GODT KLEDD: Kronprinsesse Mette-Marit var godt rustet mot høstværet, og både hun og kronprins Haakon var i svært godt humør. Foto: Scanpix
GODT KLEDD: Kronprinsesse Mette-Marit var godt rustet mot høstværet, og både hun og kronprins Haakon var i svært godt humør. Foto: ScanpixVis mer

- Jeg har vært på jakt her med pappa som liten

Kronprinsesse Mette-Marit mimret på gamle trakter.

SEOGHØR.NO: Kronprinsparet innledet tirsdag sin årlige fylkestur, og i år er turen lagt til fylket som står kronprinsessen nærmest - nemlig Vest-Agder.

- Jeg synes det er veldig hyggelig å komme til hjemfylket mitt. Vi pleier å være mye ved kysten i dette fylket, så det er hyggelig å komme til steder vi ikke kjenner så godt fra før, sa en opplagt Mette-Marit under dagens pressemøte. 

Kronprinsessen kunne imidlertid fortelle at dette ikke var første gang hun er i Sirdal, hvor de blant annet besøkte en barneskole i dag.

- Jeg har vært her på jakt med pappa da jeg var liten!

- Der har jeg også, skjøt kronprinsen lattermildt inn og fortalte nærmere: 

- Etter jeg var på aspirantkurs på Madla i marinen, hadde vi øvelsesuken vår i Sirdal. Da regnet det i sju dager.

Saken fortsetter under bildet.

ENGASJERT: Kronprinsessen fikk også vist sitt barnetekke på barneskolen de besøkte. Foto: Julian Parker/ UK Press
ENGASJERT: Kronprinsessen fikk også vist sitt barnetekke på barneskolen de besøkte. Foto: Julian Parker/ UK Press Vis mer

Regnet har høljet ned store deler av dagen tirsdag også, men uten at det satte kronprinsparet ut av spill. De smilte og lo, og tok seg god tid til lokalbefolkningen.

Kronprinsessen så heller ikke ut til å ha glemt hvordan høstværet kan være på Sørlandet. Hun var svært godt kledd i regnkåpe, støvler, skjerf og norsk trendlue.

Dagens program avsluttes på Hamran kjøkken og snekkerverksted, hvor de kongelige gjestene skal designe kjøkken og lage mat. Blant de delikate rettene er både små hjortekarbonader, gravet filét av skotsk høylandsfe, sprøstekt ørret og panna cotta med multer fra Toroshommen.

MENYEN: Kronprinsparet var selv med på å tilberede disse delikate rettene. Foto: Caroline Vagle
MENYEN: Kronprinsparet var selv med på å tilberede disse delikate rettene. Foto: Caroline Vagle Vis mer

Onsdag fortsetter besøket med ankomst i Lindesnes samt besøk i Audnedal, Åseral og Mandal.

Se og Hør er også på plass, så følg med på nett og i papirutgaven!

LES OGSÅ: Britneys nye singel lekket på internett