- Jeg har ventet på dette siden dagen vi traff hverandre

Prins Carl Philip og Sofia Hellqvist gifter seg neste sommer.

GIFTER SEG: Prins Carl Philip og Sofia Hellqvist ankommer pressekonferansen.  Foto: Fame Flynet
GIFTER SEG: Prins Carl Philip og Sofia Hellqvist ankommer pressekonferansen. Foto: Fame Flynet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: De var den svenske avisen Expressen som først skrev at prins Carl Philip og hans kjæreste Sofia Hellqvist skal gifte seg. Bakgrunnen var at det svenske hoffet helt uventet innkalt til pressekonferanse fredag ettermiddag. Pressekonferansen skulle ha begynte 16.30, men ble kraftig forsinket. Men ca 17.20 kom denne meldingen fra Riksmarsalk Svante Lindqvist:

«Riksmarskalken har i dag gleden av å offentliggjøre en forlovelse mellom prins Carl Philip og frøken Sofia Hellqvist.

Etter at Hans Majestet kongen ga sitt samtykke til at prins Carl Philip fikk inngå ekteskap med frøken Sofia Hellqvist, har Hans Majestet Kongen i samråd med grunnlovens bestemmelse innhentet regjeringens samtykke.

- Sofia har i dag svart ja på spørsmålet om hun kan tenke seg å dele resten av livet med meg.  Det er en lykkens dag for Sofia og meg, sa Carl Philip i pressemeldingen.

HER ER RINGEN: - Jeg fikk ringen i dag tidlig, så dette er veldig nytt for meg, sier Sofia Hellqvist under pressekonferansen.  Foto: NTB scanpix
HER ER RINGEN: - Jeg fikk ringen i dag tidlig, så dette er veldig nytt for meg, sier Sofia Hellqvist under pressekonferansen. Foto: NTB scanpix Vis mer

Saken fortsetter under bildet

Datoen er ikke bestemt ennå, men det vil skje i løpet av sommeren 2015.»

Carl Philip og Sofia kom spaserende ut til det store pressekorpset som ventet spent på å høre paret fortelle med egne ord om hva som hadde funnet sted.

- Som dere forstå så har jeg altså fått den store æren av å forlove meg med denne fantastiske unge jenta, en dame som er helt fantastisk. Vi er overlykkelige, litt nervøse selvsalgt, men kjempeglade, sa Carl Philip.

Sofia viste stolt fram ringen som Carl Philip hadde plukket ut til henne. Han hadde ikke designet den selv, men han hadde vært med på å bestemme noen detaljer på den.

Prisen skal ligge på rundt 100.000 kr, ifølge svensk smykkeekspert.

Et fantastisk sjokk

- Jeg er kjempeglad, sa en overlykkelig Sofia. - Dette skjedde i dag tidlig, så det er veldig nytt for meg. Men jeg er veldig glad!

Prinsen har ikke lyst til å fortelle så mange detaljer rundt akkurat hvordan fieriet foregikk.

- Men vi var på et sted vi begge elsker. Landsstedet vårt, forteller han.

Sofia ante ikke at hun skulle bli fridd til da hun våknet i dag.

- Jeg hadde kanskje på følelsen av at det ville skje snart, men at det skulle skje i dag tidlig var et fantastisk sjokk. Jeg trodde jeg hadde skarpsyn og visste hva du holdt på med, men nei, det jeg hadde ingen anelse, sier hun leende - henvendt til sin forlovede.

Var nervøs

- Jeg skjønte ingen ting før han knelte og tok fram en ring! Først var jeg helt taus - fordi jeg var overrasket, og det var som et sjokk. Carl Philip sa etterpå at det var det lengste sekundet i hans liv. Men så sa jeg selvsagt ja!

Prinsen vil likevel ikke røpe hva som ble sagt.

- Jeg sa hva man pleier å si, sa Carl Philip.

- Og noen velvalgte vakre ord, sa Sofia.

- Men de vil vi holde for oss selv, sa prinsen - som innrømmet at han hadde vært nervøs.

Han hadde planlagt frieriet en stund, men ikke bestemt seg helt for akkurat når det skulle skje.

- Av og til kjennes ting bra - og riktig. Og i dag gjorde det det, sa han gledesstrålende.

STRÅLTE: Prins Carl Philip og Sofia Hellqvist virket svært entusiastiske allerede da de ankom pressekonferansen. Foto: Scanpix
STRÅLTE: Prins Carl Philip og Sofia Hellqvist virket svært entusiastiske allerede da de ankom pressekonferansen. Foto: Scanpix Vis mer

 

Og når Sofia ble bedt om å beskrive sin drømmeprins, hadde hun dette å si:

- Carl Philip er nok det mest ydmyke mennesket jeg noen sinne har møtt, og det var et av de trekkene som jeg falt for først. Han er veldig varm!

Prinsen var like raus i sin beskrivelse av sin drømmeprinsesse - som nå endelig blir hans.

- Sofia har et enormt hjerte. Hun er klok og varm - og ydmyk. Og hun får meg til å kjenne meg komfortabel. Jeg kjenner meg hjemme, sa prinsen.

Detaljene rundt bryllupet må vi vente en stund på å få vite.

- Ikke så mye er planlagt heller, siden forlovelsen skjedde tidligere i dag, sier paret.

- Det sa klikk

Prinsen og Sofia har vært et par i snart fem år, og Sofia har blitt en stadig viktigere del i kongefamilien. Hun har fått være med på de fleste store familietilstelninger den siste tiden, selv om hun ikke har kunnet komme sammen med sin kjæreste - eller sitte sammen med ham. Men nå blir de endelig et team.

- Det første møtet var en herlig sommerdag, fortalte Sofia på pressekonferansen.

- Det sa bare klikk, for å bruke et gammelt uttrykk, sa Carl Philip. Hans pappa brukte nemlig akkurat de samme ordene da han skulle beskrive hva som skjedde da han møtte sin Silvia.

Og nå er de altså forlovet.

- Denne dagen har jeg ventet på. Jeg har ventet på det siden den dagen vi møttes, slo Sofia fast.

Hun har ikke helt fått tid til å fordøye hva som har skjedd etter at hun våknet opp og trodde at det skulle bli en helt vanlig dag. Istedenfor å dra på jobb ble hun fridd til, og møtte pressekorpset.

- I morgen kommer vi nok til å sitte og stirre hverandre i øynene og spørre hva vi har gjort, sa hun.

Saken fortsetter under bildet!

Foto: Fame Flynet
Foto: Fame Flynet Vis mer

Kongen og dronningen er glade

Kong Carl Gustaf og dronning Silvia var med på pressekonferansen, og kom ut sammen med de nyforlovede.

- Dronningen og jeg er glade over Carl Philip og Sofias store dag. Vi har lært å kjenne Sofia gjennom et antall år, og vi synes hun er en veldig fin person. Dette blir veldig morsomt for oss i familien, sa kongen.

Dronningen innrømmet at hun hadde ventet en stund på at samboerparet skulle forlove seg. Og hun er svært imponert over Sofia, som deler dronningens interesse for å hjelpe barn som ikke har det bra.

- Det er fantastisk at hun er så interessert i å hjelpe barn. Hun har virkelig arbeidet veldig hard. Det er noe man skal være stolt over, sier dronning Silvia. - Jeg beundrer henne. Det er et veldig tøft område hun jobber i.

Kongen opplyser at forlovelsen skal feires med en liten familiemiddag i kveld.

 

Modell og realitydeltaker

BLIR PRINSESSE? Sofia Hellqvist. Foto: FameFlynet
BLIR PRINSESSE? Sofia Hellqvist. Foto: FameFlynet Vis mer

Det var ingen selvfølge at Sofia fra Dalarna skulle bli prinsesse. I 2004 ble hun kåret til «Miss Slitz» i et svensk manneblad, noe som ga henne plass i TV-serien «Paradise Hotel». Hun kom helt til finalen og fikk deretter kallenavnet «Paradise-Sofia».

Etter realityserien dro hun til New York, der hun jobbet både som servitør og som instruktør på et yoga-senter. Den flotte jenta ville prøve ut modellyrket, og stilte på frekke
bilder for fotografen Antoine Verglas.

– Det var sexy og raffinerte bilder. Men når hun nå er sammen med en prins, vil hun
nok ikke at bildene skal eksistere, sa fotografen til Extra i 2012, etter at de intime bildene plutselig ble trukket tilbake.

Mange rynket derfor på nesen da romansen med prinsen ble kjent, men Sofia har sin den tid overbevist om at hun er den rette for svenskeprinsen.

Hun har jobbet iherdig for å forandre imaget sitt, blant annet ved å opprette
veldedighetsorganisasjonen «Project Playground». Hun har også fått seg gode støttespillere, som har lært henne alt fra etikette til å kle og te seg korrekt.

Sofia har virkelig gjennomgått en stilforandring, og fra å være en glamourmodell er
hun nå blitt et sofistikert prinsesseemne. Møtet med offentligheten har ikke vært bare
enkel for Sofia, men hennes stå-på-vilje har hjulpet henne til å være sterk i stormen.

– Hun var veldig ambisiøs og positiv, og en god kamerat, har klasseforstander Karin Beronius ved Älvdalsskolan tidligere fortalt til Svensk Damtidning.

Etter hvert som Sofia er blitt godtatt i sin nye omgangskrets, har hun også forsonet
seg med den ville fortiden.

– Jeg ville ikke ha tatt de valgene i dag. Det er sikkert. Men jeg har vanskelig for å si at jeg angrer på noe i livet mitt, sier hun i den svenske TV3-dokumentaren «Project Playground – en galen drøm».

LES OGSÅ: Slik får Sofia bryllupskroppen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer