Kronprinsesse Mette-Marit:

- Jeg gråt og bare skrek

Kronprinsessa snakker ut om skiulykken som fant sted like før jul.

KNALL OG FALL: I podkasten «The Kåss Furuseths» forteller kronprinsesse Mette-Marit om skiulykken som fant sted like før jul i fjor. Foto: Lise Åserud / NTB
KNALL OG FALL: I podkasten «The Kåss Furuseths» forteller kronprinsesse Mette-Marit om skiulykken som fant sted like før jul i fjor. Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

På nyåret skrev Se og Hør at kronprinsesse Mette-Marit (47) skadet seg i skibakken i Uvdal rett før jul i fjor. Kronprinsfamilien har hytte i Uvdal, og benytter seg flittig av skimulighetene i området.

21. desember i fjor gikk det imidlertid galt for den skiglade kronprinsessa - som midlertidig måtte legge skiene på hylla etter uhellet. Kongehuset ville ikke kommentere saken tidligere i år, men nå snakker kronprinsesse Mette-Marit selv om ulykken i podkasten «The Kåss Furuseths».

Kronprinsessa kom inn på slalåm-dramaet da programleder Else Kåss Furuseth (40) spurte om man er nødt til å like å gå på ski når man er en del av kongefamilien.

- Jeg liker veldig godt å gå på ski. Akkurat nå har jeg nettopp begynt å gå på ski igjen, for jeg greide å brekke halebeinet før jul, sier Mette-Marit åpenhjertig.

OVERRASKER: Kronprinsesse Mette-Marit gjestet P3-programmet «The Kåss Furuseths» på Valentinsdagen. Da ble hun overrasket med dette spørsmålet. Bilder med tillatelse fra NRK Vis mer

- Grein og skreik

Kronprinsessa forteller at hun greide å brekke halebeinet på vei ut av skiheisen - og dermed røyk mye av skisesongen.

- Det var så flaut. Og det er ikke fordi jeg er kronprinsesse eller noe annet, men først og fremst fordi jeg var alene i bakken med mine barn, og de synes det var så flaut.

Prinsesse Ingrid Alexandra (17) hektet seg fast i moras ski, og dermed var uhellet et faktum.

- Jeg hadde så vondt at jeg ikke greide å la være å hyle. Jeg grein og bare skreik, for det er rett og slett bare det vondeste jeg har opplevd, sier kronprinsesse Mette-Marit i podkasten.

Halebeinsbrudd går for å være svært smertefullt, og julefeiringen ble nok derfor av det rolige slaget for kronprinsessen i fjor - selv om de var vertskap for de kongelige på julaften. I jula var nemlig hele kongefamilien samlet til feiring på Skaugum. Til stede var blant andre kongeparet og prinsesse Märtha Louise (49) og hennes tre døtre.

ANKELBRUDD: I 2002 måtte kronprinsessa bruke krykker i lang tid som følge av et brudd i ankelen. Foto: Erlend Aas / NTB
ANKELBRUDD: I 2002 måtte kronprinsessa bruke krykker i lang tid som følge av et brudd i ankelen. Foto: Erlend Aas / NTB Vis mer

Dette er vel å merke ikke første gang kronprinsesse Mette-Marit slår seg mens hun står på ski. I påsken 2002 endte hun på krykker i lang tid etter at hun brakk ankelen i en kite-ulykke i Sikkilsdalen.

Kronprinsfamilien er svært glade i å gå på ski, og de benytter ofte anledningen til å ta seg en tur i skibakken når de er i Uvdal - på hytta de har hatt i flere i år.

LES OGSÅ: Stjernen er ugjenkjennelig

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer