Grevinne Sophie:

- Jeg håper de blir lykkelige

Støtter Meghan i nytt intervju.

ÅPNER OPP: I et nytt intervju med The Sunday Times letter grevinne Sophie på sløret om forholdet til Harry og Meghan. Her er grevinnen sammen med Meghan i juni 2018. Foto: NTB Scanpix
ÅPNER OPP: I et nytt intervju med The Sunday Times letter grevinne Sophie på sløret om forholdet til Harry og Meghan. Her er grevinnen sammen med Meghan i juni 2018. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Prins Harry (35) og hertuginne Meghan (38) satte nesten verden på hodet da de i begynnelsen av januar kunngjorde at de skulle trekke seg tilbake fra den britiske kongefamilien. 31. mars i år trakk de seg offisielt ut, og siden den gang har de oppholdt seg i Los Angeles sammen med sønnen Archie (1).

Hertugparet har i perioder fått hard medfart både av kritikere og pressen for valget om å trekke seg tilbake som kongelige, og særlig hertuginne Meghan har blitt beskyldt for å ha satt egne behov og lyster foran de kongelige pliktene.

Det er ingen tvil om at Meghan måtte tåle massiv kritikk da hun gjorde sitt inntog i de kongelige rekker etter at forlovelsen med prins Harry ble kjent i november 2017. I et nytt intervju med The Sunday Times reflekterer nå grevinne Sophie (55) rundt hertuginnens entré i den britiske kongefamilien.

RØRT: Hertuginne Meghan snakket om George Floyds død da hun talte til avgangselever på sin tidligere skole. Vis mer

- Vil hjelpe nye familiemedlemmer

Hun er kona til dronning Elizabeths (94) yngste sønn, prins Edward (56), og har selv god erfaring med å være ung og uerfaren, samt det å skulle gifte seg inn i de kongelige rekker. Grevinnen giftet seg med prins Edward i 1999.

- Husk at jeg hadde fem år å tilpasse meg på, sier hun om forholdet med prins Edward, og sammenlikner det med Meghan og Harrys forhold.

Til forskjell fra Meghan og Harry, som forlovet seg et knapt år etter at forholdet deres ble offentlig kjent, datet grevinnen og prins Edward i mange år før de tok forholdet videre. De møttes første gang på et veldedighetsarrangement i 1993, men forlovelsen ble først kunngjort i januar 1999 - samme år som bryllupet sto.

- Under vår seks måneder lange forlovelse bodde jeg til og med i Buckingham Palace. Ikke at du nødvendigvis vet hvordan ting vil bli, sier grevinnen videre.

BURSDAGSBARN: Meghan og Harrys sønn, Archie, fyller ett år 6. mai. I den anledning er det blitt delt en ny video. Vis mer

I likhet med hertuginne Meghan kommer også grevinnen fra middelklassen, og hun opplevde også selv å få hard medfart i mediene da hun kom inn i kongefamilien. Grevinne Sophie skal ha vært svært fortrolig med Meghan mens hun og Harry bodde på Frogmore Cottage - i og med at de selv ikke bor så langt unna.

- Vi prøver alle å hjelpe nye medlemmer av familien, sier grevinnen, før hun ønsker hertugparet og sønnen alt det beste i USA:

- Jeg håper bare de blir lykkelige.

Sammen med prins Edward har grevinne Sophie de to barna Louise (16) og James (12).

Ut mot rasisme

De siste månedene har hertuginne Meghan og prins Harry sammen med sønnen Archie etablert seg godt i Los Angeles i USA, der de har startet på sitt nye og langt mer tilbaketrukne liv.

Til tross for at familien nå lever langt mer privat enn før, dukker det stadig opp nyheter om dem i den internasjonale tabloidpressen. I forrige uke var det hertuginne Meghan som fikk spalteplass, da hun snakket om George Floyd-drapssaken med elever fra sin gamle skole.

- George Floyds liv var viktig. Breonna Taylors liv var viktig. Philando Castiles liv var viktig. Tamir Rices liv var viktig, sa Meghan i en video, samtidig som hun påpekte at det er flere navn som ikke er kjent, som har blitt utsatt for politivold i landet.

STRÅLTE: Hertuginne Kate og prins William var fornøyde med besøket sitt så langt, og Kate så frem til en dag med mer utendørsaktiviteter. Video: Kine Falch / Reporter: Henriette Eilertsen Vis mer

- Som vi har sett den siste uka er det som skjer i landet vårt, og i staten vår og i hvert hjem i Los Angeles fullstendig tragisk, fortsatte hun.

Meghan innrømmet at hun var usikker og nervøs på hva hun skulle si og hvor hun skulle starte, men fortalte at hun innså at den eneste feilen man kan gjøre er å ikke si noe som helst.

Hertuginnen benyttet også anledningen til å beklage overfor de unge som må vokse opp i verden hvor rasisme fremdeles eksisterer.

TALE: Prins Harry forteller at han og hertuginne Meghan følte at de ikke hadde noen annet valg enn å forlate den kongelige familien. Video: Instagram / Sussexroyal Vis mer

38-åringen mintes at da hun gikk på skolen, ble hun fortalt at hun skulle sette andres behov foran sin egen frykt. Disse ordene vil følge henne hele livet, sa hun.

LES OGSÅ: En spesiell detalj vekker oppsikt

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer