- Jeg kunne hjelpe to nyfødte barn som var alene i verden

Kronprinsesse Mette-Marit ble tatt for å være barnepike da hun dro til India for å passe to nyfødte surrogatbarn.

GOD VENN: Kronprinsesse Mette-Marit satte seg på flyet til India for å passe vennenes nyfødte surrogatbarn, da de selv fikk visumproblemer.  Foto: NTB scanpix
GOD VENN: Kronprinsesse Mette-Marit satte seg på flyet til India for å passe vennenes nyfødte surrogatbarn, da de selv fikk visumproblemer. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEOGHØR.NO:  Fredag kom kronprinsesse Mette-Marit (39) hjem fra et offisielle besøk i Indonesia. Nå viser det seg at det var andre gangen kronprinsessen var i Asia den siste måneden. I oktober tilbrakte hun tre døgn på en helseklinikk i India, hvor hun tok seg av to nyfødte surrogatbarn.

Barna tilhører et homofilt vennepar, hvorav den ene er ansatt ved kongehuset. De nybakte foreldrene skulle reise til India for å ta med seg de to barna, men ble hindret på grunn av visumproblemer. Da bestemte kronprinsessen seg for å dra for og ta seg av de nyfødte, skriver Haugesund Avis.

Kronprinsessen begrunner det utradisjonelle oppdraget på Kongehuset.no:

- Noen ganger i livet står man i en vanskelig situasjon med få eller ingen gode løsninger. Det er i slike situasjoner at man må gjøre vanskelige valg, selv om det kan ha en pris. Jeg opplevde dette som en slik situasjon, står det på Kongehuset.no.

- For meg handlet dette om to nyfødte barn som lå alene på et sykehus i Dehli. Jeg var den som kunne reise. For meg var det viktig å bidra med det jeg kunne gjøre.  Etter å ha diskutert spørsmålet med mannen min, tok jeg min beslutning. Han var enig i at jeg burde dra. Det pågår en viktig debatt i samfunnet om surrogati. For meg var dette ikke ment som et innlegg i denne debatten. For meg dreide dette seg om at jeg var den som kunne hjelpe to nyfødte barn som var alene i verden.

Bli fan av Seoghør.no på Facebook her

Sjekk ut våre mobilsider. Send sms med kodeord: SHMOBIL til 2255

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ:    Se Mette-Marits gest til presidentfruen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer