Hertuginne Kate om morsrollen:

- Jeg har vært naiv

Åpner opp om livet som småbarnsmor.

<strong>FAMILIEN I SKOGEN:</strong> Hertugparet av Cambridge lever hektiske liv. Nå åpner hertuginne Kate opp om hvordan det er å være mor til tre små krabater. Foto: Matt Porteous / Kensington Palace / NTB Scanpix
FAMILIEN I SKOGEN: Hertugparet av Cambridge lever hektiske liv. Nå åpner hertuginne Kate opp om hvordan det er å være mor til tre små krabater. Foto: Matt Porteous / Kensington Palace / NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Det har snart gått åtte år siden hertuginne Kate (37) fikk sin prins William (36) i en storslått seremoni i Westminister Abbey i London. Allerede året etter, i desember 2012, kom den gledelige nyheten om at det nygiftede hertugparet ventet sitt første barn, og 22. juli 2013 kom lille George (5) til verden.

Siden den gang har det kommet flere rojale babynyheter, og i 2015 ble hertugparet foreldre til en liten jente som fikk navnet Charlotte (3). Det nyeste tilskuddet så verden for første gang i april i fjor, da Louis (10 mnd.) ble født.

Å være forelder fører også til mye ansvar - selv for de kongelige. Nå avslører hertuginne Kate hvordan årene som mor har vært, i en åpenhjertig samtale i forbindelse med en konferanse om mental helse for lærere og elever onsdag.

Der fortalte hun om sine første år som nybakt mor, skriver People.

- Jeg har vært naiv

- Jeg har vært veldig naiv som forelder for hvor viktig spesielt de første barneårene er for barnas fremtid, fortalte hertuginnen i forbindelse med møtet, og fortsatte:

- Og det er veldig kritisk. Alle følger med på barna i en kritisk tid. Lærere, foreldre og alle som bryr seg om dem, det er veldig viktig at det blir gjort riktig.

<strong>FAMILIE PÅ TUR:</strong> Her er hertugparet på vei ut av et fly med barna George (5) og Charlotte (3). Foto: NTB Scanpix
FAMILIE PÅ TUR: Her er hertugparet på vei ut av et fly med barna George (5) og Charlotte (3). Foto: NTB Scanpix Vis mer

Hertuginnen har i mange år jobbet med veldedighet, og er svært engasjert i debatten om mental helse. Kate har også tidligere vært åpen om utfordringene knyttet til å være mor.

I januar valgte hertuginnen å åpne seg om den strevsomme tilværelsen som mor, da hun besøkte den veldedige organisasjonen Family Action. Der tok hun seg tid til å prate med enkelte av familiene som var til stede, og delte av sin egen historie om oppdragelse.

- Det er vanskelig

Hun reagerte spesielt på at hjelpen og oppfølgingen man får av helsepersonell i barnets første leveår gradvis forsvinner, skrev People den gang.

STRÅLTE: Hertuginne Kate og prins William var fornøyde med besøket sitt så langt, og Kate så frem til en dag med mer utendørsaktiviteter. Video: Kine Falch / Reporter: Henriette Eilertsen Vis mer

- Det er så vanskelig. Du får masse støtte som mor til dette barnet de første dagene, men etter at barnet har fylt ett år faller det bort. Etter det er det ikke mye man får - og man må lese masse bøker, delte hun ærlig.

Det skal nevnes at William og Kate får god hjelp av barnepiker hjemme, som tar vare på barna når de er på offisielle oppdrag i inn- og utland. Helt siden prins George var liten har de fått ekstra god hjelp av barnepike Maria Teresa Turrion Borrallo, men det betyr ikke at de alltid har god hjelp for hånd.

Det skal også nevnes at Kate og William har en stor familie, som passer barna i ny og ne. Med besteforeldre på begge sider, tanter og onkler er det nok av hjelp å få. Likevel er det selvsagt vanskelig å være borte fra sine egne barn i lengre perioder, så foreldreansvaret tar de på alvor - både det positive og det negative.

- Jeg tror alle sliter med de samme tingene, sa Kate under besøket i januar.

Ble hyllet for hemmelig detalj

Som hertuginne har man også andre oppgaver - utover det å være mor. Blant disse er å stille opp på store og små arrangementer, og 10. februar i år deltok hertuginne Kate og prins William på den årlige berømte British Academy Film Awards-utdelingen (BAFTA) i konserthuset Royal Albert Hall i London.

Tradisjonen tro dukket flere store stjerner opp med imponerende antrekk på den røde løperen - deriblant hertuginnen som fikk skryt for sin ørepynt.

<strong>PÅ RØD LØPER:</strong> Prins William og hertuginne deltok på årets BAFTA 10. februar i år. Foto: NTB Scanpix
PÅ RØD LØPER: Prins William og hertuginne deltok på årets BAFTA 10. februar i år. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Foruten en tidsriktig kjole, har 37-åringen blitt berømmet for valg av tilbehør til antrekket. Blant annet hadde hertuginnen tatt på seg diamant- og perleøredobber, som tidligere tilhørte avdøde prinsesse Diana, ifølge US Magazine.

- Øredobbene ser spektakulære ut. Dette var et perfekt tilbehør til kjolen, skriver Harperz Bazaar, som også forklarer at det er første gang Kate har brukt nettopp disse i offentligheten.

LES OGSÅ: Kate var for syk til å følge prins George til skolestart

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer