Silvias nevø:

- Jeg har ikke kjøpt sex

Marerittet forfølger kongeparet. Silvia tok bakveien og Carl Gustaf nekter å uttale seg. Nå står nevøen frem.

KATTEN UTE: Dronning Silvia har holdt hånden over nevøen siden han var 16 år og flyttet inn på Drottningholm. Nå står han frem og nekter for sexkjøp. Foto: Charles Hammarsten
KATTEN UTE: Dronning Silvia har holdt hånden over nevøen siden han var 16 år og flyttet inn på Drottningholm. Nå står han frem og nekter for sexkjøp. Foto: Charles Hammarsten Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Svenskene er i sjokk over forrige ukes kongeskandale i Sverige. Bare dager før prins Daniels store 50-årsfeiring på Stockholm slott bestemte politiet seg for å stevne dronning Silvias nevø Patrick Sommerlath for sexkjøp på et bordell på Östermalm.

Natt til mandag ble saken foreldet, om ikke politiet fikk tak i Patrick og gitt ham stemningen fysisk ble saken foreldet.

BRYLLUP Patrick Sommerlathankomemr bryllupet til Carl Philip og Sofia. Her emd sin ekskone. Etter bruddet flyttet han inn på Drottningholm under Coovid. Foto: NTB.
BRYLLUP Patrick Sommerlathankomemr bryllupet til Carl Philip og Sofia. Her emd sin ekskone. Etter bruddet flyttet han inn på Drottningholm under Coovid. Foto: NTB. Vis mer

Patrick måtte da melde avbud til feiringen, i frykt for at politiet skulle pågripe ham.

Dermed startet politiet en storstilt jakt på mannen i Stockholm. Politiet fant bilen hans utenfor Drottningholm slott, hvor han skal ha en leilighet. Da politiet spurte gardistene etter nevøen fikk de flere motstridende, noe som var mistenkelig.

FAMILIE. F.v: Tatjana d'Abo, Eva O'Neill, Alice Bamford, Christopher O'Neill, Ernst von Abensperg und Traun, prinsesse Leonore, prinsessan Madeleine, kronprinsesse Victoria, prinsesse Estelle, kong Carl Gustaf, prins Daniel, prins Carl Philip, dronning Silvia, Louise Gottlieb og Patrick Sommerlath på familiebildet efter dåpen av prinsesse Leonore. Foto: NTB.
FAMILIE. F.v: Tatjana d'Abo, Eva O'Neill, Alice Bamford, Christopher O'Neill, Ernst von Abensperg und Traun, prinsesse Leonore, prinsessan Madeleine, kronprinsesse Victoria, prinsesse Estelle, kong Carl Gustaf, prins Daniel, prins Carl Philip, dronning Silvia, Louise Gottlieb og Patrick Sommerlath på familiebildet efter dåpen av prinsesse Leonore. Foto: NTB. Vis mer

Parick var som sunket i jorden. Hoffet kunne heller ikke hjelpe politiet med å få fatt i mannen. Irritasjonen steg i politiet, og fredag gikk de til det drastiske skritt å kreve formell husransakelse av Drottningholm slott i Tingretten.

Svaret ble nei, og selv om politiet oppsøkte Drottningholm flere ganger fredag, lørdag og søndag var det ingen som fikk fatt i Sommerlath før foreldelsesfristen gikk ut natt til mandag - og han slapp tiltale.

Pikant sak for kongefamilien

Kongehuset har bekreftet at Sommerlath bor i en leilighet gjennom den kongelige disposisjonsretten, men på grunn av det nære slekst- og vennskapsbåndet til kongefamilien har dette vært en svært pikant og vanskelig sak.

Det alle lurer på er om dronning Silvia og kong Carl Gustaf visste hvor Patrick befant seg, og om han befant seg på slottet.

De har ikke villet svare, og i går tok dronning Silvia bakveien fra et arrangement mens kong Carl Gustaf svarte pressen:

- Dette er ingen dag for spørsmål, sa han kort, og nektet å svare videre.

Nå står nevøen frem i Svensk Damtidning:

- Jeg valgte bevisst å dra fra Sverige . I folks øyne ville jeg uansett være en sexforbryter.

Er du skyldig for det du er anklaget for?

-Nei! Hele historien er absurd!

Årsaken til at han står frem er at han vil skåne kongeparet. Ifølge intervjuet med Svensk Damtidning.

KONGELIG FADDER: Patrick var fadder for prinsesse Leonoree. Her står han mellom prisnesse Madeleine og kronprinsesse Victoria, som er søskenbarna. Foto: NTB
KONGELIG FADDER: Patrick var fadder for prinsesse Leonoree. Her står han mellom prisnesse Madeleine og kronprinsesse Victoria, som er søskenbarna. Foto: NTB Vis mer

Intervjuet ble lekket

Patrick går også til angrep på politiet:

- Hvorfor venter politiet til bare fire dager gjenstår av foreldelsesfristen når saken har ligget hos dem i halvannet år? Sier Sommerlath til Svensk Damtidning.

Han synes også det er underlig at innholdet i politiavhøret ble lekket til Aftonbladet lenge før det ble et offentlig dokument.

-Jeg har rent med i posen

Patrick bedyrer ovenfor Svensk Damtidning at han aldri har kjøpt sex. Da han ble konfrontert av politiet og måtte møte i avhør informerte han dronning SIivia – men fortalte tanten at var uskyldig.

Patrick får også spørsmål om hva han tror søskenbarnet Victoria sier til saken:

-Vet ikke. Jeg er selvsagt lei meg for at jeg har vært en belasting for andre. Jeg har rent mel i posen. Jeg har ingenting med dette å gjøre!

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer