Donald Trump:

- Jeg kjenner ikke Andrew

Tirsdag hevdet president Donald Trump hardnakket at han ikke kjenner skandaleprinsen Andrew. Gamle bilder og uttalelser tyder på at det ikke stemmer helt.

MØTTES: Tirsdag sa Donald Trump at han ikke kjenner prins Andrew. Her var prins Andrew æresgjest på Trumps Mar-a-Lago Club i Palm Beach i 2000. Jeffrey Epstein var også til stede. Foto: Mirrorpix / MEGA/NTB scanpix
MØTTES: Tirsdag sa Donald Trump at han ikke kjenner prins Andrew. Her var prins Andrew æresgjest på Trumps Mar-a-Lago Club i Palm Beach i 2000. Jeffrey Epstein var også til stede. Foto: Mirrorpix / MEGA/NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I løpet av sine tre første år som president, har Donald Trump kommet med over 13 000 falske eller misledende uttalelser, ifølge Washington Posts faktasjekker.

I forbindelse med NATO-toppmøtet i Storbritannia har Trump etter alt å dømme servert en ny løgn.

- Jeg kjenner ikke prins Andrew. Men det er en tøff historie, sa han på spørsmål fra pressen.

- Jeg kjenner ikke ham, nei, understreket presidenten.

Den britiske prinsen har vært i hardt vær den siste tiden. I forrige måned stilte han til et lite vellykket intervju med BBC, hvor han fortalte om sitt vennskap til overgrepsdømte Jeffrey Epstein.

En kvinne har også hevdet å ha blitt tvunget til å ha sex med prinsen tidlig på 2000-tallet. Andrew nekter både for å ha møtt henne, og for å ha hatt sex med henne.

Som følge av skandalen, har prinsen trukket seg fra alle offentlige oppdrag. Det førte til at han ikke fikk møte president Trump under mottakelsen i Buckingham Palace tirsdag.

Bilder

Men Andrew, presidenten og førstedame Melania har møttes før. Det viser bilder fra 2000 i Trumps feriehus Mar-a-Lago, hvor både Donald, Melania, Andrew, Epstein og hans ekskjæreste og bestevenn, Ghislaine Maxwell, er avbildet sammen.

På tidspunktet hadde Melania og Donald Trump nettopp begynt å innlede et forhold.

MØTTES: I juni møttes Andrew og Trump ved minst to anledninger under Trump-familiens Storbritannia-besøk. Foto: NTB Scanpix
MØTTES: I juni møttes Andrew og Trump ved minst to anledninger under Trump-familiens Storbritannia-besøk. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Så sent som i juni i år ble Trump avbildet sammen med Andrew i Buckingham Palace, forbindelse med sitt Storbritannia-besøk i sommer. Til stede var også dattera Ivanka og kona Melania.

Selv har Andrew delt bilder i forbindelse med en kongelig frokost som ble arrangert i St. James Palace under samme Storbritannia-besøk. Der hilste Trump også på daværende statsminister, Theresa May.

Avslørende uttalelser

Men det er ikke bare bilder som tyder på at Trump kjenner Andrew bedre enn han gir inntrykk for. Kjendisnettstedet People har også funnet frem gamle uttalelser fra presidenten.

- Han er ikke pretensiøs. Det er veldig gøy å være sammen med ham, uttalte han i 2000, ifølge People.

PRINS PÅ FEST: I kjølvannet av overgrepsanklager og spørsmål rundt vennskapet til avdøde Jeffrey Epstein, sier prins Andrew sier i et nytt intervju at han ikke skjønner hvordan han har fått stempelet som «partyprins», da han ikke lenger fester. Bilder av prinsen i Saint-Tropez sier det motsatte. Foto: Coleman-Rayner / Stella Pictures. Klipp: Emilie Rydning Vis mer

Så sent som i fjor skal Trump har skrytt av å ha spilt 18 hull golf med Andrew, skriver The Sun-redaktør Newton Dunn på Twitter. Dette skal presidenten ha sagt i en intervjusituasjon, og han skal ha lagt vekt på at han vant runden.

Trump og Epstein

I august ble milliardæren Jeffrey Epstein funnet død i fengselet der han var innsatt, tiltalt for menneskehandel og seksuelle overgrep mot mindreårige. Epstein nektet straffskyld.

Da Epstein ble pågrepet i sommer, uttalte Donald Trump at han «ikke var en tilhenger av ham», og at de har hatt «en feide», som Trump ikke ville utdype hva dreide seg om.

Men i 2002 serverte Trump motstridende uttalelser i forbindelse med et portrettintervju av Epstein. Der omtalte Trump Epstein som «en fantastisk fyr», og sa at de hadde kjent hverandre i 15 år.

- Det er veldig gøy å tilbringe tid sammen med ham. Det sies også at han liker vakre kvinner like mye som meg, og at mange av dem er yngre. Det er ingen tvil om at Epstein trives med sitt sosiale liv, sa han den gang.

Profilerte gjester

En rekke profilerte personer var i Epsteins omgangskrets. For eksempel fløy han sammen med tidligere president Bill Clinton i sitt privatfly en rekke ganger.

Denne uka avslørte kronprinsesse Mette-Marit overfor Dagens Næringsliv at hun har møtt Epstein flere ganger mellom 2011 og 2013. I tillegg har Celina Midelfart vært gjest i Epsteins privatfly ved flere anledninger, ifølge Se og Hør. Den første turen skal ha funnet sted i august 1996.

FÅR GJENNOMGÅ: USAs førstedame Melania Trump har de siste åra fått krass kritikk for sine juledekorasjoner i Det hvite hus - og i år er intet unntak. Klipp: Ørjan Ryland Vis mer

Denne saken ble først publisert på Dagbladets nye finansnettsted, Børsen.

LES OGSÅ: Bryter tausheten etter eksens sjokkutsagn

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer