NGEN TROFÉKONE: Kronprinsesse Mette-Marit har aldri følt seg som en trofékone. Foto: Scanpix
NGEN TROFÉKONE: Kronprinsesse Mette-Marit har aldri følt seg som en trofékone. Foto: Scanpix Vis mer

- Jeg har aldri følt meg som en trofékone

En usedvanlig åpenhjertig kronprinsesse snakker ut i gratisavis.

SEHER.NO: Da magasinet Natt&Dag bestemte seg for å lage en hyllest til kvinnen, ønsket de seg kronprinsesse Mette-Marit (36). De fikk de, og i et ekslusivt intervju snakker hun ut som sin egen rolle, og forteller at hun ikke ser på seg selv som en trofékone.

– Overhodet ikke. Jeg har aldri følt meg som en trofékone. Jeg har fått lov til å lære veldig mye i rollen min. Det at man ikke har noen formell makt betyr ikke at man ikke har et godt utgangspunkt for å si sin mening om viktige verdispørsmål. Jeg føler virkelig at jeg kan sette søkelys på mange saker som er viktige i det norske samfunnet. Og det er jeg veldig glad for, sier hun til Natt&Dag.

Den mye omtalte spillefilmen «En helt vanlig dag på jobben» kommer på kinoer landet over til høsten. Filmen skildrer blant annet historien om vennskapet som utvikler seg mellom kronprinsessens far, Sven O. Høiby, og den unge journalisten Håvard Melnæs.

Til Natt&Dag forteller kronprinsessen at hun har valgt å ikke se filmen.

– Jeg kommer ikke til å se den filmen. Vet du hva? Jeg har tatt et viktig valg i mitt liv. Og det er at det er jeg som definerer hvem jeg er, så må jeg leve ut fra det. Jeg tror jeg ville blitt veldig sliten hvis jeg skulle forholde meg til det alle sa eller skrev om meg, sier hun.

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: - Jeg tror mange blir sinte