholm.

-Kongen og dronningen er i Stockholm og er informert. Som barnets far er alle veldig glade, sier Annika Sönnerberg til Expressen.

- Victoria er også informert. Men hvordan kongefamilien ser for seg fortsettelsen, om alle skal reise til USA eller ikke, er enda ikke klart, fortsetter informasjonssjefen.

BESTEFORELDRE IGJEN: Kong Carl Gustav og dronning Silvia ble fredag morge, norsk tid, besteforeldre til en ny liten prinsesse. Foto: NTB scanpix
BESTEFORELDRE IGJEN: Kong Carl Gustav og dronning Silvia ble fredag morge, norsk tid, besteforeldre til en ny liten prinsesse. Foto: NTB scanpix Vis mer

Ifølge Expressen har kongen allerede bestemt at Madeleines datter får tittelen prinsesse og samtidig hertuginnetittel.

I sammenheng med en kongelig fødsel avholdes det alltid en takkegudstjeneste, og det skjer også denne gangen. Prinsesse Madeleine og Chris O’Neill kommer derimot ikke til å være til stede.

I løpet av dagen vil også 21 kanonskudd skytes fra saluttstasjoner i hele Sverige og det svenske flagget heises på alle kongelige slott.

Tradisjon

Flere nybakte fedre har vært svært begeistret og opprømt da de annonserte barnas ankomst. Mange husker nok Ari Behn som ville ut i skogen å skyte bjørn og føle seg som en «ekte» mann. Også han demonstrerte datterens lengde.

- Hun er en vakker, gyllen halvmeter, sa forfatteren på pressekonferansen.

VAR FØRST: Kronprins Haakon tok i sin tid også bildet av prinsesse Ingrid Alexandra, og viste også størrelsen med hendene.  Foto: SCANPIX
VAR FØRST: Kronprins Haakon tok i sin tid også bildet av prinsesse Ingrid Alexandra, og viste også størrelsen med hendene. Foto: SCANPIX Vis mer

Også kronprins Haakon var svært rørt etter at Mette-Marit fødte Ingrid Alexandra i 2004.

- Hun er det vakreste pikebarnet i hele landet, fortalte en stolt kronprins til pressen.

Saken oppdateres!

LES OGSÅ:  Født på Kongens bursdag

 

 

 

 

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer