- Jeg har motstridende følelser over dette

Problematisk, mener Ari Behn om bestevenninnens utlevering av kongefamilien.

KRITISK: - Jeg kjenner selv at jeg synes det er problematisk, mener Ari Behn om venninnens valg om å portrettere kongefamilien. Foto: Scanpix
KRITISK: - Jeg kjenner selv at jeg synes det er problematisk, mener Ari Behn om venninnens valg om å portrettere kongefamilien. Foto: Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEHER.NO: Ari Behn (38) lot bestevenninnen Unni Askeland (47) lage bilder til hans upubliserte dikt. Nå mener han at resultatet er utleverende for kongefamilien. 

Kunstprosjektet, som har fått tittelen «Au!», vises trirsdag under åpningen av Litteraturfestivalen på Lillehammer, skriver VG.

Til avisen innrømmer Ari at han har sine betenkeligheter ved at Askeland blant annet valgte å portrettere både Kong Harald, dronning Sonja, kronprinsesse Mette-Marit, kronprins Haakon og hans kone Märtha Louise.

- Jeg har motridende følelser over at hun går såpass personlig og nært til verks. Det er ikke til å komme ifra at det livet mitt hun skildrer, men samtidig ønsker jeg aller minst å eksponere mine nærmeste, sier Ari, som opprinnelig ga Askeland en bærepose med sine uredigerte tekster som hun kunne gjøre hva hun ville med.

38-åringen mener at det å male portretter av kongefamilien er i grenseland av hva som kan kalles akseptabelt.

- Det provoserer mer om Unni opptrer på «Charterfeber» enn om hun maler kjønnsorganet sitt, for å si det sånn. Det er få tabuer igjen på kunstfeltet. Med dette samarbeidsprosjektet gjør Unni noe så uhørt som å portrettere kongefamilien og stille det ut offentlig. Jeg kjenner selv at jeg synes det er problematisk, medgir Ari Behn til VG.

Askeland selv beskriver bildene som en hyllest.

- Dette er en hyllest til Ari, både som kunstner og menneske. Men jeg opplever en slags skrekkblandet fryd i forhold til denne utstillingen, men samtidig kan jeg ikke skjønne hvorfor folk skal bli provoserte av det. Det er jo ikke noe å bli provosert av, mener hun.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ:  - Jeg har aldri vært kjæreste med Ari 

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer