Leah Isadora Behn:

- Jeg er veldig lukket

Leah Isadora Behn gjester podkasten «Schendis» denne uken. Der snakker hun blant annet om suksessen i sosiale medier, men også om tapet av pappa Ari Behn.

ÅPNER OPP: Leah Isadora Behn, datter av prinsesse Märtha Louise og Ari Behn, åpner seg i podkast. Her avbildet i sin egen konfirmasjon tidligere i høst. Foto: Andreas Fadum/ Se og Hør
ÅPNER OPP: Leah Isadora Behn, datter av prinsesse Märtha Louise og Ari Behn, åpner seg i podkast. Her avbildet i sin egen konfirmasjon tidligere i høst. Foto: Andreas Fadum/ Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

15 år gamle Leah Isadora Behn har det siste året tatt et stadig større steg inn i offentlighetens lys. Blant annet er hun for mange av dagens unge blitt et godt kjent ansikt på ulike sosiale medier-plattformer.

Særlig på Instagram og TikTok gjør hun stor suksess, med blant annet sminkevideoer av seg selv. På Instagram har hun i skrivende stund over 31 000 følgere - et tall som stadig vokser.

Hun er imidlertid for de fleste aller best kjent som datteren til prinsesse Märtha Louise (49) og avdøde Ari Behn. Det har dermed ikke vært et lett år familien snart legger bak seg, etter at Behn brått gikk bort 1. juledag i fjor.

Denne uken gjester hun Nettavisens podkast «Schendis», og der åpner hun seg om mye av det som har foregått i livet hennes det siste året.

Første jul uten faren

Som nevnt mistet 15-åringen faren sin første juledag i fjor, etter at han tok sitt eget liv. I anledning farens bursdag 30. september delte hun et lengre innlegg om ham, og om sorgen hun har gått gjennom de siste månedene.

«Jeg har aldri vært åpen om dette i sosiale medier, fordi jeg var redd og det var skummelt å dele følelsene mine. Så mange tanker som jeg aldri vil klare å forklare. Jeg føler meg knust på innsiden og gikk rundt og følte at det var en drøm, ikke ekte eller at det ikke hadde skjedd, men det hadde det», skrev hun blant annet.

Under intervjuet med «Schendis»-podkasten forteller Leah at hun ikke er like åpen om følelser som storesøster Maud Angelica, og at alle sørger forskjellig.

- Jeg har ikke vist noe før ni måneder etter. Jeg er veldig lukket, men det fine med Maud er at hun er sånn som person, som er veldig åpen og vil snu det negative til noe positivt. Det er helt fantastisk at hun gjør det, men jeg har aldri klart å gjøre det, forteller 15-åringen i podkasten, og fortsetter:

TALTE: Ari Behns eldste datter, Maud Angelica, brøt ut i gråt da hun framførte sine minneord om Ari Behn. Bilder fra NRK. Vis mer

- Jeg la ut et innlegg ni måneder etter, mens Maud klarte å holde talen (i bisettelsen, journ.anm). Det er forskjell.

Den kommende jula blir den første uten Ari - og vil naturligvis bli spesiell. Datteren forteller at hun ikke vet hvordan den blir, og at hun tar det som det kommer.

- Jeg har ikke tenkt så mye på det ... Eller, jeg tenker mye på det, men jeg vil ikke tenke på det, forteller hun åpenhjertig.

GODT FORHOLD: Prinsesse Märtha Louise og de tre døtrene skal ha et svært tett forhold. Her avbildet med Leah Isadora og Emma Tallulah Behn. Foto: Lise Åserud / NTB
GODT FORHOLD: Prinsesse Märtha Louise og de tre døtrene skal ha et svært tett forhold. Her avbildet med Leah Isadora og Emma Tallulah Behn. Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer

Det har aldri vært noen hemmelighet at Märtha har et svært godt forhold til sine tre døtre, og i podkasten forteller Leah Isadora blant annet at mamma er hennes største forbilde - som ser døtrene for dem de er. Også gjennom sorgen har moren vært viktig for Leah.

- Hun vet hvordan hun skal takle alle situasjoner, forteller datteren.

Snakket om fremtidsplaner

At 15-åringen denne uken gjester podkasten, kommer muligens ikke som noen overraskelse. Som nevnt har hun trådd mer og mer inn i offentlighetens lys, og tidligere denne høsten gjestet hun «God morgen Norge», der hun snakket om sin store lidenskap for sminke.

I fremtiden ønsker nemlig 15-åringen å jobbe innen nettopp dette feltet.

- Jeg har ikke lyst til å ha en kjedelig jobb, for å si det sånn. Ikke noe kontorjobb, sa hun i programmet, ifølge TV 2.

Selv om Leah Isadora tiltrekker oppmerksomhet på sosiale medier, var hun klar på at hun i fremtiden vil holde andre ting privat. 15-åringen erkjente nemlig at hun er bekymret.

- Selvfølgelig er jeg redd. Jeg er alltid redd og er redd for alt. Eller jeg er ikke redd, men jeg gruer meg. Det er veldig skummelt, men det er spennende å få et større publikum, forklarte Leah hos «God morgen Norge».

LES OGSÅ: Hylles etter dette

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer