VANSKELIG: Märtha Louise forteller til bladet =Oslo at det var vanskelig å takle prinsesserollen i oppveksten.  Foto: NTB scanpix
VANSKELIG: Märtha Louise forteller til bladet =Oslo at det var vanskelig å takle prinsesserollen i oppveksten. Foto: NTB scanpixVis mer

- Jeg har vært langt nede i forhold til å takle livet

Märtha Louise slet med å kombinere prinsessen og privatpersonen.

SEOGHØR.NO: Prinsesse Märtha Louise har de siste årene fått massiv oppmerksomhet i media for sitt alternative livssyn og side opp og ned har blitt skrevet om engleskolen.

Allerede tidlig i oppveksten skjønte prinsessen at hun var annerledes og at hun var mer følsom og mottagelig enn andre.

I et intervju med den nye utgaven av gatemagasinet =Oslo og =Norge - som er i salg nå - forteller Märtha at hun i barndommen syntes det var vanskelig å finne sin plass. 

- Gjennom tenårene var jeg innmari usikker. Jeg lurte på hva som var riktig av meg å si. Hvis noen kritiserte meg, tok jeg meg veldig nær av det. Jeg har hatt mye dårlig samvittighet for å føle meg nede når jeg er så priviliger, sier hun til =Oslo. 


Det var først da hun begynte å utforske sin alternative side at ting ble bedre. 

- Da jeg gikk på Holistisk Akademi, falt jeg på plass. Jeg begynte å akseptere hele meg. Det endret livet mitt. Hele livet hadde jeg strevd med å integrere prinsessen og privatpersonen. Jeg har vært langt nede i forhold til å takle livet. 

Prinsessen - som i forrige uke kom sammen med ektemannen Ari Behn på premieren til Harald Zwarts nye film i Fredrikstad - har hele livet vært opptatt av å hjelpe sine medmennesker og har et fond for funksjonshemmede barn i sitt navn.

Tidligere i august fikk hun =Norge-prisen, en verdighets-pris fra stiftelsen som driver gatebladene =Oslo og =Norge. 

- Gjennom motet og styrken hun har vist ved å være seg selv har hun blitt et forbilde for svært mange, sto det i begrunnelsen.

LES OGSÅ: - Lei av å være i skyggen av Märtha