GOD STEMNING: Chris O'Neill feiret svigerinnen kronprinsesse Victorias 38-årsdag tidligere i sommer - og stemningen var god mellom ham, konas bror prins Carl Philip og hans kone prinsesse Sofia. Foto: NTB Scanpix
GOD STEMNING: Chris O'Neill feiret svigerinnen kronprinsesse Victorias 38-årsdag tidligere i sommer - og stemningen var god mellom ham, konas bror prins Carl Philip og hans kone prinsesse Sofia. Foto: NTB ScanpixVis mer

- Jeg het Nicolas i ett døgn

Prinsesse Madeleines ektemann Chris O'Neill kom med overraskende avsløring da kona la fram navneforslag.

SEOGHØR.NO: To dager etter at bryllupet mellom prins Carl Philip og prinsesse Sofia ble avholdt i Stockholm lørdag 13. juni, ble lille prins Nicolas Paul Gustaf født i den svenske hovedstaden.

Stolte foreldre er prinsesse Madeleine (33) og den amerikanske forretningsmannen Chris O'Neill, og den nyfødtes navn ble avslørt to dager etter fødselen.

- Paul er valgt etter Chris O'Neills far, mens Gustaf altså kommer fra prinsesse Madeleines far. Nicolas er et slektsnavn fra Bernadotte-familien, forklarte Expressens kongehusekspert Johan T. Lindvall da navnevalget ble kjent.

Men i et intervju med Expressen forklarer pappa Chris O'Neill mer om opphavet til sønnens første navn - og at det ikke kun er inspirert av Bernadotte-familien.

- Nicolas hadde Madeleine helt klart for seg fra begynnelsen av, og det passet jo meg meget bra. For jeg het faktisk Nicolas i ett døgn. Jeg kom til verden, og min far var med til kvelden. Men så ble han tvunget til å reise av gårde, og da han kom hjem dagen etter sa min mor at jeg skulle hete Nicolas. At det var navnet hun hadde kommet på. Men da sa min far: «Glem det, han er en Christopher!», og så ble det Christopher.

FIKK IKKE VELGE NAVN: Chris O'Neills mor Eva O'Neill ville egentlig at sønnen skulle hete Nicolas. Men det ville ikke guttens far Paul Cesario O'Neill ha noe av. Han mente nemlig at sønnen passet best til å hete Christopher. Her er Eva fotografert under sønnens bryllup sommeren 2013. Paul Cesario O'Neill døde i 2004. Foto: NTB Scanpix
FIKK IKKE VELGE NAVN: Chris O'Neills mor Eva O'Neill ville egentlig at sønnen skulle hete Nicolas. Men det ville ikke guttens far Paul Cesario O'Neill ha noe av. Han mente nemlig at sønnen passet best til å hete Christopher. Her er Eva fotografert under sønnens bryllup sommeren 2013. Paul Cesario O'Neill døde i 2004. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Prinsen døpes til høsten

Tobarnsforeldrene er allerede godt i gang med å planlegge dåpen, men Chris O'Neill avslører overfor Expressen at datoen foreløpig ikke er satt:

- Dåpen blir i Sverige. Vi ser på flere forskjellige datoer. Nå er det jo ikke bare vi to som bestemmer, for det er så mange mennesker som er involvert i dåpen, og datoen vi velger må jo passe for alle.

Tidligere i år ble det kjent at familien på fire flytter fra Stockholm til London, slik at den arbeidssomme forretningsmannen skal slippe så mye pendling. Chris O'Neill har allerede flyttet til den britiske hovedstaden, og planen er at de tre andre flytter etter til høsten.

FERSK: Prins Nicolas Paul Gustaf fotografert bare én dag gammel. Foto: Kungahuset.se
FERSK: Prins Nicolas Paul Gustaf fotografert bare én dag gammel. Foto: Kungahuset.se Vis mer

- Vil ikke komme hjem til et hotellrom

For forretningsmannen er det viktig at han har familien i nærheten:

- Madeleine og jeg har tatt en beslutning om at vi skal bo i London for at jeg skal kunne ivareta forretningene. Jeg vil ikke komme hjem til et hotellrom på slutten av arbeidsdagen, jeg vil komme hjem til familien min. Jeg vil at vi skal kunne spise middag sammen. Alt det andre er ikke så viktig. Det er jeg som sørger for mat på bordet. Jeg må først og fremst tenke på min lille familie.

GOD STEMNING: Chris O'Neill feiret svigerinnen kronprinsesse Victorias 38-årsdag tidligere i sommer - og stemningen var god mellom ham, konas bror prins Carl Philip og hans kone prinsesse Sofia. Foto: NTB Scanpix
GOD STEMNING: Chris O'Neill feiret svigerinnen kronprinsesse Victorias 38-årsdag tidligere i sommer - og stemningen var god mellom ham, konas bror prins Carl Philip og hans kone prinsesse Sofia. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Til Expressen forklarer O'Neill at familien kommer til å bo i London, byen O'Neill ble født i 27. juni 1974, i alle fall i et par år frem i tid:

- Det blir minst et par år. Jeg vil selvfølgelig at Madeleine og barna skal være i Sverige så mye som mulig. Vi kommer til å være mye i Sverige alle sammen, og Madeleine kommer til å delta på offisielle tilstedninger i Sverige hele tiden. Det er en bra løsning for alle oss som er involvert.

Familien på fire følger dermed i prinsesse Märtha Louise og Ari Behns fotspor - som bodde i London med døtrene i perioden 2012 til 2014.

LES OGSÅ: Her er det første bildet av den lille prinsen

Lik Se og Hør på Facebook

Meld deg på vårt kjendisvarsel! Ønsker du siste nytt om kjendis og underholdning rett i innboksen? Meld deg på vårt kjendisvarsel og få siste nytt rett i innboksen.