Hertuginne Kate:

- Jeg følte meg veldig slem

Hertuginnen innrømmer at hun holdt hjemmeskolen gående for barna sine under påskeferien.

FØLTE SEG SLEM: Hertuginne Kate innrømmer i et intervju med BBC at hun ikke lot barna sine få fri fra hjemmeskole i påskeferien. Foto: NTB Scanpix
FØLTE SEG SLEM: Hertuginne Kate innrømmer i et intervju med BBC at hun ikke lot barna sine få fri fra hjemmeskole i påskeferien. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Coronaviruset preger fortsatt hverdagen til mennesker verden over, blant dem, de kongelige. Å være innelåst i hjemmene sine sammen med familien, er det flere som har uttalt at ikke bare er en dans på roser. Like før helgen fortalte prins Harry (35) at det ikke er «bare bare» å være innelåst med kona, hertuginne Meghan (38), og sønnen Archie (11 md..).

Det fortalte han under en videokonferanse med foreldre og pleiere fra Storbritannia, som alle jobber med dødssyke barn.

- Å ha et barn på elleve måneder er mer enn nok, var noe av det han uttalte.

Kort tid etter prins Harrys videokonferanse gjorde hertuginne Kate (38) og prins William (37) et videointervju med BBC om mental helse under coronaviruset.

KLAPPER: Barna til Kate og William klapper for helsepersonell på grunn av corona-situasjonen. Vis mer

Hadde hjemmeskole under ferien

Under intervjuet fikk de spørsmål om hvordan det går med hjemmeskole hos dem i disse corona-tider sammen med barna, prins George (6), prinsesse Charlotte (4) og prins Louis (1).

- Det har vært opp og ned, innrømmer hertuginnen, og samtidig legger til at hun kan se for seg at det gjelder flere familier.

- George er mye eldre enn Louis, men de er klar over at ting er annerledes på grunn av Covid-19. Og jeg blir alltid overrasket, og selv om du ikke vil skremme dem og gjøre det for overveldende, synes jeg det er på sin plass å anerkjenne pandemien på enkle og aldersmessige måter, fortsetter hun.

OVERRASKET: Justin Bieber bruker tiden i hjemmekarantene til å snakke med fans på Instagram. Denne gangen var det norske Anna sin tur. Vis mer

Videre forteller hertugparet at hjemmeskole har fungert bra. Under intervjuet innrømmer hertuginne Kate at hun til og med fortsatte med hjemmeundervisningen for barna under påskeferien.

Dette innrømmer hun at fikk henne til å føle seg «veldig slem.»

TREBARNSFORELDRE: Hertuginne Kate og prins William synes det fungerer fint med hjemmeskole for barna sine. Foto: NTB Scanpix
TREBARNSFORELDRE: Hertuginne Kate og prins William synes det fungerer fint med hjemmeskole for barna sine. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Hertuginnen påpeker videre at barna hennes har en høy utholdenhet, og at hun er overrasket over hvor mye man får gjort i løpet av en dag.

- Mot slutten av dagen skriver du en liste over de tingene du har gjort den dagen. Du har slått opp et telt, tatt ned teltet igjen, laget mat og bakt. De (barna, journ.anm.) har hatt det fint. Det er utrolig hvor mye du kan stappe inn i en dag, det er helt sikkert, fortsetter hun.

Hertugparet fortalte også i intervjuet at de snakker med familien sin regelmessig ved bruk av videosamtaler. Dette går derimot ikke helt smertefritt for seg, da deres et år gamle sønn Louis er stor fan av å trykke på knapper, og fort kan avslutte samtalene.

GODT HUMØR: Hertuginne Meghan og prins Harry smilte til de fremmøtte da de viste seg offentlig for første gang på flere uker. Video: Vilde Holta Røssland Vis mer

Var isolert

Kate legger ikke skjul på at det til tider kan være hektisk med en ettåring i hus. Hertuginnen har tidligere fortalt at det å være mor ikke alltid har vært lett. I januar besøkte trebarnsmoren et barnesenter i byen Cardiff i Wales, der hun ifølge Huffington Post fortalte at hun hadde satt pris på å ha et lignende tilbud da hun fikk sitt første barn.

Under besøket snakket hun med flere av kvinnene som benyttet seg av barnesenteret, ifølge nettavisen.

- Det var det første året, og jeg hadde akkurat fått George. William jobbet med redningstjenesten, og vi kom opp hit med en liten baby midt i Anglesey (en øy og utenfor kysten av Wales, journ.anm.), fortalte hun.

FØLTE SEG ISOLERT: Hertuginne Kate har flere ganger fortalt åpenhjertig om hvordan hun takler morsrollen. Foto: NTB Scanpix
FØLTE SEG ISOLERT: Hertuginne Kate har flere ganger fortalt åpenhjertig om hvordan hun takler morsrollen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Jeg var så isolert, så avskåret. Jeg hadde ikke noe familie rundt meg, og William jobbet skift om natten, la 38-åringen deretter til.

Også tidligere har Kate snakket ut om sine første år som mor. I januar i fjor besøkte hun den veldedige organisasjonen Family Action, som hun for øvrig jobber med, og åpnet opp om tilværelsen med små barn.

Den gang reagerte hun spesielt på at hjelpen og oppfølgingen man får av helsepersonell i barnets første leveår gradvis forsvinner. Det synes hun personlig var ganske vanskelig.

- Du får masse støtte som mor til dette barnet de første dagene, men etter at barnet har fylt ett år faller det bort. Etter det er det ikke mye man får - og man må lese masse bøker, fortalte Kate ærlig.

LES OGSÅ: Avslørte hva barna kaller prins William

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer