Kronprinsesse Mary av Danmark

- Jeg klarte ikke å fatte hva som skjedde

Kronprinsesse Mary letter på sløret om sin første tid som kongelig kjæreste.

STRÅLER: Kronprinsesse Mary av Danmark flyttet fra Australia i 2002, og har aldri sett tilbake. Likevel sier hun i et nytt intervju at den første tiden i Danmark var vanskelig for henne. Her er hun og kronprins Frederik i Oslo tidligere i år, i anledning kongeparets 80-årsfeiring.
Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
STRÅLER: Kronprinsesse Mary av Danmark flyttet fra Australia i 2002, og har aldri sett tilbake. Likevel sier hun i et nytt intervju at den første tiden i Danmark var vanskelig for henne. Her er hun og kronprins Frederik i Oslo tidligere i år, i anledning kongeparets 80-årsfeiring. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Vis mer
Publisert

(Seoghør.no): Australske Mary Donaldson (45) fikk et liv hun trolig aldri hadde forestilt seg mens hun vokste opp i Tasmania i Australia. Hun er i dag kronprinsesse av Danmark, gift med kronprins Frederik (49).

Sammen har de barna Christian (11), Isabella (10) og tvillingene Vincent (6) og Josephine (6), som alle er i skolealder. Kronprinsessen er godt likt i Danmark, og stiller stadig på offisielle oppdrag - både alene og ved ektemannens side.

Selv om hun har slått seg til ro i Danmark nå, var det ikke alltid så enkelt for den 45 år gamle australsk-britisk statsborgeren. I et nytt intervju snakker kronprinsessen åpent om den første tiden i Danmark, og at den ikke var så lett som først antatt.

KONGELIG BÅTTUR: I formiddag tok Kongeskipet Norge jubilantene og deres gjester på mini-cruise i Oslofjorden. Video: Marie Røssland Vis mer

- Klarte ikke

Det er i forbindelse med at hennes fond fyller ti år at hun har latt seg intervjue av den danske gratisavisen Ud & Se. Første gang hun møtte den danske kronprinsen var under OL i Sydney i 2000, og det skulle raskt oppstå varme følelser mellom de to ungdommene.

Kun to år etter dette pakket hun koffertene og forlot Australia, til fordel for Danmarks flathet og kalde vind. Hun jobbet i Microsoft, uten at det danske folk ble informert om at hun egentlig var kronprinsens utkårede. Året etter valgte de imidlertid å avsløre at de hadde forlovet seg.

Mary synes i retrospekt at den tiden var vanskelig.

- Da forlovelsen ble offisiell, var det fortsatt ganske rart og veldig nytt. Jeg klarte ikke å fatte hva som har skjedde. Jeg var så fokusert på å gjøre det riktige. Når man først er det, blir man veldig usikker på seg selv, forteller kronprinsessen ærlig til magasinet og fortsetter:

- Man tør kanskje ikke å vise at man også kan være litt tullete ... You know. Og fordi man ikke tør å trå ut i det usikre, viser man seg som litt mer kontrollerende eller seriøst, forklarer hun.

Hun mener det danske folket først fikk se en mer tilbaketrukken Mary, en som ikke stemmer overens med den hun egentlig er. Kronprinsessen legger ikke skjul på at det var flere faktorer som spilte inn her.

FAMILIEKOS: Mary er for lengst en del av den danske kongefamilien. Her overtar hun datteren Isabella fra svigerfar prins Henrik i 2010, i forbindelse med en feiring ved Amalienborg. Foto: NTB scanpix
FAMILIEKOS: Mary er for lengst en del av den danske kongefamilien. Her overtar hun datteren Isabella fra svigerfar prins Henrik i 2010, i forbindelse med en feiring ved Amalienborg. Foto: NTB scanpix Vis mer

Å flytte til et helt nytt land for kjærligheten er en ting, men når man i tillegg skal bli kongelig på kjøpet, kan det koste mye. Heldigvis har det gått riktig vei for kronprinsessen, som mener at over ti år i jobben har sørget for at skoene virkelig er inngått.

- I dag er jeg mer fri til å vise hvem jeg er, men det er selvfølgelig alltid en begrensing. Man vil jo også holde noe privat, forklarer prinsessen.

Ønsker å være rollemodell

Det hersker ingen tvil om at interessen rundt kronprinsessen er stor. I fjor ble hun og familien faktisk oppsøkt av motemagasinet Vogue, som lagde en reportasje om den kongelige storfamilien i København.

Det ble tatt flere unike bilder av hele kronprinsfamilien i en setting vi aldri før har sett dem. Det var den peruanske motefotografen Mario Testino som knipset bildene - som ble tatt hjemme hos kronprinsfamilien på Amalienborg slott.

Også vårt eget kronprinspar er tidligere blitt fotografert av den verdensberømte fotografen - som også skal være en av verdens dyreste fotografer.

I Vogue-intervjuet åpnet kronprinsesse Mary blant annet opp om sin egen rolle i det danske kongehus og blant det danske folk - og innrømmet at det noen ganger kan være vanskelig å ta innover seg at hun har en offentlig rolle, som mange ser opp til.

- Jeg finner det alltid vanskelig å omtale meg selv som rollemodell, fordi jeg tenker at det er andre folk og deres inntrykk av en som gjør en til rollemodell. Det er ikke noe jeg tenker over til enhver tid, men samtidig er jeg alltid klar over min rolle og mitt ansvarsområde.

LES OGSÅ: En ring koster 17 300 - Mary har fem

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer