- Jeg har fått en ny kvinnelig helt

Kronprinsessen og den indonesiske helseministeren fant tonen.

Publisert
Sist oppdatert
Se video fra kronprinsparets siste dag i Indonesia øverst i saken!

SEOGHØR.NO: Kronprinsesse Mette-Marit (39) er svært opptatt av HIV/AIDS-problematikken - også i Indonesia.

Derfor passet hun på å legge inn en post som berørte dette temaet i programmet på kronprinsparets offisielle reise til landet. 

Tirsdag besøkte hun det private sykehuset Budi Kemuliaan. Hit kom også Indonesias kvinnelige helseminister, Nafsiah Mboi - som kronprinsessen hadde spist middag med kvelden før.

HER KAN DU SE DENNE UKENS SEOGHØR.NO WEEKEND-TV

De to engasjerte kvinnene ble blant annet intervjuet sammen av en av landets TV-kanaler, hvor Mette-Marit snakket om nettopp denne problematikken. Damene fant tonen, og Mette-Marit hadde bare godord å si om sitt nye bekjentskap i etterkant.

- Det var fantastisk å møte en helseminister som er så engasjert. Hun var den første offentlige personen i landet som turte å ta ordet kondom i sin munn, så hun har virkelig vært en frontfigur i dette meget viktige arbeidet, sa kronprinsessen og fortsatte rosen av sin nye venn:

- Hun er en utrolig dame. Vi hadde en meget interessant samtale over en middag i går, og jeg må si jeg har fått en ny kvinnelig helt innenfor helsesektoren!

Gjennom sin rolle som spesialutsending for FNs aidsprogram UNAIDS har Mette-Marit i lengre tid arbeidet for å styrke blant annet ungt lederskap i aids-arbeidet. 

Bli fan av Seoghør.no på Facebook her

Sjekk ut våre mobilsider. Send sms med kodeord: SHMOBIL til 2255

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ:   Kronprinsparet snakker om nattklubbesøket

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer