<strong>SNAKKER UT:</strong> - Folk kommer hviskende bort til meg i butikken og sier «jeg er som deg», avslører Märtha Louise i torsdagens «Den andre siden». Foto: FEM
SNAKKER UT: - Folk kommer hviskende bort til meg i butikken og sier «jeg er som deg», avslører Märtha Louise i torsdagens «Den andre siden». Foto: FEM Vis mer

- Jeg følte meg enormt ensom

Prinsessen prøvde å være normal, men klarte det ikke.

Publisert
Sist oppdatert
SEHER.NO: Torsdag er prinsesse Märtha Louise en av gjestene i Fem-programmet «Den andre siden». Der snakker hun om den mye omtalte engleskolen, og hvordan det gikk opp for henne at møtet med englene var noe hun ville fordype seg i.

- Jeg hadde en periode i livet der jeg prøvde å være normal, jeg ville være a4 og passe inn i det samfunnet jeg er skapt inn i. Men jeg følte meg enormt ensom, hvem var jeg i dette? Uansett hvor jeg var, var det bare tomt. Utrolig tomt, sier prinsessen i programmet.
 
- Jeg har et litt todelt spørsmål. Prinsessen har jo blitt født inn i en rolle, som kanskje kan gjøre det vanskelig å være litt annerledes. Jeg synes det er utrolig modig det du gjør, at du tør å gå ut og stå for det du tror på. Det jeg da lurer på er om dette er din livsvei eller livsoppgave?

Slik lød spørsmålet fra en av «Den andre siden»-programlederne Mira Craig. Og Märtha Louise svarte.

- Jeg har en iboende nysgjerrighet til å utforske hva disse tingene er. Og hver gang jeg har tenkt at jeg må bli normal, så var det en bok jeg kom over eller en person jeg traff som var veldig åpen - slik at jeg aldri fikk helt lov til å være normal.

Ifølge prinsessen var det hennes møte med hester som gjorde at nysgjerrigheten vokste fram. 

- Jeg har ridd mye. Og i møtet med hestene er det jo en kommunikasjon på et annet nivå, de kan jo ikke prate. Når man jobber så nært med dyr som jeg gjorde, da er det en type kommunikasjon der man kjenner hvor hesten er og hvordan den har det akkurat nå. Om den er litt nede eller om den er glad. Akkurat som med hunder, forteller hun, før hun fortsetter:

- Den kommunikasjonen begynte å komme. Og jo mer den kommunikasjonen kom på plass, begynte jeg å tenke at her er det noe mer. Nysgjerrigheten våknet, og så fortsatte denne utviklingen. Jeg fikk aldri lov til å avslutte den.

Märtha er derimot fullstendig uenig med Mira Craig i at hun er modig som står fram med det hun står for.

- Du sier at jeg er modig, men jeg opplever ikke det selv. Dette var bare noe jeg måtte gjøre, jeg hadde holdt igjen i så mange år nettopp fordi jeg ikke var modig, forteller prinsessen, som holdt sin «hemmelighet» skjult i fem år.

Og:

- Hadde jeg vært modig, da hadde jeg gjort dette da jeg var 20. Alle ser på meg som at jeg er så ekstremt mye mer modig enn andre, men det er jo ikke sånn. Det er jo like skummelt å snakke om disse tingene uansett om hvem du er og hvor du bor. Om du snakker med venner og familie som ikke vil akseptere deg. Folk kommer hviskende bort til meg i butikken og sier "jeg er som deg", avslører Märtha Louise i torsdagens «Den andre siden».
 
Se «Den andre siden» med Märtha på FEM torsdag klokka 22.00.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: Märtha-eiendommer pantsatt for millioner


Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer